INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  PSG

Veste excelentă primită de fotbalistul care a văzut moartea cu ochii

Articol de - Publicat joi, 11 aprilie 2024 18:20 / Actualizat joi, 11 aprilie 2024 19:29

Sergio Rico (30 de ani), portarul lui PSG, care a fost la un pas de deces după gravul accident suferit în timpul unui pelerinaj din mai 2023, vede luminița de la capătul tunelului. Spaniolul, ce a stat 26 de zile în comă, a primit acordul doctorilor care l-au îngrijit în spital să înceapă antrenamentele cu echipa pregătită de Luis Enrique.

Se mai întâmplă și minuni în fotbal. Una dintre ultimele poveștile cu happy-end este cea trăită de un goalkeeper al lui PSG. Sergio Rico s-a zbătut între viață și moarte, în urmă cu aproape un an, când a fost internat în spital în stare critică.

Starul decăzut » A murit cel mai controversat nume din sportul mondial! Subiectul celui mai mare scandal din anii '90
DECES
Starul decăzut » A murit cel mai controversat nume din sportul mondial! Subiectul celui mai mare scandal din anii '90

RMC Sport anunță că portarul spaniol poate să reia antrenamentele la campioana Franței, după ce a trecut cu bine de mai multe faze ale recuperării de pe urma groaznicului accident hipic. El are speranțe să ajungă să se pregătească cu colegii din lotul lui Luis Enrique și că se va întoarce în iarbă.

Veste excelentă primită de fotbalistul care a văzut moartea cu ochii
Sergio Rico nu a mai apărat la PSG din 21 aprilie 2023, de la un meci din „sferturile” Cupei Franței, cu Angers / Foto: X Sergio Rico Gonzalez

Sergio Rico: „Mă simt norocos că mai trăiesc!"

Medicii l-au avertizat însă că există un risc dacă își reia activitatea de fotbalist profesionist: „Una dintre arterele mele era puțin mai groasă sau mai mare decât cea a unei persoane ce nu făcea atât de mult sport. Mă simt foarte norocos că-s în viață pentru că am fost în stare gravă, iar doctorii s-au luptat să-mi salveze viața și le voi rămâne etern recunoscător.

Dezminte că ar pleca în vară pentru a fi managerul lui Liverpool. „Vă rog să opriți această poveste!”
PORTUGALIA
Dezminte că ar pleca în vară pentru a fi managerul lui Liverpool. „Vă rog să opriți această poveste!”

Asta nu înseamnă că nu mi s-au pus anumite limite. Mi s-a recomandat să nu fac activități care să-mi ridice pulsul peste 130 de bătăi pe minut. Îmi doresc să revin la rutina mea, să mă simt din nou fotbalist! Dorm ca un bebeluș, așa cum o făceam în spital", declara recent pentru Canal+.

Dacă nu ar fi fost un sportiv de top, ar fi murit!

Calvarul lui Rico a început pe 28 mai 2023, odată cu accidentul de călărie suferit în timpul pelerinajului Romeria del Rocio, la Huelva. Calul său s-a speriat și l-a aruncat jos din șa, după care l-a lovit în cap.

Polițiștii din Huelva l-au crezut mort pe Rico!

Sergio Rico a suferit un traumatism cranian și a fost internat la spitalul Virgen del Rocío din Sevilla. „Ți-a spus vreun doctor că dacă nu ai fi fost un sportiv de top ai fi fost mort?", a fost chestionat de un reporter CANAL+ Foot. Și răspunsul spaniolului a fost fără echivoc: "Da, mi-au spus-o!". 

Polițiștii chiar l-au crezut mort în cele 30 de minute cât au așteptat să vină o ambulanță la locul tragediei. Tocmai de aceea portarul nu s-a resemnat, visând non-stop că va redeveni un om normal și că se va întoarce și la fotbal. Are numai 30 de ani.

La sfârșitul lunii iulie 2023, el a trebuit să fie operat și din cauza unui anevrism, o inflamare anormală a pereților unui vas sanguin, ce putea să ducă la o ruptură. A rezistat și acestei încercări. Medicii i-au spus că dacă lovitura primită în cap de la calul speriat ar fi fost cu doar jumătate de centimetru mai profundă, nu se mai putea face nimic pentru Sergio Rico.

Drumul de la terapie intensivă și coma farmaceutică indusă de 26 de zile până la stadiul actual a fost lung și extrem de solicitant, cu multe lumini, dar și umbre. A recunoscut că a și slăbit 20 de kilograme și a aflat că fiecare săptămână la terapie intensivă a pierdut 30% din capacitatea musculară. Minunea ce s-a întâmplat în 11 luni l-a scos din ghearele morții.

Fotbalul este viața mea și mă simt foarte norocos că am scăpat. S-a întâmplat un miracol! Îmi venea să sar din pat când doctorii mi-au spus că voi mai putea apăra. Nimeni nu-și dorește moartea, dar eu chiar aș fi preferat să nu mai trăiesc dacă trebuia să mă las de fotbal
Sergio Rico, portar PSG

Match Quiz CFR Cluj - FCSB

Ești expert în Superligă? Plasează gratuit predicțiile tale pe derby-ul CFR Cluj - FCSB și câștigă premiile puse în joc!

Citește și alte știri de fotbal internațional:

Ce sancțiuni a primit Fenerbahce, după ce duminică s-a retras de pe teren în minutul 1 al Supercupei
TURCIA
Ce sancțiuni a primit Fenerbahce, după ce duminică s-a retras de pe teren în minutul 1 al Supercupei
Atac la Luis Enrique, după eșecul cu Barcelona: „E ca oul Kinder Surprise, nu știi niciodată ce ascunde! La fel se întâmplă și cu echipa lui de start”
PSG - BARCELONA 2-3
Atac la Luis Enrique, după eșecul cu Barcelona: „E ca oul Kinder Surprise, nu știi niciodată ce ascunde! La fel se întâmplă și cu echipa lui de start”

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează