INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BARCELONA

Victima fotbalului maraton » Xavi nu mai poate

Articol de - Publicat vineri, 05 noiembrie 2010 00:00

Mijlocaşul Barcelonei, 30 de ani, are tendinită la ambele glezne. Medicii i-au recomandat mai puţin efort şi ia în calcul retragerea din "naţională".

Fotbalul maraton al zilelor noastre face din nou victime. După două sezoane de-a dreptul criminale, 2008/2009 şi 2009/2010, în care a jucat cam tot ce se putea juca, internaţionalul spaniol Xavi Hernandez îşi pune problema retragerii din reprezentativa Spaniei. La doar 30 de ani!

Mijlocaşul Barcelonei suferă de tendinită la ambele glezne, iar medicii grupării catalane, ce-l monitorizează din septembrie, insistă să nu mai depună atît de mult efort. Ei l-au avertizat de la bun început că această boală nu se vindecă de pe-o zi pe alta. Că e nevoie de răbdare, de pauze dese şi de un tratament adecvat.

Iniţial, Xavi nu i-a ascultat. Şi-a reconsiderat însă poziţia cînd a început să resimtă dureri mari de fiecare dată cînd forţa nota. La Barcelona, de pildă, şi-a diminuat deja programul. Cu FC Copenhaga (1-1), de pildă, a jucat pentru prima oară după multă vreme 90 de minute. Efort pe care-l va plăti cu pauze sau cu mult mai puţine minute disputate în partidele ce vin.

Iar mai nou ia în calcul renunţarea la echipa reprezentativă, cu care a cîştigat deja tot ce se putea cîştiga. Revista Don Balon susţine că doar anunţul oficial mai lipseşte: "A decis să-l facă după ce va bifa şi cele 3 partide care-i mai trebuiesc pentru a atinge 100 de selecţii".

77 de meciuri a disputat Xavi în sezonul 2008/2009 şi 69 în 2009/2010, cu Barcelona şi cu "naţionala" Spaniei

965 de minute a evoluat Xavi Hernandez în acest sezon, la Barca şi la "naţională", din 1710 posibile

"Nici nu-mi mai aduc aminte cînd am jucat ultima oară fără dureri. Mereu a fost cîte ceva"
Xavi Hernandez, mijlocaş Barcelona

Tratat cu factori de creşte
Pentru a-l ajuta să se recupereze mai repede, medicii Barcelonei îl tratează pe Xavi prin infiltraţii cu factori de creştere, adică proteine secretate de celule. Aceştia ajută la o regenerare mult mai rapidă a zonelor afectate şi se folosesc în cazul tendinitelor, pubalgiilor, în afecţiuni ale cartilagiilor, leziuni musculare şi chiar recuperări osoase după intervenţii chirurgicale.

ALŢI JUCĂTORI DE CURSĂ LUNGĂ
Nume    Club    Apariţii în 2008/2009    ...2009/2010
Lampard    Chelsea    73    66
Anelka    Chelsea    71    58
Messi    Barcelona    64    69
Terry    Chelsea    67    67
J. Zanetti    Inter    58    66

Mou & The Special Three
Revenirea lui Jose Mourinho pe "San Siro" nu a trecut neobservată. Primit cu ostilitate de tifosii lui Milan, care n-au uitat lecţiile date de portughez cu Inter, "The Special One" le-a replicat printr-un gest caracteristic. Antrenorul lui Real le-a arătat 3 degete înainte de jocul de miercuri, din autocar şi de pe marginea terenului. Nu era scorul visat de Mourinho, ci numărul trofeelor cîştigate cu trupa lui Chivu în sezonul trecut: campionatul, Cupa şi Liga.

Cassano ar bea şi petrol!
Disperat după ce a fost dat afară de la Sampdoria, Antonio Cassano nu mai ştie ce să facă pentru a fi reprimit. Întîi i-a cerut public scuze patronului Riccardo Garrone, pe care l-a înjurat în toate felurile, apoi a anunţat că se autoamendează cu 1 milion de euro. Degeaba. Acum i-a venit altă idee năstruşnică. "Dau orice ca să joc iar şi să-l împac pe patron. Chiar aş bea şi un pahar de petrol de la rafinăriile lui" e ultima ofertă a mijlocaşului de 28 de ani.

Împăcare Zizou-Materazzi
După 4 ani şi 4 luni de la conflictul din finala CM 2006, Zidane şi Materazzi se împacă. S-a întîmplat miercuri, la Milano, pe holul hotelului unde s-a cazat Real. Mourinho a aranjat întîlnirea între stoperul interist şi consilierul preşedintelui madrilen Perez. "S-au salutat rece, apoi şi-au vorbit, încheind tratatul de pace cu o îmbrăţişare caldă. Au uitat trecutul", a scris Marca. Zizou l-a lovit cu capul în piept pe "Matrix" şi a luat "roşu" în jocul pierdut de Franţa, la penalty-uri.

Paul II e francez şi timid
Noul star al acvariului Sea Life din Oberhausen a fost prezentat oficial. Urmaşul lui Paul, celebra caracatiţă engleză ce a uimit cu pronosticurile exacte la CM 2010 şi care a murit recent, e francez. Şi, faţă de expresivul predecesor, e timid! Pescuit la Montpellier, Paul al II-lea are numai 5 luni, 30 cm şi cîntăreşte 300 de grame. "Nu ştim dacă va moşteni talentul de oracol", a declarat Tanja Munzig, purtătoarea de cuvînt a acvariului.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
fcdinamobucuresti
fcdinamobucuresti  •  05 Noiembrie 2010, 17:14

si cand ii auzi pe astia de la noi cu "oboseala isi spune cuvantul, meciurile din 3 in 3 zile ne omoara, etc"...

marcel2201
marcel2201  •  05 Noiembrie 2010, 09:36

mai gsp-istilor, iar scrieti prostii! "Noul star al acvariului Sea Life din Oberhausen a fost prezentat oficial. Urmaşul lui Paul, celebra caracatiţă engleză ce a uimit cu pronosticurile exacte la CM 2010 şi care a murit recent, e francez." Deci Oberhausen e in Anglia dupa voi. Rusine!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează