INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  REAL MADRID - ESPANOL 2-1

Victorie cu cîntec

Articol de GSP - Publicat luni, 10 martie 2008 00:00

Real a tranşat meciul printr-un penalty discutabil obţinut şi fructificat de Raul

Rănită după părăsirea Ligii, Real s-a recuperat parţial pe seama lui Espanol. A învins cu 2-1, un triumf cu rol balsamic mai ales în privinţa psihicului, tare afectat după ultimele insuccese care au culminat cu "şocul" contra Romei. Aceasta e partea reuşită a meciului. Jocul, în schimb, continuă să îngrijoreze. Madrilenii au evoluat iar slab, sub aşteptări. Deşi nu e de nivelul Romei, Espanol i-a neutralizat prin ordine şi o excelentă manevrare a mingii, făcîndu-i să aibă "o nouă prestaţie de mizerie", cum a scris ziarul "El Mundo".

Şi, totuşi, Real a găsit "petrol în deşert", cum a titrat "As", datorită unor momente de excepţie venite după 0-1. Primul i-a aparţinut lui Gonzalo Higuain: atacantul argentinian a finalizat cu clasă centrarea brazilianului Marcelo. Celălalt l-a avut protagonist pe Raul. Într-o perioadă cînd Espanol presa, acesta a inventat un penalty. Pornit se pare din ofsaid (aşa înscrisese anterior şi la Huelva, şi cu AS Roma), căpitanul Realului a căzut cum trebuie la un duel cu Jarque - "atingere suavă, cădere exagerată", a caracterizat-o "Marca", "probă de inteligenţă", a notat "As" - şi l-a făcut pe "centralul" Muniz Fernandez să indice punctul cu var.

Barcelonezii au protestat degeaba. Tot Raul a transformat pentru al 200-lea său gol în Primera şi pentru liniştea "blanco".

Era să-l imite pe Nicoliţă

Episod aparte în minutul 9 al partidei de pe "Bernabeu". Atunci Torrejon a creat o fază asemănătoare cu cea a lui Bănel Nicoliţă din meciul Stelei cu Real din Ligă. Precum românul şi la aceeaşi poartă, fundaşul central al lui Espanol a trimis mingea către propriul goal-keeper, fără să se uite că respectivul era ieşit dintre buturi. A fost însă mai norocos. Dacă Bănel a expediat balonul în poarta apărată de Cernea, Real cîştigînd atunci cu 1-0, Torrejon l-a trimis la mică distanţă de bară. "Putea fi un autogol de rîs", a remarcat cotidianul barcelonez "Sport".

Dinamo e condamnată la retrogradare! Nici victoria cu UTA nu îi asigură barajul » Toate CALCULELE: de ce rezultate indirecte au nevoie „câinii”

În 1987 termina în fața lui Hagi în cursa pentru Balonul de Aur, acum e agent imobiliar » Și-a schimbat și look-ul: „Samuraiul a plecat în vacanță!”


Comentarii (5)
 •  10 Martie 2008, 19:55

vorbeste timpenii:"a inventat un penalty","Pornit se pare din ofsaid"

 •  10 Martie 2008, 10:00

numai copy & paste stiti sa dati ratatilor! sau sa traduceti articolele altora

 •  10 Martie 2008, 05:52

penalty clar... voi vedeti meciurile sau faceti cronici prin copy-paste?

Vezi toate comentariile (5)
Comentează