INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANGLIA

VIDEO Au mascat titlul! » După 1-0 cu QPR, Chelsea e aproape sigur campioană în Anglia

Fabregas (în mijloc) înscrie. Ibericul e al 7-lea jucător mascat la Chelsea în ultimii 10 ani, după fracturi suferite la faţă // Foto: Reuters
Fabregas (în mijloc) înscrie. Ibericul e al 7-lea jucător mascat la Chelsea în ultimii 10 ani, după fracturi suferite la faţă // Foto: Reuters

Articol de - Publicat marti, 14 aprilie 2015 00:00

"De fiecare dată cînd am fost campioni am cîştigat cîteva meciuri în ultimul minut", spune Mourinho. Numai managerul lusitan i-a oferit 8 trofee lui Abramovici, care a ajuns la 700 de meciuri ca patron al lui Chelsea.

Fabregas, omul cu mască, se strecoară neobservat în careul lui QPR, îi cere mingea lui Hazard şi trage direct, inteligent, pe jos, printr-o reţea de picioare. Imposibil de văzut acel balon pentru portar. Era 1-0 în minutul 89, o victorie la limită, în ultima clipă, într-un Loftus Road mic şi înghesuit.

VIDEO: Vezi AICI rezumatul

Un nou succes în stilul Mourinho, care nu poate rata acest titlu, primul al lui Chelsea după o pauză de cinci ani. Are 7 puncte în faţa lui Arsenal şi o restanţă cu Leicester. Chiar dacă îl aşteaptă o "dublă" cu Man. United (a) şi Arsenal (d), portughezul va fi iarăşi campion la albaştri. Al 8-lea său trofeu la Londra (3 titluri).

Roman Abramovici exultă. Magnatul rus, din 2003 proprietar la CFC, a cheltuit 1,16 miliarde de euro pentru transferuri, cîştigînd 15 trofee în 12 ani. Inclusiv Champions şi Europa League în două finale consecutive (2012 şi 2013). Duminică, a fost în tribună la a 700-a sa partidă ca patron al lui Chelsea. Cîte victorii? 438!

Top 4 Premier League

1. Chelsea     73p
2. Arsenal     66p
3. Man. United 65p
4. Man. City  61p

Era lui Abramovici

  • 12 ani (2003-2015)
  • 700 de meciuri
  • 438 victorii
  • 153 egaluri
  • 109 eşecuri

Trofeele lui Roman

  • 4 titluri în Premier
  • 4 Cupe ale Angliei
  • 3 Cupe ale Ligii
  • 2 Supercupe ale Angliei
  • 1 Champions League
  • 1 Europa League

Bricheta şi lirele lui Mou

Imediat după gol, cînd Chelsea sărbătorea, o avalanşă de proiectile s-a abătut asupra albaştrilor. Ivanovici a fost lovit în cap cu o brichetă, Matici a fost atins de o monedă, iar peturile s-au adunat în jurul londonezilor. La sfîrşit, Mourinho glumea: "Dacă ţi se aruncă o liră sterlină din tribună, o iei, o pui în buzunar şi pleci. Toţi avem nevoie de bani. La fel, dacă primeşti o ciocolată, o mănînci".

Au Liga la juniori

Chelsea a devenit campioana Europei la juniori. Ieri după-amiază, la Nyon, englezii au învins-o pe Şahtior Doneţk în finala Champions League U19. Scor 3-2, goluri Brown (7, 55) şi Solanke (47), pentru ucraineni marcînd Christensen (37 autogol) şi Kovalenko (90+2).

Afară, Pellegrini?!

Aproape sigur, Manuel Pellegrini va pleca de la Man. City la finele sezonului. Dacă nu va fi dat afară în această săptămînă! După 2-4 în derbyul cu United, "cetăţenii" au ajuns pe locul 4 în Premier, la 12 puncte de liderul Chelsea. În cazul demiterii rapide, interimar va fi francezul Patrick Vieira, fost mare fotbalist, actualul şef al Academiei lui City.

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează