INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ISRAEL - PORTUGALIA 3-3

VIDEO Au murit şi au înviat! » Ronaldo şi Portugalia s-au chinuit pentru o remiză în Israel, scor 3-3

Cr. Ronaldo, în roșu, a avut viață grea ieri. Gazdele i-au triplat paza // Foto: Reuters
Cr. Ronaldo, în roșu, a avut viață grea ieri. Gazdele i-au triplat paza // Foto: Reuters

Articol de - Publicat sambata, 23 martie 2013 00:00 / Actualizat vineri, 22 martie 2013 20:07

Conduşi la un moment dat cu 3-1 (70), lusitanii şi-au revenit la timp din pumni pentru a obţine o remiză în prelungiri.

Duelul cu Portugalia a fost la un pas să eclipseze definitiv vizita preşedintelui american Barack Obama în Israel. Doar cîteva zeci de secunde le-au lipsit ieri gazdelor să sărbătorească o victorie de senzaţie în faţa lui Cristiano Ronaldo.

VIDEO: Vezi AICI golurile meciului!

În ultimul minut al prelungirilor (90+3) era 3-2 pentru oamenii lui Eli Guttman, cînd, la o tentativă de degajare a apărătorilor săi, balonul l-a lovit pe Coentrao şi a ricoşat în plasă: 3-3. Iar portughezii au scăpat astfel ca prin urechile acului de un eşec ce le-ar fi subţiat serios şansele de calificare la CM 2014.

Înaintea partidei, Joao Moutinho era foarte încrezător: "Avem valoare ca să mergem la Mondiale. Cu ajutorul lui Dumnezeu, în Brazilia am putea pătrunde chiar în finală". Şi debutul a părut să-i dea dreptate. Minutul 2, cap Bruno Alves, 0-1.

Numai că urmarea a fost un dezastru portughez. Cu ratări la poarta lui Aouate, majoritatea semnate Postiga, şi rateuri în propriul careu, de care amfitrionii au profitat. Hemed (24), Ben Basat (40) şi Gershon (70) au dus scorul la 3-1, pînă ce s-a trezit, în sfîrşit, Postiga (72) şi a dat semnalul revenirii lusitane.

Baraj în pericol
Remiza de ieri nu-i ajută prea mult pe portughezi. Au rămas pe 3 în grupă, la egalitate de puncte, 8, cu Israel, dar cu golaveraj mai slab. Iar dacă Rusia bate Irlanda de Nord în meciul amînat pentru azi, ora 17:00, din cauza vremii nefavorabile, Cr. Ronaldo îşi ia adio de la locul 1. Prezenţa la baraj e şi ea în pericol, dată fiind zestrea modestă de puncte adunate, ce contează în clasamentul final al locurilor 2 în grupă (cea mai slabă echipă de pe 2 nu joacă barajul).

15-5 a fost raportul şuturilor la poartă (5-3 cadrate) în favoarea Portugaliei. Pentru victorie n-au ajuns

"Acum, după acest egal, presiunea e şi mai mare asupra noastră. În Azerbaidjan nu ne mai putem permite să pierdem puncte" (Paulo Bento, selecţioner Portugalia)

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
felipes22
felipes22  •  23 Martie 2013, 04:52

niciodata nu am inteles prostimea care il intreaba pe Messi de rezultatele sale cu nationala Argentinei, cand Ronaldo cu Portugalia e fata, 0 barat nici cu rivali simpli , nici cu aia puternici. Messi macar marheaza sau face de Xavi cu Argentina ceea ce e ceva dar portughezu e varza cu nationala sa, asa ca aia care isi pun intrebarea de la inceput cu Messi sa se intrebe de Ronaldo care e varza cu nationala sa si care e la un pas sa nu joace la mondiale ceea ce ar fi o "performanta" extraordinara ::)))))

Vezi toate comentariile (1)
Comentează