INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FRANŢA

VIDEO Cel mai lung penalty! » Patru eliminaţi şi un 11 metri ratat într-un meci cu final halucinant

Contactul în careu dintre Cabella și Cambon a adus penaltyul care a produs haos la Montpllier // Foto: Reuters
Contactul în careu dintre Cabella și Cambon a adus penaltyul care a produs haos la Montpllier // Foto: Reuters

Articol de - Publicat joi, 03 mai 2012 00:00 / Actualizat miercuri, 02 mai 2012 21:12

Evian, trupa celebrei ape minerale, a încurcat-o pe Montpellier (2-2), Camara irosind lovitura otrăvită din prelungiri, după o bătaie generală care a durat 9 minute.

Dacă nu va ieşi campioană, pentru prima oară în istoria clubului, Montpellier îşi va reaminti de seara neagră de 1 mai. Şi finalul halucinant de pe "Stade de la Mosson", unde Evian i-a stropit cu apă otrăvită pe elevii lui Rene Girard! Liderul a făcut criză de nervi şi a dat cu piciorul, la propriu şi la figurat, şansei de a face Parisul trist. A fost un 2-2 electrizant, care poate răsturna situaţia din Ligue 1, după probabil cel mai lung şi cel mai scump penalty din analele fotbalului.

VIDEO: Aici ai rezumatul meciului!

Aproape 9 minute au trecut între decizia arbitrului Thual de a fluiera 11 metri la faultul în careu al lui Cambon la Cabella şi execuţia lui Souleymane Camara! Ultimele clipe ale prelungirilor s-au transformat într-o repriză de box. Schimbul de lovituri între Belhanda şi Mongongu a pornit nebunia, iar bătaia generală iscată s-a lăsat cu scene de western şi patru cartonaşe roşii. Cei doi protagonişti plus unul din fiecare tabără, Lacombe, respectiv Khlifa, au plătit cu eliminarea.

Presiunea extraordinară l-a terminat însă pe Camara, care a şutat slab, şi Andersen a respins! Iar Evian, echipa faimoasei ape minerale franceze, fără nici un obiectiv pe finalul de sezon, a scos egalul. După ce, şi-n tur, produsese altă mare surpriză, învingînd-o pe Montpellier cu 4-2!

Ajutaţi clar de arbitru
Montpellier putea chiar să piardă jocul dacă nu era avantajată în două faze cruciale. Mai întîi, la golul de 2-2, din minutul 84, Souleymane Camara (foto sus - galerie) este în ofsaid cînd îi pasează lui Giroud, autorul egalării. Dar Thual validează reuşita. Iar în minutul 90+1, Sagbo e semnalizat greşit în poziţie afară din joc (foto jos - galerie), "centralul" anulînd golul ce ar fi putut însemna succesul lui Evian!

Şi-a pierdut golgeterul
Liderul şi-a complicat singur situaţia. În afara traseului mai greu ca al lui PSG, cu adversari ca Rennes, Lille şi Auxerre (primul şi ultimul în deplasare), echipa lui Giroud rămîne fără cel mai bun marcator. Marocanul Belhanda (12 reuşite), care a deschis marţi scorul din primul penalty acordat gazdelor, va primi o suspendare drastică şi va sta pe tuşă pînă la finalul campionatului.

1 gol primise pînă marţi pe teren propriu Montpellier în ultimele opt partide din Ligue 1, în care reuşise victorii pe linie

"Montpellier a pierdut titlul de campioană de toamnă după eşecul din tur, însă cred că va ieşi campioană, pentru că are un antrenor extraordinar şi o echipă bună" (Zinedine Zidane, acţionar Evian)

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (1)
van_daame
van_daame  •  03 Mai 2012, 07:44

Nu este video cu bataia? :)

Vezi toate comentariile (1)
Comentează