INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANGLIA

VIDEO Chelsea a transferat un puşti belgian care este fan Liverpool!

Kevin De Bruyne s-a dus la Londra cu Eurostarul, însoțit de tatăl său, Herwig
Kevin De Bruyne s-a dus la Londra cu Eurostarul, însoțit de tatăl său, Herwig

Articol de GSP - Publicat marti, 31 ianuarie 2012 00:00 / Actualizat marti, 31 ianuarie 2012 13:12

Chelsea a bătut palma cu Genk pentru achiziţionarea mijlocaşului stînga belgian Kevin De Bruyne. Jucătorul de 20 de ani a trecut cu bine peste vizita medicală şi a semnat un contract pînă în iunie 2017. Suma transferului se ridică la 8 milioane de euro, cu diverse bonusuri putînd urca la 9,6 milioane.

Vezi mai jos un video cu cîteva dintre reuşitele lui De Bruyne.

De Bruyne vine în ”Stamford Bridge” fără să fie fan al echipei londoneze. Dimpotrivă, formaţia sa favorită este o mare rivală. Dezvăluirea a făcut-o recent însuşi Kevin: ” Liverpool este echipa mea de suflet. Mi-a plăcut dintotdeauna. Iar jucătorul preferat e Michael Owen. Mi-a devenit idol de cînd îmbrăca tricoul cormoranilor, bineînţeles”.
Faptul că a ajuns la Chelsea n-ar fi pentru tînărul belgian o mare problemă: ”Important este că o să joc în Premier League. Mama mea are rădăcini engleze, s-a născut la Londra”. Ultima situaţie îi va facilita obţinerea permisului de muncă.

De Bruyne nu va sosi însă imediat la Chelsea. El va rămîne împrumutat la Genk pînă la sfîrşitul sezonului, iar în cel următor are toate şansele să fie cedat la o altă echipă, nu neapărat din Anglia (o variantă ar fi Twente, şi ea interesată de jucător).
Aşa s-a întîmplat cu portarul Thibaut Courtois (19 ani), cumpărat de londonezi acum 6 luni cu 9 milioane de euro tot de la Genk, dar dat pînă în iunie 2012 la Atletico Madrid. Romelu Lukaku (18 ani, Anderlecht a primit 14 milioane de euro, plus alte 4 bonusuri), un al 3-lea puşti belgian adus de Chelsea din vară încoace, a rămas în ”Stamford Bridge”, dar prinde foarte rar echipa condusă de Andre Villas-Boas.

15 goluri şi 25 de pase decisive în 94 de partide a semnat De Bruyne pentru Genk; la echipa mare a fost promovat în 2008, de la ”tineret”, primii paşi în fotbal făcîndu-i la La Gantoise
2 selecţii are De Bruyne în ”naţionala” Belgiei, ultima în testul contra României (2-1) din toamna trecută

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (3)
plesan
plesan  •  31 Ianuarie 2012, 15:23

E pt prima data cand vad un jucator asa tanar si asa de bun dupa Messi..bv si mult noroc in viitor ! ;)

tranceon
tranceon  •  31 Ianuarie 2012, 14:42

Este exact urmasul lui Lampard, joaca in acelasi stil , si suteaza foarte precis din afara careului. E piesa pustiul.

alexhaiducu
alexhaiducu  •  31 Ianuarie 2012, 13:46

sigur ,in vitor va fii miez!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează