INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BARCELONA - REAL MADRID 2-2

VIDEO Ei sînt tenorii: Leo şi Cristiano! » El Clasico s-a transformat într-o luptă magnifică pentru Balonul de Aur

O imensă Senyera (steagul Catalunyei) realizată aseară din aproape 100.000 de plăcuţe pe Camp Nou // Foto: Reuters +3   FOTO
O imensă Senyera (steagul Catalunyei) realizată aseară din aproape 100.000 de plăcuţe pe Camp Nou // Foto: Reuters

Articol de - Publicat luni, 08 octombrie 2012 00:00 / Actualizat duminica, 07 octombrie 2012 23:09

Messi şi Ronaldo. Doar ei au înscris, două goluri de fiecare, dar nimeni n-a învins în acest derby dominat de obsesia catalanilor de a-şi cîştiga independenţa.

Un Clasico mai fierbinte ca niciodată. Dorinţa catalanilor de a fi independenţi, marşurile lor naţionaliste din ultimele săptămîni au transformat acest Barca - Real într-o confruntare pe viaţă şi pe moarte. O luptă între Catalunya şi Spania, nu un derby obişnuit.

VIDEO: Vezi AICI golurile meciului!

1714. Sau 17:14!
De aceea, aseară, aproape o sută de mii de fani ai Barcelonei au transformat Camp Nou într-o mare de dungi galbene şi roşii, pe care a apărut scris Barca cu albastru, exact culorile drapelului catalan Senyera. Iar în minutul 17:14 suporterii blaugrana au fluturat zeci de mii de steaguri ale provinciei (moment pe care televiziunea iberică a încercat să-l ascundă); era o aluzie la anul 1714, cînd forţele catalane au fost învinse de trupele Regelui Filip al V-lea.

N-a fost Pique. A fost Adriano!
Pe acest fond încordat s-a jucat Clasico. În care Tito Vilanova, la primul său derby, a fost obligat să improvizeze. Ambii fundaşi centrali, Puyol şi Pique, erau accidentaţi. A riscat enorm, lipindu-l de Mascherano pe Adriano, excelent jucător de bandă, dar nu stoper! Tocmai acum, în faţa unui Real înviat. Un alt Madrid decît cel de la startul sezonului. Un Madrid cuceritor, ca sezonul trecut. "Doar i-am schimbat cipul" a fost explicaţia amuzantă a lui Mourinho.

Uluiala Barcei şi gafa lui Pepe
Prima jumătate de oră a fost stupefiantă. Fragila defensivă a Barcei părea mai subţire şi mai uşor de străpuns ca pergamentul. Alarma a fost Benzema (13). Apoi, Sergio Ramos (19) i-a mai avertizat o dată pe băieţii lui Tito, care n-au învăţat nimic. Cristiano (23), cu o nouă tunsoare, şi mai avangardistă, n-a mai ratat. După o splendidă acţiune colectivă, Ronaldo a lansat o rachetă sol-sol, pe care Valdes n-a văzut-o, deşi era pe colţul său scurt. 0-1. Imediat, Benzema, bară, Di Maria, milimetric pe lîngă!

Duelul maeştrilor pentru Balonul de Aur
Realul n-a profitat de clipele de uluială ale rivalilor - ce şansă a pierdut Madridul! -, lăsîndu-i să se trezească. Şi s-au trezit, chiar şi fără Dani Alves, victima unei leziuni musculare (28). Pepe a sărit în gol, peste Xavi, dar pe sub minge, Messi a apărut din neant şi l-a executat pe Casillas! 1-1, minutul 31. Lupta între candidaţii la Balonul de Aur era egală.

S-a terminat o repriză, a pornit ultima. Cu două cereri de penalty. Ozil s-a prăbuşit în spatele lui Mascherano. Apoi Iniesta a plonjat lîngă Pepe. Nici una nu era de 11 metri. Arbitrul Delgado Ferreiro nici nu le-a băgat în seamă.

Şi a venit minutul 61. Cînd Messi a pictat ca nimeni altul o traiectorie perfectă din lovitură liberă: 2-1. Camp Nou a erupt. Dar Ronaldo era acolo, infiltrîndu-se ca un James Bond şi împuşcîndu-l pe Valdes: 2-2 (66). Cine ar putea să rămînă rece în faţa unui asemenea spectacol?

Nimeni n-a învins aseară, au rămas 8 puncte între Barca şi Real, iar duelul Messi - Cristiano (a jucat ultimele 20 de minute cu mari dureri la umăr după o foarfecă ratată) pentru Balonul de Aur continuă.

Messi cu puşca-n spate!
Aseară, în loja VIP de pe Camp Nou, s-a aflat Magic Johnson, unul dintre cei mai mari baschetbalişti din istorie, dar printre invitaţi a fost şi soldatul israelian Gilad Shalit, ţinut prizonier de trupele Hamas timp de 5 ani şi 4 luni. Prezenţa acestuia la El Clasico a provocat furia palestinienilor, care au protestat ieri la Ierusalim. Afişînd pancarte pe care Messi apărea ţinînd în spate o puşcă mitralieră. (foto 4)

17 goluri a marcat Leo Messi în 20 de întîlniri între Barcelona şi Real Madrid

6 este numărul derbyurilor consecutive Barca - Real în care Ronaldo a înscris; record pentru clubul madrilen

222 de Clasico s-au jucat pînă acum: 88 de victorii are Realul, 87 Barcelona

BARCELONA - REAL MADRID 2-2
(Messi 31, 61 - C. Ronaldo 23, 66)

BARCELONA: Valdes - Dani Alves (28 Montoya), Mascherano, Adriano, Jordi Alba - Xavi, Busquets, Iniesta - Messi, Fabregas (62 Alexis), Pedro. Antr. T. Vilanova

REAL: Casillas - Arbeloa, Pepe, S. Ramos, Marcelo - Khedira, X. Alonso - Di Maria, Ozil (80 Kaka), C. Ronaldo - Benzema (62 Higuain). Antr. J. Mourinho
A arbitrat Delgado Ferreiro

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (109)
rsalexander
rsalexander  •  08 Octombrie 2012, 16:40
Postat de dani_val pe 08 Octombrie 2012, 14:51

Majoritatea nu au spus asta, au spus ca e mai bine pt continuitate pt ca este din cadrul clubului si cunoaste bine jucatorii si stilul. Acum revenim la povestile alea despre Guardiola..." si mama, tata, nea Vasile, si eu as putea sa castig trofee cu aceasta echipa a Barcelonei, practic joaca singuri, antrenorul e de forma acolo" , sau ceva de genul asta:).

Cred ca acum se dovedeste ca nu chiar oricine poate antrena echipa asta si ca ce a facut pep e unic. Degeaba o tot ard unii ca trebuie sa mearga la alta echipa sa demonstreze...

rsalexander
rsalexander  •  08 Octombrie 2012, 16:38
Postat de sakazuke pe 08 Octombrie 2012, 14:45

nu am zis de tine in mod special............... ci cum era ieri ,, curentul" in postari: ca barca ii bate pe real si fara aparare. sau imi spui ca nu citeai ieri asa ceva pe forum??........ :))

Pai nu stiu. Ieri nu am intrat decat dupa meci...

sakazuke
sakazuke  •  08 Octombrie 2012, 14:57
Postat de dani_val pe 08 Octombrie 2012, 14:51

Majoritatea nu au spus asta, au spus ca e mai bine pt continuitate pt ca este din cadrul clubului si cunoaste bine jucatorii si stilul. Acum revenim la povestile alea despre Guardiola..." si mama, tata, nea Vasile, si eu as putea sa castig trofee cu aceasta echipa a Barcelonei, practic joaca singuri, antrenorul e de forma acolo" , sau ceva de genul asta:).

nici noi nu spunem majoritatea : ,,si mama, tata, nea Vasile, si eu as putea sa castig trofee cu aceasta echipa a Barcelonei, practic joaca singuri, antrenorul e de forma acolo" , sau ceva de genul asta:)." dar voi generalizati ............. merge si invers nu???

Vezi toate comentariile (109)
Comentează