INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA / FC BARCELONA - REAL MADRID 2-1

VIDEO Força, Tito! Barça te face fericit » 98.000 de catalani i-au dedicat lui Vilanova victoria cu Real, 2-1

O seară magică pentru Neymar. Primul Clasico, primul gol al genialului brazilian // Foto: Guliver/GettyImages +1   FOTO
O seară magică pentru Neymar. Primul Clasico, primul gol al genialului brazilian // Foto: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat duminica, 27 octombrie 2013 00:00 / Actualizat duminica, 27 octombrie 2013 09:16

Neymar, gol şi excelent joc la debut, şi lobul extraterestru al lui Alexis i-au mai alinat durerea fostului antrenor blaugrana bolnav de cancer. Dar, la 1-0, Madridului blanco i-a fost refuzat un penalty limpede ca albastrul cerului Barcelonei.

Camp Nou s-a luminat în blau-grana-amarillo. 98.000 de oameni pulsînd pentru Barca au ridicat tăbliţele. "Forca, Tito!". Toţi aşteaptă un miracol, vor să-l vadă vindecat de cancer pe Tito Vilanova, fostul lor antrenor. Şi nu se putea un mesaj mai frumos decît acesta, înaintea Clasicului.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Iar pe teren, pe gazonul tuns la milimetru pentru noul tiki-taka, mai vertical, mai rapid şi mai agresiv, inoculat de Gerardo Martino, Messi, Neymar şi celelalte stele catalane i-au dedicat lui Tito şi victoria în faţa Madridului. O seară inubliabilă.

Revoluţia întoarsă contra lui Ancelotti
La start, Barca n-a surprins prin aşezare. A reapărut Fabregas ca vîrf fals, Messi devenind aripă dreaptă. În schimb, Ancelotti a făcut revoluţie: 3 fundaşi centrali titulari, Varane, Pepe şi Sergio Ramos, ultimul trecut "închizător", Bale în centrul atacului, încadrat de Di Maria şi Cristiano.

Aparent, un 4-3-3 de mare forţă şi viteză, dar strategia antrenorului italian, debutant în derbyul Spaniei şi care n-a învins niciodată pe Camp Nou, s-a întors împotriva lui.

Pentru că, pînă la pauză, Real n-a plonjat spre poarta lui Valdes cu propulsia oferită de turboreactoarele sale. Şi, surprinzător, a rămas prea mult în apărare, aproape de propriul careu. Şi-a chemat rivala, a atras-o curios spre poarta lui Lopez.

Neymar, ca Maradona
Barca a spus gracias şi a atacat. Iar în minutul 19, după o pasă a lui Iniesta, Neymar a sprintat de la limita ofsaidului, şutînd pe lîngă Lopez. Mingea a şters mîna lui Varane înainte de a se opri la colţul lung, în plasa laterală. 1-0, debut în Clasico cu gol pentru Neymar în templul catalan, la fel ca Maradona, Ronaldo, Ronaldinho şi Ibrahimovici.

Imediat, Messi a avut şansa lui. Face to face cu Lopez, l-a evitat pe goalkeeperul blanco, însă n-a găsit poarta. Ar fi fost al 19-lea gol al "Puricelui" în derby, l-ar fi depăşit pe Di Stefano.

Nimic nu i-a ieşit Madridului
Scînteia madrilenă s-a aprins o singură dată în 45 de minute. Centrare Cristiano, deviere Khedira din 4 metri, reflex Valdes. La pauză, Ancelotti a trezit Realul. Parcă atunci a început meciul pentru oaspeţi.

Numai că Ronaldo n-a mai înscris - ar fi fost a 9-a reuşită a lusitanului în 7 jocuri pe Camp Nou -, l-a făcut mare pe Valdes. Şi racheta lui Benzema, înlocuitorul dezamăgirii de 100 de milioane, Bale, a zdrobit încheietura barelor. Albii fierbeau deja de furie. Arbitrul Undiano Mallenco ignorase penaltyul clar la CR7.

Parabolă a la Federer
Ca să fie şi mai rău pentru Real, Alexis a reuşit minunea. Un lob de la 20 de metri, o execuţie măiastră, chilianul intrînd în pielea lui Federer şi jucîndu-se cu Lopez, depăşit la fileu. 2-0, iar jogo bonito s-a încheiat cu spectaculosul dribling al lui Dani Alves, care i-a trecut mingea printre picioare lui Ronaldo. 98.000 de fani blaugrana erau în extaz. Golul lui Jese Rodriguez - un puşti de 20 de ani a salvat onoarea galactică - n-a diminuat bucuria catalană. Forca, Tito!

N-a fost penalty! Henţ involuntar!
În minutul 44, Valdes a respins şutul lui Khedira din 4 metri, dar mingea s-a oprit în antebraţul lui Adriano, care declanşase tacklingul la Khedira. Henţ! Penalty? Nu! Madrilenii toţi au cerut 11 metri, însă apărătorul Barcei nu a avut intenţia să joace balonul, a ricoşat în antebraţul său.

11 metri clar la Cristiano!
În minutul 71, altă fază controversată. Excelent lansat în suprafaţa de pedeapsă catalană, Ronaldo e în faţa lui Mascherano, care îl bruschează pe golgeterul Madridului. CR7 a protestat vehement, dar arbitrul Undiano Mallenco nici n-a clipit. A greşit însă. Penalty evident.

"Arbitrul a influenţat decisiv rezultatul. Am avut două penaltyuri clare. Sînt lucruri cu care nu ne putem lupta" (Sergio Ramos, căpitan Real Madrid)

"Penaltyul la Ronaldo a fost evident. Toţi l-am văzut, mai puţin acest arbitru" (Carlo Ancelotti, antrenor Real Madrid)

98.761 de spectatori au fost aseară pe Camp Nou la cel de-al 225-lea El Clasico

88 de victorii în Clasico are Barcelona, dar Real e încă în avantaj: 90 de succese în 225 de derbyuri

400 de milioane de oameni au văzut aseară El Clasico în 138 de ţări de pe tot globul

705 ziarişti au fost acreditaţi la meciul de pe Camp Nou (146 de publicaţii din 30 de ţări)

BARCELONA - REAL MADRID 2-1
(Neymar 19, Alexis 78 - Jese Rodriguez 90+1)

BARCELONA: Valdes - Dani Alves, Pique, Mascherano, Adriano - Xavi, Busquets, Iniesta (77 Song) - Messi, Fabregas (70 Alexis), Neymar (84 Pedro). Antrenor: G. Martino

REAL: Diego Lopez - Dani Carvajal, Varane, Pepe, Marcelo - Modrici, Sergio Ramos (56 Illaramendi), Khedira - Di Maria (76 J. Rodriguez), Bale (61 Benzema), Ronaldo. Antrenor: C. Ancelotti
A arbitrat Alberto Undiano Mallenco

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (28)
monere1980
monere1980  •  27 Octombrie 2013, 22:35
Postat de pe 01 Ianuarie 1970, 02:00

nu pricep ce vrei sa spui :D

sorineldumitru
sorineldumitru  •  27 Octombrie 2013, 20:33
Postat de alexzece pe 27 Octombrie 2013, 11:54

De acord.Messi si Ronaldo sunt singurii fotbalisti care se ridica la ora actuala la nivelul pe care l-au aratat Figo,Zidane,Ronaldinho etc,adica generatiile trecute.Nu vorbim de Maradona,Platini sau altii,ala e deja alt nivel.Fotbalul a devenit mai mult o msinarie de facut bani din pacate.

Si Ozil!

drimmero
drimmero  •  27 Octombrie 2013, 16:33

Barcelona a fost mai buna aseara, asa cum si Ronaldo a fost mai bun decat Messi!

Vezi toate comentariile (28)
Comentează