INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  REAL MADRID - BARCELONA 0-4

VIDEO&FOTO Barca cu aripi » Catalanii au strălucit în derby-ul cu Real Madrid, scor 4-0. Messi a intrat în repriza a doua

Suarez (stînga), exterior de aur. Sergio Ramos, doar spectator // Foto: Reuters +4   FOTO
Suarez (stînga), exterior de aur. Sergio Ramos, doar spectator // Foto: Reuters

Articol de - Publicat duminica, 22 noiembrie 2015 00:00

Catalanii, strălucitori, chiar și cu Messi jucînd în ultimele 35 de minute. Neymar și Suarez, 23 de goluri împreună. Madridul, alb și învins.

Contraatacurile blaugrana ultrarapide au tăiat ca o lamă de cuțit apărarea Realului. "DisNeyland", a titrat Marca ieri, înaintea meciului. Inspirat. Așa a fost aseară, pe "Bernabeu". Și Barcelona are 6 puncte avans!

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Messi voia să sprinteze în iarbă, să fie titular, Luis Enrique ar fi dat orice să-l vadă pe teren, dar antrenorul s-a gîndit. Merita riscul? Dacă se accidenta din nou, dacă leziunea de la ligamentul colateral intern al genunchiului stîng recidiva după 56 de zile?

L-ar fi pierdut pe genialul argentinian o jumătate de an! A decis: Leo, pe bancă la start. Și nu se putea o decizie mai inspirată.

Cuplul de vis

Neymar și Suarez nu jucaseră niciodată mai bine ca în această perioadă. "Lucho" i-a eliberat, iar cei doi l-au răsplătit aseară. Cu ei în mare formă, Barca a fost strălucitoare pe contraatac, profitînd de fiecare eroare a madrilenilor. Taxînd-o imediat. Gol după gol.

Realul? Stupefiat! Benitez a atacat cu toate vedetele, vestitul BBC, Bale - Benzema - Cristiano, plus James, însă plasa n-au mai găsit-o!

0-1 (11). Sergi Roberto, înlocuitorul lui Leo, s-a infiltrat în defensiva albă și l-a deschis ideal pe Suarez, la marginea careului. Șut direct, cu exteriorul, la colțul lung. Al 10-lea său gol în Primera 2015-2016.

0-2 (39). Altă contră, după eroarea lui Modrici. Iniesta, pasă pentru Neymar, la limita ofsaidului, pe linie cu Sergio Ramos (foto). A strecurat mingea pe sub Navas. Golul 12 al brazilianului.

0-3 (53). Neymar, călcîi de artist. Rachetă Iniesta, la semiînălțime.

După 10 ani: de la 3-0 la 4-0!

Atunci a intrat Messi. A avut un pic de teamă, s-a simțit la fiecare contact cu mingea, la fiecare accelerare. Nu a mai fost el eroul. Ocaziile, uriașe, le-au ratat tot Neymar și Suarez. Și Ronaldo. Cristiano a fost singur în fața portarului, care a respins uluitor.

Bravo, Bravo! În final, Luisito s-a revanșat:

0-4 (74). Față în față cu Navas, uruguayanul s-a mai urcat o dată pe "scărița" sublimă. A 11-a sa reușită.

În urmă cu exact un deceniu, la primul Clasico al lui Messi, Barca învingea cu 3-0 pe "Bernabeu". Acum, a fost 4-0.

Cît despre Rafa Benitez, batistele albe flutură în tribune. "Va fi infern la Real". Stoicikov știe ce spune.

5 aniau trecut de la ultima victorie a Barcei în Clasico la minimum 4 goluri diferență (5-0 pe Camp Nou, 29.11.2010)

1 jucătorspaniol a avut Real aseară printre titulari (Ramos), premieră în istoria de 113 ani a Clasicului; Barca, 5 spanioli (Pique, Alba, Busquets, Roberto, Iniesta)

91de victorii are Barcelona în 231 de confruntări cu Madridul blanco (92 de succese Real, 48 egaluri)

600.000.000de oameni au văzut ieri Real - Barca live la TV în 170 de țări din lumea întreagă

REAL - BARCELONA    0-4

(Suarez 11, 74, Neymar 39, Iniesta 53)

REAL: Navas - Danilo, Varane, Ramos, Marcelo (59 Carvajal) - James (55 Isco), Modrici, Kroos - Bale, Benzema, Ronaldo. Antrenor: R. Benitez

BARCELONA: Bravo - Dani Alves, Pique, Mascherano (27 Mathieu), Jordi Alba - Rakitici (56 Messi), Busquets, Iniesta (77 Munir) - Sergi Roberto, Suarez, Neymar. Antrenor: L. Enrique

A arbitrat David Fernandez Borbalan
Eliminare: Isco (84)

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (4)
cpt.ahab
cpt.ahab  •  22 Noiembrie 2015, 12:06
Postat de gica.paunescu pe 22 Noiembrie 2015, 11:20

Dupa vizionarea meciului de-aseara nu se mai cade sa vizionam ceea ce ni se spune c-ar fi ,, derby de Romania''. Ne-am strica nu doar stilul ci si opinia despre ceea ce-nseamna jocul de fotbal. Iar fiecare-i liber s-aleaga ceea ce crede de cuviinta ( dupa acel 5-0 dintre cele 2 echipe, de-acum 5 ani, am procedat la fel si mi s-a parut c-am facut bine ). Salutare, mai microbistilor !

Oricum, e finala Nole- Federer, pe timpul derby-ului. Avem la ce ne uita!:))

gica.paunescu
gica.paunescu  •  22 Noiembrie 2015, 11:20

Dupa vizionarea meciului de-aseara nu se mai cade sa vizionam ceea ce ni se spune c-ar fi ,, derby de Romania''. Ne-am strica nu doar stilul ci si opinia despre ceea ce-nseamna jocul de fotbal. Iar fiecare-i liber s-aleaga ceea ce crede de cuviinta ( dupa acel 5-0 dintre cele 2 echipe, de-acum 5 ani, am procedat la fel si mi s-a parut c-am facut bine ). Salutare, mai microbistilor !

toss
toss  •  22 Noiembrie 2015, 10:11

Dupa intrarea lui Messi, Barca s-a plafonat din nou la pase interminabile. Barca a jucat mai bine fara messi.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează