INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANGLIA

VIDEO+FOTO Hooligans! » Ultraşii lui Millwall s-au bătut între ei şi cu poliţia, distrugînd semifinala Cupei cu Wigan

Articol de - Publicat luni, 15 aprilie 2013 00:00 / Actualizat duminica, 14 aprilie 2013 21:27

Cînd echipa lor era condusă cu 2-0, fanii alb-albaştrilor s-au umplut de sînge lovindu-se cu pumnii. I-au speriat pe copiii aflaţi în preajmă, i-au făcut să plece cu ochii în lacrimi de pe Wembley


Fanii lui Millwall, unii dintre cei mai răi hooligans insulari în anii '70 şi '80, care au sărbătorit decesul lui Margaret Thatcher, fostul premier britanic ce a declanşat vînătoarea ultraşilor în Anglia, au luat-o razna la semifinala FA Cup.

Click aici pentru rezumatul VIDEO!

Au fost 30.000 pe Wembley, dar după golul de 0-2 (acesta a fost scorul final pentru Wigan), n-au mai putut fi stăpîniţi într-un sector din spatele porţii echipei lor. Şi, ceea ce n-a înţeles nimeni, la început s-au bătut între ei. S-au rupt, s-au desfigurat, s-au umplut de sînge, pumnii zburînd primejdios în peluză.

Poliţiştii au intervenit cu bastoanele, însă au fost rapid depăşiţi numeric, întîmpinaţi în forţă de hoarda de huligani. Au fost obligaţi să se retragă. În cele din urmă, fanaticii s-au liniştit.

Incidentele au avut un puternic efect asupra copiilor. Mulţi, veniţi la meci cu părinţii, au fost aproape de isteria din tribune. Şi au plecat în lacrimi de pe Wembley. Traumatizaţi.

Totul s-a întîmplat în week-end-ul în care s-au comemorat 24 de ani de la tragedia de pe Hillsborough. Cînd 96 de oameni au murit tot la o semifinală de Cupa Angliei: Liverpool - Nottingham.

14 fanatici ai lui Millwall au fost arestaţi şi vor fi suspendaţi pe viaţă de club

"N-ar trebui să ne pese de bătăuşii care şi-au cărat pumni în tribune. Sînt doar nişte cretini"
Gary Lineker, fost mare internaţional englez


EXCLUSIV: Anunțul momentului pentru Gigi Becali » Fotbalistul se întoarce la FCSB: „Direct atacant îl bag!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (3)
kutxukutxu
kutxukutxu  •  15 Aprilie 2013, 13:52

ultrasii ce-or fi??? doctori docenti si nu stiam eu??

michele89
michele89  •  15 Aprilie 2013, 02:39

:)) ultrasi in Marea Britanie?

ultras.nationalist
ultras.nationalist  •  15 Aprilie 2013, 01:49

In Anglia nu exista ultrasi,doar huligani.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează