INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  LIVERPOOL - MANCHESTER UNITED 1-2

VIDEO Împreună pentru Hillsborough » Comemorarea tragediei din '89 a pus în umbră derby-ul Liverpool - Man. United

Articol de - Publicat luni, 24 septembrie 2012 00:00 / Actualizat duminica, 23 septembrie 2012 22:05

Suporterii au lăsat deoparte orice rivalitate pentru a cinsti memoria celor 96 de fani ai lui Liverpool decedaţi în cea mai mare tragedie petrecută vreodată în fotbalul european


"You'll never walk alone", celebrul imn al lui Liverpool, cîntat de ambele galerii. Flori depuse de managerul Alex Ferguson şi de fosta glorie a lui Man. United, Bobby Charlton, la mijlocul terenului şi în faţa peluzei "The Kop".

96 de baloane eliberate spre cer de căpitanii Gerrard şi Vidici, în memoria celor 96 de fani ai cormoranilor decedaţi în cel mai grav incident petrecut vreodată într-un stadion din Europa: pe Hillsborough, la Sheffield, înaintea semifinalei de Cupa Angliei dintre Liverpool şi Nottingham Forest.

Click aici pentru rezumatul VIDEO!

Iar în tribune, o coregrafie care a oprit timpul în loc. Spectatorii au scris la a doua "Justice" şi la peluze "The Truth" (Adevărul). Totul după ce rezultatele anchetei independente publicate în urmă cu 10 zile i-au exonerat de orice vină pe fanii decedaţi în evenimentele din '89.
Meciul? Singurul moment notabil al primei părţi a fost eliminarea lui Shelvey, de la Liverpool, care a intrat violent, prin alunecare, la Evans. Gazdele au deschis totuşi scorul prin Gerrard (46), dar avantajul n-a rezistat decît 5 minute. Rafael şi Van Persie, dintr-un penalty discutabil, au întors soarta unui derby rămas în umbră.

"Emoţia momentului ne-a marcat şi pe noi. Dar am reuşit să ne descurcăm şi să cîştigăm. Urît, dar am cîştigat"
Alex Ferguson, manager Man. United

4 ani şi 9 luni trecuseră de la ultimul succes al lui United pe Anfield Road (1-0). În ultimele 4 vizite, "diavolii" luaseră doar un punct

MAN. CITY - ARSENAL 1-1
"Tunuri" pe campioană
Arsenal a scăpat printre degete victoria pe Etihad Arena. A fost echipa mai bună, dar şi-a pus singură beţe-n roate. Portarul Mannone a greşit la un corner, făcîndu-i practic cadou lui Lescott golul de 1-0. Dar pe fondul lentorii şi lipsei de creativitate a campioanei en titre, "tunarii" şi-au revenit rapid şi au egalat prin Koscielny: 1-1.

Dosar-ȘOC în Spania! Starul Barcelonei a dezinfectat camera, „de cei care nu-s musulmani”, apoi a vandalizat o vilă de lux, cu 7 dormitoare: perdele transformate în „hamuri și leagăne sexuale”! Tribunalul anunță: „Sunt 500 de poze la dosar”

Constantin Gâlcă, noul antrenor al Universității Craiova! Acord cu Mihai Rotaru


Comentarii (1)
plischi
plischi  •  24 Septembrie 2012, 07:16

se pare ca in curand suporterii vor tine funeralii si in amintirea actualei echipe, aflata pe o alta cale de disparitzie.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează