INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CAMPIONATE

VIDEO Incidente grave la festivitatea cîştigării campionatului în Franţa!

foto reuters
foto reuters

Articol de GSP - Publicat marti, 14 mai 2013 00:00 / Actualizat marti, 14 mai 2013 12:21

Trofeul Hexagoal, cu care sunt recompensaţi campionii Franţei la fotbal, a fost înmînat jucătorilor echipei Paris Saint-Germain, în piaţa Trocadero din Paris, în prezenţa a mii de suporteri, evenimentul fiind marcat de incidente.

Căpitanul Thiago Silva a primit trofeul din partea preşedintelui Ligii de Fotbal Profesionist (LFP), Frederic Thiriez, pe un podium ridicat în piaţă pentru această ocazie.

Această festivitate a fost precedată de incidente: fanii au aruncat cu mai multe fumigene şi au vrut să treacă de o barieră instalată în zonă. În aşteptarea jucătorilor, unii suporteri s-au căţărat chiar pe o schelă. Speaker-ul evenimentului le-a cerut fanilor să coboare. "Dacă nu coborîţi schela se va prăbuşi. Nu putem să îi primim pe jucători în astfel de condiţii", a spus el, în timp ce autocarul cu care se deplasa echipa se afla în apropierea pieţei. După scurt timp, spaţiul rezervat reprezentanţilor mass-media a fost invadat de mulţime.

"Sărbătoarea este stricată. Eu locuiesc în zonă şi este foarte urît ce s-a întâmplat", a declarat Alexandre, un tînăr suporter al PSG cu ochii înlăcrimaţi din cauza gazelor lacrimogene folosite de forţele de ordine pentru a-i calma pe fani. "Este vina ultraşilor. Din cauza lor nu putem să sărbătorim", au afirmat alţi fani, părăsind piaţa Trocadero.

În timp ce jucătorii îmbrăcaţi în costume primeau trofeul de campioni, mai mulţi fani recalcitranţi au afişat un banner cu mesajul: "Libertate pentru ultras", cu referire la politica de securizare a arenei Parc des Princes stabilită în urmă cu trei ani de preşedintele de atunci al PSG, Robin Leproux.

Jucătorii nu s-au adresat mulţimii şi au rămas doar cinci minute pe podiumul în faţa căruia se aflau mai multe mii de suporteri încadraţi de un număr insuficient de forţe de ordine.  După ceremonia din piaţa Trocadero, componenţii echipei Paris Saint-Germain şi staful tehnic au programată o minicroazieră pe Sena, la bordul unui vas de pe care îi vor saluta pe suporteri şi le vor arăta trofeul.

Sursa: Mediafax

Citește și:

Neil Lennon, pe prima pagină a tabloidelor din Scoția » Război total cu fosta parteneră: „Nu ceda puterii copleșitoare a inamicului”
Superliga
Neil Lennon, pe prima pagină a tabloidelor din Scoția » Război total cu fosta parteneră: „Nu ceda puterii copleșitoare a inamicului”
Universitatea Craiova a oficializat azi plecarea unui om de bază: „Baftă, Tataie!”
Superliga
Universitatea Craiova a oficializat azi plecarea unui om de bază: „Baftă, Tataie!”
„Edi a auzit ce a spus!” » GSP a aflat de ce Alex Mitriță a fost lăsat acasă de selecționer: „Toți au simțit că-i lasă la greu”
Nationala
„Edi a auzit ce a spus!” » GSP a aflat de ce Alex Mitriță a fost lăsat acasă de selecționer: „Toți au simțit că-i lasă la greu”

A ales Louis Munteanu? Disputat de FCSB și Rapid, atacantul a fost filmat cântând despre rivală: „Are valoare d'aia mare / Și știu că nu vă convine”

Mihai Pintilii, despre cel mai greu adversar din carieră: „Era un «bighidiu» d-ala mic. Dădeam cu ură în el, dar nu cădea. Dă-te-n... Doamne, iartă-mă”


Comentarii (8)
nemira123
nemira123  •  14 Mai 2013, 16:36

Ce premiere a fost aia? O premiere adevarata se face in fata propiilor suporteri, pe stadion unde sarbatoresti ore bune.

j.m.
j.m.  •  14 Mai 2013, 14:58

Asta e Africa nu Paris !

kilimanjaro
kilimanjaro  •  14 Mai 2013, 14:47

Ăștia ne dau nouă lecții de fair play ? Așa le trebuie dacă și-au țiganit și arăbit țara. Acum toate gunoaiele sunt în Franța :)

Vezi toate comentariile (8)
Comentează