INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  TURCIA

VIDEO Infern la Istanbul! » Bastoane, scaune, invazia fanilor. Beşiktaş - Galata a fost suspendat la 1-2

Scene horror pe stadionul Olimpic din Istanbul
Scene horror pe stadionul Olimpic din Istanbul

Articol de , - Publicat marti, 24 septembrie 2013 00:00 / Actualizat luni, 23 septembrie 2013 20:58

Totul a plecat de la cartonaşul roşu arătat lui Felipe Melo în minutul 90+3. Brazilianul Galatei i-a provocat pe suporterii ”vulturilor”, care au luat cu asalt terenul de joc.

Istanbulul fierbe iar. Duminică seară, infernul s-a mutat din Piaţa Taksim pe stadionul Olimpic, în finalul primului derby al sezonului, Beşiktaş - Galasataray (1-2).

Spiritele s-au încins cînd antrenorul "vulturilor", Slaven Bilici, a fost expediat în tribună de "centralul" Firat Aydinus, din cauza protestelor repetate. N-a trecut mult şi-a explodat şi "bomba".

Eliminat pentru un atac dur, cu picioarele înainte, asupra conaţionalului brazilian Motta (Beşiktaş), Felipe Melo i-a provocat pe fanii adverşi, fluturîndu-le tricoul prin faţă. Era minutul 90+3.

Cîteva secunde mai tîrziu, pe gazon se declanşa asediul. Ultraşii "vulturilor", cam 100 la număr, au luat cu asalt terenul de joc, spre care zburau din înaltul tribunelor bîte şi scaune.

Aydinus a suspendat partida şi jucătorii au zbughit-o spre vestiare, la ţanc pentru a evita impactul cu hoardele dezlănţuite, "preluate" de poliţie.

Bilanţul: 67 de arestaţi. Suporteri care vor avea interdicţie de a mai călca pe stadioane timp de un an. E prima, şi cea mai rapidă, dintre sancţiunile dure pe care Federaţia le va anunţa cel mai tîrziu joi.

"Taksim e pretutindeni!"
Autorităţile suspectează gruparea ultras "1453 Eagles Beşiktaş" de a fi declanşat incidentele. Aceasta a fost implicată activ şi în protestele antiguvernamentale din Piaţa Taksim, la începutul lui iunie. De altfel, pe stadion s-au auzit în repetate rînduri scandări gen "Taksim e pretutindeni!" sau "Rezistenţa e peste tot!".

Ce riscă vinovaţii

BEŞIKTAŞ
- Meci pierdut la "masa verde", scor 0-3, şi 5-6 partide-acasă cu tribunele goale

SLAVEN BILICI
- Antrenorul gazdelor ar putea primi interdicţie de a mai lua loc pe bancă timp de o lună

FELIPE MELO
- Mijlocaşul Galatei, scrie cotidianul Fanatik, va încasa cel puţin 3 etape de suspendare

76.000 de suporteri au fost pe "Olimpic", cu 8.000 peste capacitatea aprobată pentru acest derby

"Ne-am dat singuri o palmă. Vrem finala Euro 2020 la Istanbul şi ne facem reclamă cu asemenea incidente?!" (Ufuk Ozerten, vicepreşedintele Federaţiei)

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (4)
monere1980
monere1980  •  24 Septembrie 2013, 17:13
Postat de kables pe 24 Septembrie 2013, 09:56

Incidentele s-au produs intre doua aripi ale galeriei lui Besiktas. Una pro Erdogan (mai putin numeroasa) si celalata (foarte numeroasa) antiguvernamentala. Numultumirea publicului nu are legatura cu partida de fotbal.

"ce iese din pisica tot soarece mananca" .... spune o zicala romaneasca. Cu alte cuvinte, imbracati, spalati, dar tot necivilizati turcaletii nostri

monere1980
monere1980  •  24 Septembrie 2013, 17:12
Postat de sorinaro_sv pe 24 Septembrie 2013, 09:56

De acum porcii ăia de la galata o să ne ştie de frică! Să zică "teşekkür ederim" că au scăpat cu viaţă! Nu vii tu, cim bom şi ne furi cu arbitrii, pe terenul nostru! Beşiktaş nu e Antep, Eskişehir, etc să fie furată de galata!

ba, esti boland??

kables
kables  •  24 Septembrie 2013, 09:56

Incidentele s-au produs intre doua aripi ale galeriei lui Besiktas. Una pro Erdogan (mai putin numeroasa) si celalata (foarte numeroasa) antiguvernamentala. Numultumirea publicului nu are legatura cu partida de fotbal.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează