INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  OLANDA

VIDEO Inspiraţia Neşu » Dries Mertens i-a dedicat prietenului suferind golul marcat cu FC Utrecht

Momentul cînd Dries Mertens le dezvăluie spectatorilor cine îl inspiră în jocul său +2   FOTO
Momentul cînd Dries Mertens le dezvăluie spectatorilor cine îl inspiră în jocul său

Articol de - Publicat luni, 18 februarie 2013 00:00 / Actualizat duminica, 17 februarie 2013 20:37

În minutul 29 al partidei cu Utrecht, cîştigată de PSV cu 2-1, Mertens a înscris din lovitură liberă. Apoi, şi-a ridicat tricoul. Pe bluza de dedesubt scria "Mihai Neşu 3".

Pe 10 mai 2011, cînd Mihai Neşu a rămas întins pe gazon, în plin antrenament, după ciocnirea cu Alje Schut, Dries Mertens era acolo, pe teren, la cîţiva metri. A văzut tot şi a suferit cumplit. Mihai, prietenul său de la Utrecht, suferise o gravă accidentare la coloana vertebrală care l-a lăsat paralizat de la gît în jos, imobilizat într-un scaun cu rotile.

VIDEO: Vezi AICI rezumatul meciului în care a marcat Mertens!

De atunci, belgianul în vîrstă de 25 de ani, cu 4 ani şi 3 luni mai tînăr decît fostul "tricolor", i-a fost alături, chiar şi după ce s-a transferat la PSV Eindhoven. Ţinînd permanent legătura cu el şi susţinînd fundaţia creată de Neşu.

S-a înclinat în faţa lui Neşu
Sîmbătă seară, în minutul 29, cînd PSV era condusă cu 1-0 de Utrecht, acasă, Mertens a avut o lovitură liberă de la 25 de metri. A urmat un şut vrăjit, mingea zburînd peste zid şi oprindu-se în plasă, la vinclu. 1-1.

Fericit, Driens şi-a ridicat tricoul pentru a arăta lumii mesajul scris pe bluza de dedesubt: Mihai Neşu 3. Numele prietenului suferind şi numărul său de la Utrecht. I-a mîngîiat literele numelui şi apoi s-a înclinat în faţa luptei extraordinare a lui Neşu.

La sfîrşit, Mertens a explicat: "Ştiu că Mihai a fost joi, la Amsterdam, să vadă Ajax - Steaua. Iar eu nu uit că, de cînd am ieşit cu el la restaurant în urmă cu şase săptămîni, am înscris în fiecare week-end. I-am spus lui Mihai. «Dacă voi continua la fel, toate golurile sînt ale tale!»".

L-a vizitat în California
Mertens i-a fost mereu alături lui Mihai după accidentul din 2011. Anul trecut, în iunie, Dries a călătorit în SUA special pentru prietenul său, vizitîndu-l la clinica Rancho Los Amigos, din Downey, California, acolo unde Neşu continua recuperarea (foto, Mertens, în stînga). "A fost cea mai frumoasă zi a mea în State. Dries a venit să mă vadă, ceea ce m-a făcut foarte fericit". Iar în ianuarie, tot belgianul lui PSV l-a invitat alături de mai mulţi amici la un restaurant din Utrecht.

30 de ani împlineşte mîine Mihai Neşu, fostul jucător al Stelei (2001-2008) şi al lui FC Utrecht (2008-2012)

2 ani au fost coechipieri Mihai Neşu şi Dries Mertens la FC Utrecht, în perioada 2009-2011

"De cînd am ieşit cu Mihai la restaurant în urmă cu şase săptămîni, am înscris în fiecare week-end. I-am spus prietenului: «Dacă voi continua la fel, toate golurile sînt ale tale!»" (Dries Mertens, mijlocaş PSV Eindhoven)

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (3)
oaeaspurcata
oaeaspurcata  •  18 Februarie 2013, 10:56
Postat de lucasins pe 18 Februarie 2013, 08:57

Respect Dries Mertens!!!

Lasand la o parte gestul frumos, Dries Mertens e cel mai bun mijlocas ofensiv din lume. Parerea mea.

plischi
plischi  •  18 Februarie 2013, 09:59

cu cat vor exista mai multi fotbalisti cu un asemenea caracter cu atat mai usor ne vine sa uitam fetzele urate ale acestui sport indragit. ma refer in special la blaturile de care cu greu vom scapa - daca vom scapa vreodata.

lucasins
lucasins  •  18 Februarie 2013, 08:57

Respect Dries Mertens!!!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează