INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SUPERCUPA EUROPEI

VIDEO La 11 paşi în Eden » Bayern a cucerit trofeul în premieră, după 5-4 aseară la penalty-uri cu Chelsea

Lukaku s-a oprit înainte să tragă, Neuer a ghicit colțul și Bayern a luat trofeul // Foto: Reuters +1   FOTO
Lukaku s-a oprit înainte să tragă, Neuer a ghicit colțul și Bayern a luat trofeul // Foto: Reuters

Articol de - Publicat sambata, 31 august 2013 00:00 / Actualizat sambata, 31 august 2013 13:18

Adversara Stelei în grupele Ligii a condus cu 1-0 şi 2-1, dar a fost egalată (2-2) în ”zece” la ultima fază a prelungirilor! Iar la loviturile de departajare, Lukaku a fost singurul care a ratat!

Guardiola l-a bătut pe inamicul Mourinho chiar la prima revedere după războaiele din Clasico, Bayern cîştigînd în premieră Supercupa Europei, prin triumful de aseară, la Praga, cu Chelsea (5-4 la penalty-uri).

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Remake-ul penultimei finale a Ligii i-a întărit temerile lui Pep, maestrul contraatacului surprinzîndu-l de la început! Hazard a plecat în slalom, Schurrle a centrat şi Torres a marcat ca-n zilele de glorie (8). El Nino a trecut pe lîngă "dublă", dar a lobat alături de ţintă.

Adversara Stelei în Ligă s-a strîns ca un arici în apărare înţepînd cavaleria bavareză. Ribery, noul UEFA Best Player, a căutat singur culoare. Cech a parat ori Frank n-a cadrat execuţiile. Dincolo, Torres i-a ameţit pe Dante şi Boateng, reluînd "peste".

Ribery a perseverat. Nu l-a mai cruţat pe Cech (47), şut din marginea careului: 1-1. Bayern a dominat sufocant, "albaştrii" s-au clătinat, însă golul era să pice dincolo, pe gafa lui Dante. Noroc cu Neuer, ce l-a blocat pe Oscar. Manuel a scos tot, cu şansă la "capul" lui Ivanovici în transversală!

Deşi rămaşi în "zece" (roşu Ramires 85), albaştrii au lovit în prelungiri (93), Hazard marcînd pe Eden din Praga. Apoi au băgat autocarul în poartă. Cech a făcut minuni pînă la ultima fază, cînd Javi Martinez a egalat! Iar la penaltyuri, Lukaku, puştiul de 19 ani, a fost singurul care a ratat şi a trimis-o pe Bayern în Eden.

8 încercări au fost necesare echipelor germane pentru a cîştiga Supercupa Europei. Bayern a pierdut primele trei finale

4 echipe, în afara lui Bayern, cuceriseră pînă aseară toate cele 4 trofee majore europene, Juventus, Ajax, Barcelona şi Chelsea

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (12)
avocatulreloaded
avocatulreloaded  •  31 August 2013, 14:37

bravo bayern ! ati meritat cu prisosinta trofeul ! murinho iar abera la conferinta !

darthplagueisthewise
darthplagueisthewise  •  31 August 2013, 13:07

nu mai fiti rai, s-a corectat baiatu'..cica n-a mai batut celschi cu 2-1, a batut la penalty, cu 5-4. domnule gunoier care va dati ziarist, rugati un coleg de redactie sa va zica cine a batut aseara.

red77
red77  •  31 August 2013, 11:12

lu scorpie asta i-au taiat curentul pt neplata ? da macar inainte sa elucubreze pe aici se uita pe un site de sport sa vada rezultatul sau suna un prieten ! sa vezi ce se cearta scorpie la ghiseu cu aia de la pariuri cand se duce chipurile sa ia banii dupa castigarea cupei de catre chelsea !

Vezi toate comentariile (12)
Comentează