INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CÎND VISELE DEVIN REALITATE

VIDEO » La 12 ani, un băiat bolnav de cancer oferă o lecţie despre pasiune şi devotament faţă de echipa preferată: "Acum pot să mor liniştit"

Visul lui Alfonso s-a îndeplinit: l-a întîlnit pe idolul său, Lionel Messi
Visul lui Alfonso s-a îndeplinit: l-a întîlnit pe idolul său, Lionel Messi

Articol de - Publicat duminica, 08 aprilie 2012 00:00 / Actualizat duminica, 08 aprilie 2012 17:01

Speranţă, forţă, încredere. Alfonso e un puşti îndrăgostit de Barcelona. Şi ce? o să vă întrebaţi, poate. Sînt mii ca el. Nu, nu chiar. Alfonso e special şi la cei 12 ani ai săi e bărbat în toată firea. Suferă de o boală necruţătoare, dar n-a încetat nici o clipă să lupte pentru viaţa lui.

"Mamă, nu-mi doresc nimic mai mult decît să-l întîlnesc pe Messi, du-mă pe Camp Nou, te rog", o imploră copilul, iar femeia abia îşi poate stăpîni lacrimile.

De 12 ani e într-o continua luptă cu el însuşi, cu organismul său, cu o boală care îl torturează cumplit. Vorbeşte încet, dar nu-şi pierde zîmbetul şi te lasă cu gura căscată maturitatea cu care gîndeşte. Nu îi e frică de cuvîntul ăla pe care mama nu poate să-l rostească: moarte, nu îi e frică de nimic. Aproape nimic. Îi e teamă să nu fie prea departe de Barça lui, de Messi: "Mi-au zis medicii că nu mai e nimic de făcut, iar eu i-am spus mamei, din cîte îmi aduc aminte, că dacă va fi să se întîmple ceva cu mine, să-mi împrăştie cenuşa aproape de Camp Nou".

În urmă cu mult timp, medicii au anunţat-o sec: "Chemaţi toată familia, nu va supravieţui acestei nopţi". Dar copilul nu s-a dat bătut, a stat, ce-i drept, mai multe zile în comă, dar uite-l! E aici şi continuă să lupte.

Reporterul emisiunii "Punto Pelota" îl priveşte atent, cu admiraţie, să vorbeşti atît de detaşat despre moarte e greu şi la 80 de ani, darămite la 12. Dar bărbatul din faţa sa nu e unul obişnuit.

Maria, mama lui Alfonso, aproape că a mutat munţii din loc, a insistat zi după zi cu toate resursele pentru ca fiul ei să îşi întîlnească idolii pînă cînd, într-o zi, a sunat telefonul.

"Cînd mi-au spus că îl aşteaptă pe Alfonso în vizită la stadion am început să ţopăi prin casă. Nu puteam să îmi imaginez cum va fi să fim alături de Messi, dar mai ales cum va fi să-l văd pe Alfonso alături de Messi al lui. El aşa îi spune: "Messi al meu".

Şi a venit ziua cea mai frumoasă pentru copilul de 12 ani. Alături de tatăl său, Dionisio, şi de mama, Maria, a plecat la Barcelona. Înainte de meci au vizitat muzeul formaţiei catalane, stadionul. A fost o seară perfectă, copilul a stat pe gazon alături de idolul lui la poza oficială, iar la finalul partidei a mers la masă alături de preşedintele Sandro Rosell, care l-a însoţit apoi în vestiar.

Abia atunci surpriza a fost completă: Lionel Messi îl aştepta deja: "Messi m-a îmbrăţişat cu atîta afecţiune, cu atîta dragoste, nu am cuvinte... E halucinant! Mi-am îndeplinit visul vieţii, să-l cunosc pe Leo. Ştiu că şi el a trecut prin momente grele cînd era mic şi a avut probleme de creştere. Dar a trecut peste toate şi uite cît de sus a ajuns!"

Seara nu se încheiase încă pentru Alfonso. Nu doar Messi a ieşit să-l salute, ci şi alţi jucători de la Barca. "Toţi, de la primul la ultimul, sînt nişte oameni minunaţi. M-au întrebat cum mă simt, m-au încurajat... Eu încerc să mă recuperez, încerc..."

De departe, unul dintre cele mai emoţionante momente a fost întîlnirea cu Eric Abidal, care trece şi el printr-un moment dificil: "Doar dacă ai trecut sau treci prin asta ştii ce înseamnă fii bolnav de cancer, îi doresc să revină cît mai curînd posibil, sînt alături de el din toată inima". Da, copilul vrea să-l încurajeze pe Abidal. V-aţi fi gîndit că el e cel care are nevoie de încurajări, dar el e puternic şi are forţa să-i molipsească şi pe alţii cu optimismul său.

"Aşa cum mă rog pentru fiul meu, mă voi ruga şi pentru Abidal. Nu voi uita toată viaţa discuţia pe care a avut-o cu fiul meu", spune mama şi ochii îi înoată în lacrimi.

"M-a întrebat cum e cu chimioterapia, dacă mănînc... a fost foarte atent cu mine. Mi-a spus că Dumnezeu o să ne ajute pe amîndoi să ne recuperăm. E un tip excepţional!", spune şi Alfonso.

"Visul meu s-a îndeplinit, acum pot să mor liniştit", spune, liniştit şi fericit băiatul de 12 ani. Şi parcă restul vorbelor sînt de prisos.

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (37)
flytudor
flytudor  •  09 Aprilie 2012, 00:35
Postat de v_for_vendetta_2011 pe 09 Aprilie 2012, 00:09

ba...sa mor daca tu nu esti ala care ii datea lu maicasa cu toate cadourile in cap cand le primeai de Craciu!saraca femeie iti spunea ca sunt cadouri de ma Mos Craciun si tu o injurai ca nu exista Mos Craciun sau...ai creierul sters si nu-ti mai amintesti de copilarie!.... Acestui copil....sa-i dea Dumnezeu sanatate si viata lunga sa se bucure de ea! celor de la Barcelona....jos palaria! Respect! si ca sa fiu un pic rautacios......de cate ri ati vazut-o pe cristina ronaldo facand astfel de gesturi?? nu ma refer la el ca fotbalist pt ca nu exista urme de indoiala ca este un mare jucator,ma refer la el ca om!

Total de acord cu comentul , Total de acord caracterizarii facute de tine lui Cristiano Ronaldo care , intr-adevar ca fotbalist . e mare ...ca om......NARCISIST 100% , EGOIST , FITZOS ,EGOCENTRIST....SI MULTE ALTELE DE LA - (MINUS ) IN JOS

flytudor
flytudor  •  09 Aprilie 2012, 00:31
Postat de lycantrop pe 08 Aprilie 2012, 16:35

Daca asta-i telul suprem in viata, sa-l vezi pe Messi, copilul acela a cam trait... degeaba! E o victima a indoctrinarii mass-mediei Ca sa vezi cum poate un ziar sa spele creierul omului, pentru ca majoritatea chiar au pus botu' la vrajeala asta penibila. Din fotbal castiga patronii, fotbalistii, trusturile de presa. La ce oare o fi servind microbistii? Ah da, la imbogatirea celor de mai sus

Prietene felul in care gandesti ne arata ratiunea ta.....Iar ratiunea ta ne spune ca de fapt tu TRAIESTI DEGEABA...

flytudor
flytudor  •  09 Aprilie 2012, 00:26

Sper din inima ca intr-o zi sa citim din nou despre acest baiat...un nou srticol emotionant despre cum a trecut peste cumplita boala si e perfect sanatos..Dumnezeu o sa il ajute

Vezi toate comentariile (37)
Comentează