INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BARCELONA - REAL MADRID 1-1

VIDEO La final, mereu Real! Ramos a marcat încă un gol clasic: pe final, cu capul și decisiv, 1-1 cu Barcelona

Sergio Ramos (în centru), uitat nemarcat în careu de catalani, înscrie spectaculos. Și se termină 1-1 // FOTO Reuters +2   FOTO
Sergio Ramos (în centru), uitat nemarcat în careu de catalani, înscrie spectaculos. Și se termină 1-1 // FOTO Reuters

Articol de - Publicat duminica, 04 decembrie 2016 00:00

Sergio Ramos a egalat ieri în minutul 90, tot spre sfârșit. Exact cum a marcat numărul 4 madrilen la finala Ligii din 2014. Și tot la final a înscris Ronaldo golul victoriei pe Camp Nou, 2-1 în aprilie.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

El Clasico. Lumea întreagă își potrivește ceasul după cel mai așteptat meci al anului. Și, ieri, El Clasico a răspuns dorinței globale. A început la ora perfectă:

  • 16:15 în Spania, 9:15 la Chicago, 12:15 la Buenos Aires, 17:15 la București și Cape Town, 23:15 la Beijing

Dintr-o parte în alta a lumii, fanii Barcei și ai Realului au renunțat la orice altceva aveau de făcut și s-au conectat la șocul catalano - madrilen. N-au regretat. Niciodată nu regretă, pentru că întotdeauna e fotbal de artă. De mare artă. Viteză, agresivitate, tehnică, totul la ultima limită, aproape de cer.

1-1 la penaltyuri. Nedate!

Los Blancos, lideri în LaLiga, cu 6 puncte avans la start în fața armadei blaugrana, s-ar fi detașat poate decisiv cu o victorie. Și ei sunt primii periculoși. E minutul 3 când Lucas Vazquez pătrunde ca o vijelie, iar Mascherano intră în el, dărâmându-l. Penalty clar! Nu și pentru arbitru. Clos Gomez nu dă nimic.

Ocaziile, mari, una după alta. Suarez, blocat. Cristiano, încurcat de Benzema. Și gazdele cer 11 metri: Carvajal blochează cu brațul centrarea lui Jordi Alba. Iarăși e ignorat de "central", deși e vizibil la reluare. Acest Clasico ne oferă imagini ideale, doar e primul meci monitorizat în tehnologie 360 de grade, cu 38 de camere, transmis în format 4K! Se vede totul.

Ofsaid la Suarez? Gol la limită!

Înaintea pauzei, albii se întrec în ratări. Ronaldo are cea mai mare șansă, după ce îi strecoară mingea printre picioare lui Mascherano, dar șutează slab cu șpitul. Și din nou, CR7, urmat imediat de Varane.
La pauză, 0-0. Însă scorul e deblocat cum începe repriza a doua.

Centrare Neymar, și Suarez reia cu capul de lângă Varane. Ofsaid?, se întreabă Marca. Poziția vârfului e la limită. 1-0 nu se mai întoarce. Al 48-lea gol al uruguayanului pentru Barcelona în 2016, la fel ca în 2015. Și al 4-lea său gol în ultimele 4 confruntări cu Madridul.

Reintră Iniesta, după două luni de la accidentarea suferită la genunchi. Al 34-lea Clasico pentru el. Pasele lui leagă jocul, iar Neymar are șansa desprinderii. Peste transversală. Nu se mai văd decât culorile blaugrana, Messi poate marca și el pentru fericirea catalană. Pe lângă!

Ramos, cine altul?!

Apoi, dintr-o dată, jocul se înclină spre cealaltă poartă, a lui Ter Stegen. Se simte forța fizică a Realului, care presează puternic, cum se întâmplă mereu. Iniesta, bodycheck la Marcelo în careu.

Alt posibil penalty. Și 1-1 dacă Ronaldo ar fi punctat. Ratează și e minutul 89. Când cronometrul arată 90, Madridul egalează. Cine altul? Sergio Ramos, cu capul, la o fază fixă. Ca la finala Ligii din 2014.

La precedentul Clasico pe Camp Nou, primul al lui Zidane, Ronaldo a înscris în minutul 86 golul victoriei. 2-1. Ieri, Zizou a scăpat de înfrângere în ultima clipă.

"Welcome to the Catalan Republic"

Ieri, fanii Barcelonei au mai impresionat o dată cu o coregrafie specială înainte de Clasico. În timp ce jucătorii intrau pe teren, cu imnul catalan tare în difuzoare, toți cei 98.000 de spectatori au ridicat tăblițele roșii, albastre și galbene, colorând spectaculos tribunele.

Și un mesaj cu litere galbene: "Forca Barca". În centrul mesajului, un mozaic reprezentând un turn uman, o tradiție catalană. Sub cuvântul "Forța", un banner atrăgea atenția. Și pe el scria în engleză: "Welcome to the Catalan Republic".

"Forța, Chapecoense"

Înaintea partidei, cei 22 de jucători ai Barcei și Realului s-au adunat la mijlocul terenului pentru o fotografie în memoria echipei braziliene Chapecoense, dispărută în urma unui accident aviatic luni noapte. În ciuda rivalității, catalanii și madrilenii s-au amestecat, uniți în acest mesaj: "Forța, Chapecoense".

6meciuri consecutive fără gol pentru Messi împotriva lui Real Madrid

32de partide la rând neînvins Zidane la Real; încă două și egalează recordul lui Beenhakker (34; 1988-89)

49de remize s-au înregistrat în El Clasico: 232 de șocuri, 90 de victorii Barca, 93 Real

BARCELONA - REAL MADRID    1-1

(L. Suarez 53 - Sergio Ramos 90)

BARCELONA: Ter Stegen - Sergi Roberto, Pique, Mascherano, Jordi Alba - Rakitici (60 Iniesta), Busquets, Andre Gomes (78 Arda Turan) - Messi, Suarez, Neymar (88 D. Suarez). Antrenor: L. Enrique

REAL: Navas - Carvajal, Varane, Sergio Ramos, Marcelo - Modrici, Kovacici (86 Diaz) - Lucas Vazquez, Isco (66 Casemiro), C. Ronaldo - Benzema (77 M. Asensio). Antrenor: Z. Zidane

A arbitrat Carlos Clos Gomez

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează