INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  MAN. UNITED - SWANSEA 1-2

VIDEO Louiser! » Previziune sumbră pentru United după eşecul cu Swansea: ”Nu va cuceri titlul. E imposibil!”

Ieri, foarfeca lui Rooney (în roşu) a fost unica rază de speranţă pentru fanii lui United // Foto: Reuters
Ieri, foarfeca lui Rooney (în roşu) a fost unica rază de speranţă pentru fanii lui United // Foto: Reuters

Articol de - Publicat duminica, 17 august 2014 00:00 / Actualizat sambata, 16 august 2014 23:36

"Aduceţi-l înapoi pe Moyes!", a comentat maliţios Gary Lineker pe twitter. Moyes a fost învins de 12 ori sezonul trecut, United încheind pe 7! Ieri, Van Gaal a avut 9 absenţi, jucînd cu doi debutanţi!

Mike Dean fluieră ultima oară, după 6 minute de prelungiri. Van Gaal a şi uitat că, în urmă cu cîteva zeci de secunde, arbitrul îi refuzase penaltyul la un henţ clar. Nu-i reproşează nimic lui Dean.

VIDEO: Vezi AICI golurile meciului!

Se ridică greu de pe scaun, e transfigurat, pare în transă, dar doi puşti, aflaţi chiar în spatele băncii de rezerve din tribună, îi întind mîna. Îi salută şi le oferă autografe. Cu mapa la subraţ, parcă că e un profesor. Însă un profesor care nu mai zîmbeşte. Are prea multe griji.

2 este numărul debutanţilor în Premier League folosiţi ieri de Louis van Gaal: Lingard (21 de ani) şi Blackett (20)

Sistemul lui nu merge
Nu-şi imagina că va face un record negativ de la debutul lui oficial. Man. United nu pierduse niciodată în etapa 1 pe Old Trafford în noul format Premier League (din 1992). El a fost primul învins acasă.

A avut 9 absenţi, inclusiv Van Persie (s-a accidentat şi Lingard, în minutul 24), dar n-a renunţat la sistemul său straniu pentru Anglia, 3-4-1-2, folosit şi la "naţionala" Olandei la Mondial. Nu i-a ieşit, nu ieri, cel puţin.

42 de ani au trecut de la ultima înfrîngere înregistrată de United pe teren propriu în runda de deschidere a unui campionat englez (1972, în vechiul format)

Zero, cu excepţia Rooney
Apărarea, pe care LvG voia s-o întărească, a fost un dezastru. Plină de spaţii libere. Orice contraatac al lui Swansea era periculos. Aşa au înscris Ki (28, 0-1) şi Sigurdsson (72, 1-2). În ofensivă, doar Rooney putea schimba ceva. Căpitanul lui Van Gaal a egalat acrobatic (53) şi tot el a şutat foarte bine din lovitură liberă. Mingea a ocolit zidul, însă a lovit bara la vinclu. Era 1-1, în minutul 66.

"Nu va cuceri titlul. E imposibil"
"Aduceţi-l înapoi pe Moyes!", a postat pe twitter Gary Lineker, o sursă inepuizabilă de ironii. Moyes, catastrofa din sezonul trecut, cu 12 eşecuri şi locul 7 în Premier. Van Gaal mai are timp să repare ce a stricat ieri. "Dar nu va cuceri titlul. Este imposibil, echipa e prea slabă", a fost avertizat. I-a spus-o unul dintre cei mai mari mijlocaşi din istoria lui United. Paul Scholes.

10 eşecuri în 495 de zile
O paralelă care scoate în evidenţă perioada dureroasă prin care trece United. Pentru ultimele 10 înfrîngeri suferite acasă în Premier, cu Moyes şi Van Gaal, "diavolii" au avut nevoie de 495 de zile. Înainte, trecuseră 2.562 de zile pentru precedentele 10 eşecuri. Era Alex Ferguson pe bancă!

Chiar pe faţa lui Young
În repriza a doua pe "Old Trafford", Gary Lineker a postat un filmuleţ incredibil pe twitter. După încă o acţiune eşuată, Ashley Young îşi certa coechipierii, urlînd la ei. Exact în acea clipă, un găinaţ de pasăre i-a aterizat pe faţă.

159 de goluri are Rooney în prima ligă pentru United, tot atîtea cîte au împreună Cantona, Beckham şi Roy Keane

"Am văzut cea mai slabă echipă a lui Man. United din ultimii douăzeci de ani" (Steve McManaman, pe Twitter)

"Nu am jucat nici o clipă ca o echipă. Asta a fost marea noastră eroare. Avem rapid nevoie de întăriri" (Louis van Gaal, manager United)

"E dezamăgitor că am pierdut primul meci acasă. Pentru fani, pentru jucători şi pentru mine. O zi teribilă. Totuşi, mai sînt multe etape" (Louis van Gaal, manager United)

Cifrele meciului
60% - Posesie - 40%
14 - Şuturi la poartă - 5
5 - Şuturi pe poartă - 4
14 - Faulturi - 20
4 - Cornere - 0
557 - Pase - 383

ALTE ŞTIRI DIN ANGLIA:

Panti rezervă, Chiricheş uitat!
N-a fost deloc o zi bună pentru "tricolorii" din Anglia. Pantilimon a fost doar rezerva lui Mannone la Sunderland (2-2 la West Brom), în timp ce Chiricheş nici n-a prins lotul lui Tottenham (1-0 în deplasare cu West Ham). Doar Tamaş a jucat 90 de minute la Watford, în liga secundă. A şutat periculos de două ori la poartă, pînă la pauză, însă echipa sa a pierdut clar la Norwich (0-3).

Fanul care bate lovituri libere
O fază amuzantă ieri, pe Upton Park, la West Ham - Tottenham (0-1). În minutul 63, un suporter intrat pe gazon a sprintat pînă la marginea careului, unde Eriksen se pregătea să execute o lovitură liberă. N-a apucat. Fanul a şutat el înainte să fie placat de stewarzi. Toţi cei din zid s-au întors să vadă cum a tras. Adrian, portarul lui West Ham, prinsese mingea. Spurs au bătut în minutul 90+3, a înscris Dier, unul dintre ultimii transferaţi.

Mou, alt atac la rivali
Nici n-a jucat primul meci din actualul campionat - Chelsea e programată mîine, la Burnley -, şi Mourinho îşi ironizează deja adversarii. "Unii au la dispoziţie zece ani ca să cîştige ceva, eu sînt obligat să cîştig acum, în al doilea an". O aluzie la Wenger, care n-a mai cucerit titlul la Arsenal din 2004. Şi încă un comentariu sarcastic: "Eu nu sînt prea inteligent cînd îmi aleg o echipă nouă. Mie îmi place să construiesc, să muncesc, nu caut joburi uşoare. Urăsc să culeg fructele celor dinaintea mea". În vizor, Pellegrini, campion cu City sezonul trecut cu un team format de Mancini.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
popalucian2333
popalucian2333  •  17 August 2014, 15:02

cat timp ii acolo woodard , manchester nu o sa faca nici un transfer bun :( Van Gaal nu are nici o vina , nu la el is bani , manchester are nevoie urgent de un atacant adevarat , chicarito ii un mascarici

vladutz13
vladutz13  •  17 August 2014, 12:24

Cum e posibil sa nu faca transferuri? Nu inteleg, toata vara s-a vorbit doar de ce o sa cumpere Van Gaal si cand colo....

Vezi toate comentariile (2)
Comentează
Close