INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANGLIA

VIDEO / Manchester în sărbătoare: United e noua campioană! City are FA Cup! » Orăşelul vesel

Înaintea sezonului, Rooney voia să plece. Acum, el a adus trofeul
Foto: Reuters +1   FOTO
Înaintea sezonului, Rooney voia să plece. Acum, el a adus trofeul Foto: Reuters

Articol de - Publicat duminica, 15 mai 2011 00:00 / Actualizat sambata, 14 mai 2011 22:11

În sfîrşit, Manchester are două mari echipe: ManU şi-a asigurat titlul după 1-1 la Blackburn, iar Man. City a învins-o în finală pe Stoke: 1-0

VEZI AICI GOLUL LUI TOURE DIN FINALA CUPEI!

Clasic, United. Sir Alex, Giggs şi încă o mare performanţă. Al 19-lea titlu, record în Albion, iar acum ManU e adevărata campioană a Angliei. Liverpool a rămas cu 18 titluri. Chiar şi într-un sezon început cu 5 egaluri în primele 8 etape şi în care a pierdut de trei ori în 5 etape în februarie-martie 2011, tot Manchester e number one.

VEZI AICI REZUMATUL PARTIDEI BLACKBURN-MAN UNITED!

"Oamenii spun că aceasta nu este o echipă mare, dar am înscris cele mai multe goluri, am reuşit meciuri extraordinare şi am pierdut doar două puncte acasă, cum nu cred că s-a mai întîmplat în Europa. Plus că am jucători de vis!", a spus Ferguson, omul care a strîns în 25 de ani extraordinari 36 de trofee. Are 4 titluri în ultimii 5 ani şi a atins pentru a 3-a oară finala Champions League din 2008. Nu doar atît. Mai are golgeterul Ligii engleze, Berbatov (21 de reuşite), cel mai bun pasator, Nani (18 assist-uri), şi marea revelaţie, "Chicharito" Hernandez, 20 de goluri în toate competiţiile.

La Blackburn, avea nevoie de un singur punct pentru sărbătoare. Nu-l putea rata. Un penalty controversat, "Chicharito" Hernandez plonjînd înainte să fie atins de Robinson, şi un şut perfect al lui Rooney. 1-1, scenariul aşteptat. Chelsea a fost redusă la tăcere.

Ziua lui City
Pentru City, chiar a fost o zi deosebită, o zi pe care fanii şi-o imaginau din 28 februarie 1976, cînd cuceriseră ultimul lor trofeu: Cupa Ligii Angliei, tot pe "Wembley". Ieri, albaştrii l-au făcut în sfîrşit fericit pe Mansour Al Nahyan, patronul din Abu Dhabi care a investit în trei ani numai pentru transferuri aproape o jumătate de miliard de euro. Cupa Angliei nu e nici Liga Campionilor, nici titlul în Premier League, dar e ceva.

Toure Yaya a decis finala în faţa lui Stoke (1-0) în minutul 74, ivorianul şutînd cu furie o minge respinsă în careu. Nici o şansă pentru Sorensen. "După atîţia ani, City merita acest succes!", a exclamat Roberto Mancini. Managerul devenise şi el nerăbdător: după 9 trofee acasă, în Italia, voia unul şi în Anglia. Acum îl are.


19 titluri a cucerit Man. United, dintre care 12 în ultimii 18 ani cu Sir Alex Ferguson pe bancă şi cu Giggs pe gazon

35 de ani a aşteptat Man. City să cîştige o cupă; al doilea club din Manchester are în total 13 trofee


Născut "albastru"
Fanii au o imaginaţie debordantă. Un suporter al lui Man. City şi-a îmbrăcat ieri băieţelul într-o bluză bleu, pe ea avînd scris mesajul "Born to be Blue" (Născut să fie albastru). Pentru a şti întreaga ţară cine e noua cîştigătoare a Cupei Angliei.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
nosthradamus_andrey2000
nosthradamus_andrey2000  •  15 Mai 2011, 00:29

MU-IE GSP MU-IE TELEVIZIUNEA ROMANA ! ! ! Propun ca toti utilizatorii sau persoanle care intra pe gsp sa gaseasca o alternativa de pagina de sport(fara sport.ro ca si aia sunt la fel) nu le mai faceti trafic acestor comunistii cu ochii doar pe bani, stiri doar de steaua minciuni in timp ce romania face performante prin handbal sau alte sporturi sau cand se joaca alte meciuri mult mai importante : ASA CA ROMANI NU VA LASATI PACALITI, MANIFEST ANTI TELEVIZIUNEA ROMANA ! ! !

Vezi toate comentariile (1)
Comentează