INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA - FINLANDA 1-1

VIDEO Marca nu-l iartă pe Haţegan după prestaţia de la Spania - Finlanda (1-1): ”Românul ne-a refuzat un penalty!”

Pentru Hațegan, 32 de ani, Spania - Finlanda (1-1) a fost al doilea meci arbitrat în preliminariile CM 2014, după Elveția - Albania (2-0) +1   FOTO
Pentru Hațegan, 32 de ani, Spania - Finlanda (1-1) a fost al doilea meci arbitrat în preliminariile CM 2014, după Elveția - Albania (2-0)

Articol de - Publicat duminica, 24 martie 2013 00:00 / Actualizat sambata, 23 martie 2013 22:21

Campioana Europei şi a lumii a căzut pe locul 2 în clasament şi un eşec marţi, la Paris, o trimite practic la baraj.

Presa spaniolă tună şi fulgeră după semieşecul "naţionalei", acasă, în faţa Finlandei (1-1). Şi are destule motive. Aroganţa cu care jucătorii lui Vicente del Bosque au tratat-o pe "Cenuşăreasa" grupei, un tiki-taka adesea fără efect în faţa apărării supraaglomerate a nordicilor, ocazii irosite cu uşurinţă, dar, potrivit Marca, şi arbitrajul.

Vezi VIDEO de la Spania - Finlanda 1-1!

Analiştii influentului cotidian madrilen au semnalat un fault în careul finlandez, puţin timp după ce Sergio Ramos deschisese scorul la meciul 100 în "naţională" (49): "Ring l-a împins pe Fabregas, iar Ovidiu Haţegan trebuia să-i acorde Spaniei lovitură de la 11 metri. Penalty-ul a fost clar!".

Aşa, campioana Europei şi a lumii s-a văzut egalată pe final, detronată în clasamentul grupei de Franţa şi aflată acum în faţa unui meci decisiv, marţi, pe Stade de France. Un eşec ar ţintui-o pe locul secund, la 5 puncte în urma "Les Bleus", osîndind-o practic la barajul care desemnează ultimele 4 reprezentante ale Europei la CM 2014.

Silva suspendat, Alba accidentat
Haţegan le-a mai produs spaniolilor un prejudiciu. În minutul 89, într-un careu finlandez supraaglomerat, Silva l-a lovit cu gheata pe portarul Maenpaa. "Centralul" roman l-a avertizat pe atacantul ibericilor, care e acum suspendat pentru "şocul" de la Paris din cauza cumulului de "galbene". Selecţionerul Del Bosque nu va putea conta nici pe fundaşul Alba, victima unei rupturi musculare la coapsă.

Tunurile pe Karim
Deşi Franţa a cîştigat cu 3-1 în faţa Georgiei, suporterii nu i-au scuzat lui Karim Benzema evoluţia slabă, fluierîndu-l copios. Atacantul Realului n-a mai punctat la naţională din 5 iunie 2012, cu Estonia, adică de 11 meciuri (929 minute fără gol). Au fost aplaudaţi, în schimb, debutanţii Varane (19 ani) şi Pogba (20 ani).

2 e numărul stelelor primite de Ovidiu Haţegan în cotidianul El Mundo Deportivo. Calificativ ce înseamnă "mediocru"

"Ceea ce la un moment dat părea imposibil s-a întîmplat: Finlanda ne-a egalat. Dar mai avem patru meciuri de jucat, e drum lung" (Vicente del Bosque, selecţioner Spania)

"Dacă ne uităm la rezultat, e o adevărată ruşine. Mai ales că sărbătoream meciul o sută la naţională. Ne-a costat imprecizia la finalizare" (Sergio Ramos, fundaş Spania)

"E clar că remiza Spaniei schimbă un pic lucrurile. Dar asta nu înseamnă că marţi ne vom apăra. Obiectivul e să terminăm pe locul întîi" (Didier Deschamps, selecţioner Franţa)

REACŢII PRESĂ

Marca, ziar spaniol: "Altă gafă. Remiză periculoasă cu Finlanda, două puncte făcute cadou Franţei. Acum ne trebuie o victorie la Paris pentru a evita neliniştitorul baraj"

As, ziar spaniol: "Am finlandat-o! Oaspeţii s-au baricadat efectiv. Doar 22 la sută posesie!"

El Mundo Deportivo, ziar spaniol: "Alertă roşie. Naţionala s-a poticnit la Gijon şi şi-a complicat situaţia în clasament. Sîntem obligaţi să cîştigăm la Paris o partidă pe viaţă şi pe moarte"

Sport, ziar spaniol: "Mondial în pericol! Naţionala s-a poticnit cu Finlanda şi acum trebuie să cîştige în Franţa pentru a evita barajul"

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (5)
kdk.19
kdk.19  •  24 Martie 2013, 18:21

AU AJUNS CAMP. MONDIALI SA SE VAITE CA NU LE-A DAT ARBITRU ROMAN UN PENALTY DE POMANA CA SA INVINGA PE CINE??, MAREA ECHIPA A FINLADEI??, PAI DACA JOACA ASA CRED CA-I SPARG FRANCEZII LA PARIS !!!

kobritzzzaaa
kobritzzzaaa  •  24 Martie 2013, 16:49

mda, de asta nu a batut spania ca hategan nu le-a dat un penalti, noroc cu sergio ramos ca astia de la barcelona au fost vai de mm lor

brusli01
brusli01  •  24 Martie 2013, 15:47

Ha ha bravo hategan, acum poate o sa ne respecte si pe noi spaniolii un pic mai mult, spania e praf fara barcelona, cum are o pasa mai proasta barca se vede si in jocul spaniei

Vezi toate comentariile (5)
Comentează