INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SCANDAL

VIDEO Mărul stricat al Ligii » Portarul Poleksici e acuzat de blat în meciul Liverpool - Debrecen (1-0) din 2009

Muntenegreanul Poleksici a fost învins de Ngog în minutul 4 al returului cu Liverpool, dar Debrecen a cedat și acasă tot doar cu 1-0
Muntenegreanul Poleksici a fost învins de Ngog în minutul 4 al returului cu Liverpool, dar Debrecen a cedat și acasă tot doar cu 1-0

Articol de - Publicat miercuri, 06 februarie 2013 00:00 / Actualizat marti, 05 februarie 2013 21:57

Potrivit ”Ekstra Bladet”, Poleksici fusese cumpărat de mafia pariurilor şi trebuia să ia cel puţin 3 goluri pe Anfield Road. ”Cormoranii” n-au marcat însă decît o dată!

Se confirmă conexiunile balcanice ale mafiei asiatice a pariurilor. Ramificaţiile organizaţiei conduc clar către zona slavă, responsabilă cu coruperea de jucători şi arbitri pentru aranjarea rezultatelor. Cotidianul danez Extra Bladet, susţinut de The Sun, a descoperit că între cele 4 blaturi la care face referire raportul Europolului, care a declanşat "cel mai mare scandal al tuturor timpurilor", se află şi FC Liverpool - Debrecen 1-0, meci din prima etapă a grupelor Ligii Campionilor ediţia 2009-2010.

VIDEO: Vezi AICI rezumatul meciului!

Sursele citate au dezvăluit că Vukasin Poleksici (30 de ani), portarul campioanei Ungariei, ar fi luat bani ca să faciliteze victoria la scor a "cormoranilor", peste 3 goluri. Blatul n-a ieşit însă, echipa lui Benitez marcînd doar o dată din 9 execuţii cadrate, în ciuda dominării sufocante şi a altor 15 şuturi pe lîngă ţintă. A făcut-o Kuyt înaintea pauzei, după ce Torres şutase în goalkeeperul muntenegrean!

În următoarele două însă, poarta lui a fost vulnerabilă. A primit 8 goluri, 0-4 cu Lyon (0-3 în minutul 20!) şi 3-4 cu Fiorentina (0-3 în minutul 20!), ambele acasă, şi nu a lipsit în 4 dintre cele 6 partide.

Suspendat deja 2 ani
Poleksici abia ispăşise în iunie 2012 o sancţiune de 2 ani dictată de UEFA după ce goalkeeperul lui Debrecen a trîntit jocul cu Fiorentina (3-4). Tot în aceeaşi grupă E a Ligii 2009-10! Muntenegreanul a primit 4 goluri pînă la pauză (2-4), două reuşite de Mutu, pe acel meci mizîndu-se sume mari pe numărul mare de goluri în prima repriză. A făcut recurs la TAS şi a pierdut. Interesant e că Vukasin ar putea înfrunta "naţionala" Angliei pe 26 martie, într-un joc decisiv de calificare pentru CM 2014.

"Naşul" Dan Tan e creierul
Capul reţelei mafiote ar fi un singaporez. Eng Tan Sheet (47 de ani), poreclit "Naşul" şi "Dan Tan", e căutat de Interpol, fiind implicat şi în scandalurile de pariuri din Italia, respectiv manipularea a două meciuri ale lui Lazio, cu Lecce şi Genoa, ambele cîştigate de romani cu 4-2. Bild scrie că Tan avea legături şi cu Wilson Raj Perumal, închis doi ani la Rovaniemi pentru blaturile regizate în Finlanda.

Şi Fenerbahce implicată
Din lista de 680 de blaturi ivestigate de Europol, Bild a dezvăluit 5 meciuri din sezonul 2009-2010, jucate în preliminariile Ligii Campionilor şi Europa League, cu 8 echipe implicate din tot atîtea ţări.
Stabaek - KF Tirana 4-0
Rapid Viena - Vllaznia Shkodra 5-0
Vllaznia Shkodra - Rapid Viena 0-3
Fenerbahce - Honved 5-1
Interblock Ljubljana - Metalurg Doneţk 0-3

2 luni şi jumătate au trecut de la ultimul meci jucat de Poleksici la Debrecen, în Cupa Ungariei. Nici în "naţionala" Muntenegrului nu e titular

500 de miliarde de euro este, potrivit Le Parisien, volumul total al afacerilor anuale din pariuri ilegale

425 de persoane sînt acuzate de implicare în 680 de blaturi în 30 de ţări, conform anchetei Europol

11 ţări pedepsesc deja frauda sportivă, Bulgaria, Cipru, Franţa, Georgia, Grecia, Italia, Portugalia, Polonia, Spania, Suedia şi Turcia, UEFA presînd extinderea

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
plischi
plischi  •  06 Februarie 2013, 07:11

lasati-ne odata si-odata cu blaturile astea facute pentru 3 persoane, care pariaza 10000 de euroi si castiga 20000. despre alea aranjate la scara planetara cand si cine o sa scrie?

florinca
florinca  •  06 Februarie 2013, 06:44

ma frate cand o sa aresteze si ziaristii prosti?ma daca portarul ala nu apara apoi nu mai are rost sa ne uitam la televizor. ca ne fraieresc jurnalistii. pai la cate a scos putea sa ia 3 ca popa.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează