INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CUPA SPANIEI/ BARCELONA - ALAVES 3-1

VIDEO "Messi este ca o carte deschisă" » Cifre uluitoare în Cupa Regelui: 507 goluri și un record care data din anii '50

FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

Articol de - Publicat duminica, 28 mai 2017 11:33

La al 700-lea meci al carierei, Leo a dirijat reprezentația finală de pe Calderon, Barcelona - Alaves 3-1. A deschis scorul, a creat al doilea gol și a pasat decisiv la ultimul, ajungând la 30 de trofee cu Barca.

Vezi AICI video

Meciul despărțirilor de la Madrid a fost iarăși prilejul unei reprezentații de gală marca Messi. La ultimul meci jucat pe "Calderon" și la partida de adio pentru Luis Enrique pe banca Barcelonei, Leo a mai scris o pagină memorabilă, adăugându-și al 30-lea trofeu în palmares.

26 de goluria reușit Messi în 25 de finale disputate cu Barca. Doar în 5 dintre ele, Leo s-a recunoscut învins

Finala Cupei Regelui, 3-1 cu Alaves, a fost finala lui, de fapt. Toate golurile blaugrana au purtat tușa genială a argentinianului, ajuns la 700 de meciuri în carieră!

5 Cupeale Spaniei a cucerit Leo din 7 finale jucate. În 4 a și marcat, 2009, 2012, 2015 și 2017. Mai are una să-l egaleze pe Zarra

"Puricele" sare sus!

A deschis scorul, mângâind mingea înainte de a o trimite fin și precis la colț, din marginea careului. A creat apoi, extraordinar, acțiunea finalizată de Neymar, întorcându-i serviciul de la 1-0. Și i-a servit pe tavă reușita despinderii decisive lui Paco Alcacer. "Messi este ca o carte deschisă", scria un editorialist în AS, preluând vorba unui fan Real Madrid.

29 de Cupea câștigat Barcelona, un record în competiție. Cea de sâmbătă este a treia la rând, egalând recordul clubului din '51-"53

O carte a cărei fiecare pagină și capitol oferă noi revelații și ne bucură la fiecare cuvânt. Iar în duelurile capitale pentru trofeu, "Puricele" sare mai mereu sus. Prea sus pentru orice adversar! 

507 goluri a înscris argentinianul în cele 583 de partide bifate în tricoul echipei catalane în toate competițiile

"Messi e un extraterestru în toate simțurile. Poate profita de una din cele mai buni versiuni ale sale. Pentru a fi cel mai bun trebuie să controlezi totul și să fii puternic fizic, iar Messi e la maximum"
Lui Enrique, antrenor Barcelona

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
887888274661367
Pompiliu Bota  •  28 Mai 2017, 12:36

Campionatu nu, LC nu, in Argentina ii rup compatriotii picioarele - si Balonul de Aur merge la ... CR7 !

cneius
cneius  •  28 Mai 2017, 12:24

"Cifre uluitoare în Cupa Regelui: 507 goluri " ...???

Vezi toate comentariile (2)
Comentează