INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BARCELONA - REAL MADRID 1-2

VIDEO Meteoritul » Radu Cosaşu a prevestit impactul extraordinar pe care îl va avea Bale. Marca: ”A făcut cursa vieţii”

Galopul lui Bale în finala Copei del Rey: sprintul care l-a umilit pe Bartra şi a oferit trofeul albilor
Galopul lui Bale în finala Copei del Rey: sprintul care l-a umilit pe Bartra şi a oferit trofeul albilor

Articol de - Publicat vineri, 18 aprilie 2014 00:00 / Actualizat joi, 17 aprilie 2014 23:38

"Reţineţi acest nume: Gareth Bale", a scris maestrul Cosaşu în Gazetă anul trecut. Miercuri, galezul a înscris golul victoriei, 2-1 cu Barca, după un sprint fulminant de 58 de metri.

Pe 15 februarie 2013, cînd Bale era departe de transferul la Real, Radu Cosaşu a încheiat savuros un editorial:  "Iar despre fotbalul britanic, rog să reţineţi acest nume, să nu-mi imputaţi cînd va fi la Madrid sau Barcelona că nu l-am văzut la Tottenham: Bale. Gareth Bale"

VIDEO: Vezi AICI golul lui Bale!

Pe 1 septembrie 2013, clubul blanco a dezvăluit "transferul secolului". Bale la Real pentru 100 de milioane de euro.

Pe 16 aprilie 2014, Bale a cucerit primul trofeu, Copa del Rey, iar cursa lui din minutul 85, la capătul căreia a înscris golul victoriei cu Barcelona, a făcut într-o clipă turul lumii.

A primit mingea în terenul său şi acolo s-a lansat într-un sprint irezistibil. Bartra, fundaşul Barcei, a vrut să-l placheze, n-a putut, doar l-a împins, galezul a fugit paralel cu tuşa, apoi a reintrat, a luat balonul şi nu s-a oprit pînă în plasă. "A fost o cursă pentru o viaţă întreagă".

27 km/h a fost viteza medie a lui Bale în sprint

58 de metri parcurşi în 8 secunde

20 de goluri a marcat în acest sezon Gareth Bale pentru Real

8,5 a fost nota primită de Bale în Marca (de la 1 la 10): "Imperial, maiestuos, splendid în execuţii"

"Golul lui Bale a fost incredibil, niciodată nu am văzut aşa ceva. Mingea părea că iese în aut, el o împinge, apoi fuge după ea prin afara terenului. Impresionant" ( Xabi Alonso, mijlocaş Real)

"A fost o seară irepetabilă. Un mare vis mi s-a împlinit" (Gareth Bale, atacant Real)

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (4)
alucian75
alucian75  •  21 Aprilie 2014, 14:22

Toata lumea a stiut cine e Bale dupa meciul in care a marcat 3 goluri lui Inter la ei acasa. Si tot atunci s-a vazut viteza lui extraordinara. Cand a scris radu Cosasu despre el era cam tarziu. Golurile alea au fost in 2010. In 2013 Bale era deja cotat la una din cele mai mari cote din fotbal, deci era deja o super valoare pentru toti. mare prevestire ce a mai facut.

supersolo
supersolo  •  19 Aprilie 2014, 14:01

Tottenham l-a vandut pe Bale ptr a reduce costurile si cheltuielile uriase facute de club ...oferta Realului a venit EXACT cand trebuiau sa fie retrogradati in liga a 2-a la ei ...fiind aproape de faiment...de fapt Realul a luat cel mai bun jucator de-al lor...lucru resimtit puternic pe teren ....suma de 100 de milioane ( 60 costul jucatorului + 40 clauza ) e incomparabil mai mica decat s-a dat pe Neymar (56 costul jucatorului + 70 COMISIOANE ) IAR CA VALOARE Bale e peste Neymar....indiscutabil...

kristymin
kristymin  •  18 Aprilie 2014, 20:57

"maestrul cosasu" ne-a sugerat sa tinem minte un nume care deja era foarte cunoscut ; ar fi fost bine si preferabil sa ne recomande un "non-name" de 17 ani : e simplu sa sugerezi fotbalisti deja renumiti. ASTIA SUNT ZIARISTII ROMANI , fac greseli de exprimare , urla ca disperatii cand comenteaza , incurca jucatorii care au mingea , nu stiu ce fluiera arbitrii , iar in fata lor bad doar bani ! sunt cei mai penibili ! RUSINE LOR

Vezi toate comentariile (4)
Comentează