INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  TURCIA / GALATASARAY - FENERBAHCE 1-2

VIDEO » Rege la ghilotină

Articol de , - Publicat vineri, 18 martie 2011 00:00 / Actualizat duminica, 20 martie 2011 22:25

Hagi s-ar fi putut salva cu o victorie mare în faţa duşmanilor Galatei, dar Fener i-a înfipt un cuţit în inimă! Două goluri în ultimul sfert de oră! L-a ucis!

Hagi. Seara marelui meci, cu Fener. Acum sau niciodată! Cîştigă sau pierde? Rezistă sau e demis? Nu oricum, ci 3D pe LigTV, premieră în Turcia. A fost învins! Învins! Învins! 1-2! Clipele-i sînt numărate!

VEZI AICI REZUMATUL MECIULUI!

Ziariştii din Istanbul se întreceau să anunţe concedierea antrenorului român, dar Galata, susţinută de 50.000 de fani nebuni de fotbal, avea posesia şi presa fază după fază, se apropia tot mai mult de careul lui Volkan. "Jucaţi pentru mine!", le-a spus Gică băieţilor săi...
În minutul 14, Andre Santos s-a complicat, Kazim i-a subtilizat mingea, pasîndu-i perfect lui Baros. Dribling, şut, a respins Volkan pînă la Kazim, trasor şi gooool! Printre picioarele lui Volkan. 1-0. De fericire, Hagi a sărit în braţele lui Arda Turan, însă căpitanul lăsat pe bancă l-a lovit neintenţionat în gambă.

Nebunie în tribune

În tribune, suporterii scandează, creînd un zgomot infernal, apoi cîntă la atacurile Cim Bom şi fluieră teribil cînd galben-albaştrii au balonul. Încă o contră a gazdelor. Baros, deviere, Kazim singur cu portarul, pe lîngă (22)! Imediat, cap Culio, iarăşi necadrat. Bogdan Stancu nu apare în prim-plan.

Aici s-a oprit cavalcada Galatei, iar Fener a înclinat balanţa. Zapata a blocat la Ozer (27) şi n-a văzut mingea brazilianului Alex, la lovitura liberă de la marginea careului. A respirat uşurat. Peste transversală. Pauză.

Stancu, 68 de minute

Supărat, antrenorul oaspeţilor, Aykut, a schimbat un mijlocaş, pe Selcuk, cu un atacant, Semih. Şi Fener s-a lansat în ofensivă. Cum a răspuns Galata? Cana a tras de la 30 de metri. Corner. Gol Cim Bom! Nu, e anulat, Servet era în ofsaid.
Hagi a replicat şi el: Arda Turan în teren, Kazim out! Şi ce ocazie a avut Bogdan Stancu (66)! Ex-stelistul a deviat din careul mic un balon centrat de Culio. Aut de poartă.

A ieşit şi Stancu, aplaudat de suporteri. A intrat Kewell. Mai erau 22 de minute... Au mai trecut 7 minute. Şi stadionul a amuţit. A înscris Semih, cel care a intrat la pauză. Era prea liber după lovitura lui Alex. 1-1. Galata s-a prăbuşit, Fener a mai ratat o mare ocazie... În final, golul lui Alex, cu capul, din mijlocul careului: 1-2. O mare de dezamăgire pe Turk Telekom. Hagi e cu capul plecat. Învins. Şi dat afară?

11 este locul ocupat de Galata acum, după 1-2 cu Fener (33 de puncte, golaveraj 29-34)


28 de zile au trecut de la ultima victorie a lui Hagi cu Galata, 1-0 cu Bucaspor. De-atunci, a pierdut trei meciuri şi a făcut două remize în campionat şi Cupă

1.055 de zile au trecut de la ultimul succes al Galatei cu Fener, de la 1-0 pe 27 aprilie 2008. Apoi, în ultimele 6 dueluri, a pierdut patru şi a făcut două egaluri

"Hagi n-ar trebui să mai stea nici măcar cinci minute la Florya! Să-şi vadă de drum către Bucureşti"
Abdurrahim Albayrak, fost director tehnic Galatasaray

"Hagi are un ego exagerat ca antrenor. A insistat cu Bogdan Stancu în locul lui Pino şi s-a curăţat"
Comentariu NTV

A insistat cu Stancu
Deşi presa turcă îl dădea ca rezervă pe Bogdan Stancu, Hagi l-a păstrat între titulari, preferîndu-l columbianului Pino, care marcase şi dăduse o pasă decisivă cu Ankaragucu. De altfel, "Regele" a început cu Fenerbahce cu toţi jucătorii pe care i-a adus în ianuarie, Zapata, Culio, Kazîm şi Stancu.

Stadion plin în premieră
Abia la derbyul de aseară, "Turk Telekom Arena" s-a umplut! Toate cele 52.650 de locuri au fost ocupate, atmosfera fiind extraordinară. Galatasaray jucase acasă cu Sivas, Eskisehir, Buca şi Karabuk, în campionat, cu Gaziantep, în Cupă, şi amicalul cu Ajax, de la inaugurarea stadionului.

Transmisie de superclasă
Dincolo de premiera 3D a transmisiei derbyului, asigurată cu 8 camere speciale, LigTV a avut şi o cameră-păianjen la centru, cu care a filmat de deasupra terenului. A urmărit de aproape şi loviturile libere din marginea careului! S-au oferit reluări spectaculoase ale fazelor, imagini din tribune şi de pe margine.

Sticle de whisky în teren!
Furioşi din cauza eşecului, suporterii lui Galatasaray au cedat nervos şi spre final au aruncat cu tot felul de obiecte în teren. Din tribune, a ajuns în careul lui Volkan şi o sticlă de whisky goală, care a zburat pe lîngă capul portarului lui Fener, fiind culeasă de fundaşul uruguyan Lugano.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (25)
ando89
ando89  •  19 Martie 2011, 17:22

Din pacate Regele e gol...

felipes22
felipes22  •  19 Martie 2011, 15:08

ba cati "mari" antrenori avem pe net. pe bune cand citesc niste comentarii ca astea rad de prostiimea romaneasca. mai toti sunte asa zisi antrenori, dar niciunul nu-l vad sa fie pe la vreo echipa de fotbal antrenand. vai si amar de voi fraiericilor. basinosi care va dati mariu antrenori comentant dar nu sunteti decat nistei haliti de foame.. in mmomente ca acestea cand citest mizeriile pe care le scrieti, mi-e scarba ca sunt roman. RUSINE magariloor.

capca1
capca1  •  19 Martie 2011, 14:52

"omul e o fiinta umana, nu ?" astea-i din panseurile marelui antrenor Hagi...si el si lacatus sunt niste nulitati ca antrenori, oameni care n-au inteles ca una e sa fii fotbalist si alta sa fii antrenor. lacatus era adeptul lui "haideee, bai"...Hagi iese la marginea spatiului tehnic si arata cu doua "deshte", indepartate "cracana" aduse spre degetul de la mana ailalta, care se apropie de ...asta e pedagogia lui !

Vezi toate comentariile (25)
Comentează