INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  PORTUGALIA

VIDEO Scene șocante! Moussa Marega, atacantul lui Porto, a ieșit de pe teren, victimă a rasismului: „Idioților, duceți-vă dracului!”

Articol de - Publicat luni, 17 februarie 2020 09:38

Porto a câștigat pe terenul celor de la Vitoria Guimaraes, 2-1, dar meciul a avut parte de un moment regretabil. Moussa Marega n-a suportat țipetele de maimuță ale ultrașilor Vitóriei și a cerut schimbarea.

Scene șocante la Guimarães. Moussa Marega, 28 de ani, internaționalul malian născut în Franța, tocmai marcase, era 2-1 pentru FC Porto în minutul 72, și a sărbătorit golul arătându-le ultrașilor un scaun negru aruncat pe teren. Chiar foștilor săi suporteri. În sezonul 2016-2017, jucase chiar la Vitória, împrumutat de clubul „dragonilor". 

„Rușine!”

Dintr-o dată, galeria fanatică a gazdelor s-a transformat în cel mai furios grup rasist. Și atacantul nu a suportat să audă pe stadion acele țipete de maimuță la nesfârșit. I-a făcut semn antrenorului Sérgio Conceição. Cerea schimbare. Colegii au încercat să-l convingă să rămână pe teren, l-au luat în brațe, fără succes. Nici Conceição n-a reușit. Tehnicianul, care fusese și el un sezon la Guimarães (2015-2016), urla spre tribune „Rușine!".

A acceptat în cele din urmă să-l înlocuiască pe Marega. Înainte să intre în tunelul ce duce la vestiare, malianul le-a arătat degetul mijlociu. 

„Sper să nu vă mai văd”

 Era prima oară când un jucător părăsește terenul din cauza rasismului. Mai târziu, Marega a postat un mesaj pe Instagram. „Vreau să le transmit acestor idioți doar atât: «Duceți-vă dracului!»", a scris el, adăugând: „Le mulțumesc și arbitrilor. În loc să mă protejeze, mi-au dat cartonaș galben pentru că mi-am apărat culoarea pielii. Sper să nu vă mai văd pe terenul de fotbal. Sunteți o rușine!” 

52 de goluria marcat Moussa Marega în 121 de meciuri jucate la Porto în trei ani și jumătate

13 goluria înscris atacantul malian la Vitória Guimarães în campionat în sezonul 2016-2017

Citește și: 

FOTO Pas greșit în lupta cu Barcelona! Cum arată ACUM clasamentul în La Liga

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (17)
cneius
cneius  •  17 Februarie 2020, 13:57

Lumea a luat-o razna...mai exista barbati (mai ales la fotbal)? Inteleg ca nu poate fi placut dar de ce nu trec peste asta ? Doar nu patesc asa ceva prima oara, nu s-au imunizat ? De ce nu ignora asta si trec mai departe fiindca intotdeauna vor exista indivizi de genul acela in tribunele unui stadion...

vladutz13
vladutz13  •  17 Februarie 2020, 11:05

Wow, cum sa ajungi sa faci asa catre un jucator care a fost si la clubul tau?? Si asta intr-o tara care naturalizeaza masiv brazilieni si din toate fostele lor colonii din Africa: Mozambic, Angola, etc. O tara care are cel mai mare fotbalist din istorie pe EUSEBIO??? E cam deprimant sa vezi ca nu progresam deloc ....

rockyus
rockyus  •  17 Februarie 2020, 16:58
Postat de radumatei pe 17 Februarie 2020, 12:20

Totusi, baiatul asta e prea sensibil, ar trebui sa se apuce de tenis. Fotbalul e pentru barbati puternici, nu pentru francezi, fie ei nascuti si in mali. Plus ca el i-a provocat pe suporteri cu scaunul ala.

Scaunul ala aruncat din tribune de cine?

Vezi toate comentariile (17)
Comentează