INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  LANSARE

VIDEO şi FOTO » S-a lansat mingea oficială a Cupei Mondiale din Brazilia 2014

Cafu, Hernane şi Seedorf au prezentat mingea oficială a Campionatului Mondial din 2014 +5   FOTO
Cafu, Hernane şi Seedorf au prezentat mingea oficială a Campionatului Mondial din 2014

Articol de GSP - Publicat miercuri, 04 decembrie 2013 00:00 / Actualizat miercuri, 04 decembrie 2013 11:22

În această dimineaţă la ora României 1:00, a fost lansată mingea oficială a Cupei Mondiale FIFA Brazilia 2014. Designul adidas brazuca se inspiră din culorile vii, pasiunea şi trecutul Braziliei.

Brazuca este un termen local care înseamnă brazilian şi descrie stilul plin de viaţă al acestora. Un milion de fani din Brazilia au votat ca “brazuca” să fie numele noii mingi pentru campionatul din 2014. Culorile şi designul s-au inspirat din tradiţionalele brăţări cu dorinţe pe care le poartă brazilienii (fita do Senhor do Bonfim da Bahia) şi scot  în evidenţă energia şi veselia asociate fotbalului brazilian.

Brazuca este cea mai testată minge lansată, trecând printr-un proces care a durat doi ani şi jumătate. Peste 600 dintre cei mai buni jucători de fotbal din lume şi 30 de echipe din 10 ţări au încercat noua minge, pentru a se asigura că se potriveşte tuturor standardelor.

Printre cluburile care au testat mingea se numără AC Milan, Bayern Munich, Palmeiras şi Fluminese. Jucătorii care au fost implicaţi în acest proces sunt, printre alţii: Leo Messi, Iker Casillas, Bastian Schweinsteiger şi Zinedine Zidane. De asemenea, mingea a fost deja testată în cadrul FIFA U-20 World.

Iată o scurtă prezentare a mingilor de Mondial din 1970 pînă azi:


Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
radu.de.la.faru
radu.de.la.faru  •  05 Decembrie 2013, 11:01

prea e colorata, ce caraghios, parca e o minge pentru copii

alexandru_p
alexandru_p  •  04 Decembrie 2013, 12:38
Postat de speedy73 pe 04 Decembrie 2013, 11:08

parca si jabulani a fost super testata si portarii se plangeau de ea. sau imi amintesc eu gresit?

nu doar portarii se plangeau de jabulani. mingea aia chiar lua o traiectorie dubioasa si au facut'o asa ca sa fie campionatul mai spectaculos cica, sa se dea mai multe goluri, dar chiar si pentru un atacant e derutant ca tu sa lovesti mingea intr'un fel si ea sa se duca diferit fata de cum te'ai fi asteptat. chiar daca dai gol si poate altfel nu ai fi dat, e ca si cum ai pune roti ajutatoare la un ciclist profesionist! _______ in alta ordine de idei, jabulani a fost super-testata, dar mai mult prin laboratoare si mai putin pe teren de catre jucatori!

bergling_mood
bergling_mood  •  04 Decembrie 2013, 11:22

Aduce mai mult cu o minge de baschet cu imprimeurile alea

Vezi toate comentariile (4)
Comentează