INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  OLANDA - FRANȚA 2-3

VIDEO Superofensivă, apărare defectă » Francezii sunt foarte buni în atac la fazele fixe, dar neatenți la momentele de joc statice ale adversarilor

Articol de - Publicat duminica, 27 martie 2016 00:00

O revărsare de forță, de energie, de inspirație. Aceasta a fost Franța în prima repriză la Amsterdam.

"Nici nu mai avem nevoie de Benzema", scrie L'Equipe, descoperind ce bine joacă les Bleus în atac și fără golgeterul lor. Atât de valoros, însă implicat în prea multe scandaluri!

Click aici pentru VIDEO!

Recuperează și lansează

Puterea acestei echipe e dată de "motoarele" mediane, Pogba - Lassana Diarra - Matuidi. Trioul care știe și să distrugă, și să creeze. Toți trei au calități excelente pentru ambele faze ale meciului. Ei recuperează și, instantaneu, lansează ofensiva. Susținând-o permanent.

De aici, mingea trece la artiști. Griezmann pe dreapta, Payet pe stânga, așa cum au început testul contra Olandei. Sau schimbând strategia în timpul jocului, când Payet trece în centru ca dirijor și Griezmann apare alături de vârful Giroud în fața porții. Iar sistemul inițial 4-3-3 se transformă într-un 4-4-2 cu mijloc în romb. La fel de dominant, la fel de periculos. Imprevizibil, percutant și periculos. Dacă s-ar fi concentrat mai mult, primii adversari ai "tricolorilor" la Euro ar fi avut 3-0 sau 4-0 pe ArenA.

Stângul lui Griezmann

Iar Franța provoacă panică și la fazele fixe. Minutul 6, lovitură liberă de la marginea careului. "Era locul perfect pentru stângul meu", spune Griezmann în același L'Equipe. "Am observat goalkeeperul pe mijlocul porții, așteptându-se să trag pe colțul scurt...". A șutat exact în partea opusă, o execuție perfectă, sub transversală. Al 7-lea său gol în 25 de selecții. "Am mare încredere, marcasem dintr-o poziție asemănătoare și săptămâna trecută, la Atletico".

Tot după un moment static a fost și următoarea reușită a "cocoșilor". Corner Payet, recentrare Matuidi și "cuțit" înfipt în inimă de Giroud.

Îi bântuie fantoma Hummels

Dacă atacul e performant, în schimb, defensiva e defectă. Plină de lacune, de emoții, de clipe de neatenție. Mai ales la fazele fixe. Selecționerul Deschamps încă n-a scăpat de aceste dureri de cap oricâte medicamente a încercat până acum. A fost eliminat cu echipa sa în "sferturile" CM 2014, 0-1 în fața Germaniei, după un gol primit la o lovitură liberă, Hummels înscriind de lângă Varane.

Vineri, Koscielny dormea la 1-2 (47). Luuk de Jong a profitat de eroarea în marcaj a lui Koscielny și a înscris, chiar dacă s-a ajutat de mână. Apoi, în final, la 2-2 (86), nimeni n-a ieșit la blocaj pe linia de 16 metri la cornerul lui Depay. Matuidi și Martial ar fi trebuit să-l întâmpine pe Afellay. Niciunul n-a făcut-o, iar batavul a șutat nestingherit! Neînțelegere ce l-a înfuriat pe Matuidi, căpitanul reproșându-i coechipierului lipsa de reacție. Dar și mai mult l-a deranjat pe Deschamps, care nu găsește soluții la aceste faze fixe defensive.

OLANDA - FRANȚA 2-3

(L. de Jong 47, Afellay 86 - Griezmann 6, Giroud 13, Matuidi 87)
FRANȚA: Mandanda - Jallet, Varane, Koscielny, Evra (46 Digne) - Pogba (87 Moussa Sissoko), L. Diarra (46 Kante), Matuidi - Griezmann (46 Martial), Giroud (73 Gignac), Payet. Antr. D. Deschamps
A arbitrat Felix Zwayer (Germania)

"Nu pot să cred că am luat gol la acel corner. Mă supără foarte mult această lipsă totală de concentrare. Cum să apară om liber la 16 metri și să șuteze fără să-l atace nimeni?"
Didier Deschamps, selecționer Franța

6 victoriiare Franța în ultimele 7 meciuri; a pierdut doar în Anglia, 0-2, dar acest amical a fost jucat pe 17 noiembrie, imediat după atentatele de la Paris

Cifrele Franței cu Olanda

  • 3 goluri
  • 49% posesie
  • 8 șuturi pe poartă
  • 490 de pase
  • 424 de pase reușite
  • 13 faulturi

Întoarcerea lui Payet

Din iunie 2015, de la 0-1 cu Albania (atunci a fost schimbat la pauză), Dimitri Payet nu mai fusese convocat la "națională". A pierdut 9 luni și 6 meciuri ale "cocoșilor". Dar jocul încântător de la West Ham, în Premier League, l-a convins pe Deschamps să-l cheme din nou. Vineri, la final, selecționerul a declarat: "Payet mi-a plăcut mult. De fiecare dată când a atins mingea a reușit o acțiune pozitivă. Are o calitate enormă. Și în joc, și la fazele fixe. E în mare formă". Aproape sigur, Dimitri (foto, în centru) nu va lipsi la Euro. Și ar putea fi chiar titular pe 10 iunie.

Doar 4 locuri libere în primul "11"

L'Equipe susține că Deschamps are deja 7 posturi sigure pentru startul Euro 2016. Portarul Lloris, stoperul dreapta Varane, fundașul stânga Evra, întreaga linie mediană (Pogba, Lass Diarra și Matuidi) și aripa dreaptă Griezmann. Mai rămân 4 necunoscute: fundașul dreapta (Sagna/Jallet/Debuchy), stoperul stânga (Koscielny/Sakho), vârful (Benzema/Giroud/Gignac) și aripa stângă (Martial/Payet/Coman).

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează