INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CUPA ANGLIEI, COMPETIŢIA SURPRIZELOR

VIDEO Swindon, din liga a patra, a trecut în Cupă de Wigan! Magera a jucat la gazde

Paolo Di Canio, în extaz după victoria cu Wigan (Reuters)
Paolo Di Canio, în extaz după victoria cu Wigan (Reuters)

Articol de - Publicat duminica, 08 ianuarie 2012 00:00 / Actualizat duminica, 08 ianuarie 2012 13:07

Cea mai mare surpriză din această etapă a Cupei Angliei a fost realizată de Swindon Town, grupare din League Two. Băieţii lui Paolo Di Canio au învins prim-divizionara Wigan Athletic, după ce oaspeţii au condus cu 1-0!

Partida dintre Swindon Town şi Wigan a început prost pentru Di Canio: oaspeţii au obţinut un penalty cu 10 minute înainte de pauză, prin McManaman. Watson a ţintit doar bara, dar acelaşi McManaman a fost pe fază şi a trimis în plasa porţii (35).

Doar cîteva minute mai tîrziu, Swindon a reuşit egalarea, prin  Connell (40): lovitură de cap imparabilă, fără speranţe pentru Ali Al-Habsi.

Repriza secundă l-a adus pe teren şi pe cehul Magera, fost jucător la Poli Timişoara. La zece minute după ce acesta a pătruns pe gazon, Swindon a preluat avantajul, şutul lui Matt Ritchie fiind deviat în poartă de veteranul Benson: 2-1!

Acesta avea să fie şi scorul final, motiv de mîndrie pentru Paolo Di Canio. "Băieţii mei merită ceva de la club pentru ce au reuşit astăzi. Poate nu o statuie, dar măcar o placă, pe care să fie înşiruite numele lor", a punctat tehnicianul italian.

Cine este Swindon Town?

Grupare înfiinţată acum 132 de ani, în 1879. Prima performanţă notabilă a fost atingerea semifinalelor FA Cup în sezonul 1909-1910. A jucat un singur sezon în primul eşalon, mai exact în 1993-94, retrogradînd imediat. Are în palmares şi meciuri împotriva unor echipe din România, ultimele de bun augur: 1-1 cu CFR Cluj şi 2-2 cu Steaua, ambele fiind partide amicale.

County Ground, stadionul pe care joacă partidele de pe teren propriu, are aproape 15.000 de locuri. În afară de Magera, internaţional ceh, în echipa lui Di Canio se regăsesc şi alţi jucători cu selecţii la echipe naţionale, precum namibianul Oliver Risser, Billy Bodin, membru al echipei naţionale de tineret a Ţării Galilor, dar şi somalezul Abdul Said.

Iată rezultatele înregistrate de echipele din Premier League în partidele de ieri:

Liverpool - Oldham (L3) 5 - 1
Newcastle - Blackburn 2 - 1
Tottenham - Cheltenham (L4) 3 - 0
Milton Keynes Dons (L3) - Queens Park Rangers 1 - 1
Fulham - Charlton (L3) 4 - 0
Birmingham (L2) - Wolverhampton 0 - 0
Norwich - Burnley (L2) 4 - 1
Swindon (L4)- Wigan 2 - 1
Barnsley (L2) - Swansea 2 - 4
Macclesfield (L4) - Bolton 2 - 2
Everton - Tamworth (L5) 2 - 0
Gillingham (L4) - Stoke 1 - 3
West Bromwich - Cardiff (L2) 4 - 2
Bristol Rovers (L2) - Aston Villa 1 - 3

Astăzi, tot în FA Cup, au loc meciurile Manchester United - Manchester City, Chelsea - Portsmouth (L2), Sheffield Wednseday (L3) - West Ham (L2) şi Peterborough (L2) - Sunderland.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează