INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANGLIA

VIDEO To Sir, with Love » Alex Ferguson a celebrat ieri cel de-al 1.000-lea meci în Premier League

Alex Ferguson este UNICUL, nu Mourinho! Ieri, managerul lui Man. United s-a bucurat la meciul 1.000 în Premier League. +1   FOTO
Alex Ferguson este UNICUL, nu Mourinho! Ieri, managerul lui Man. United s-a bucurat la meciul 1.000 în Premier League.

Articol de - Publicat luni, 03 septembrie 2012 00:00 / Actualizat duminica, 02 septembrie 2012 22:13

Pe 8 noiembrie 1986, Sir Alex a debutat la Manchester cu o înfrîngere, 0-2 cu Oxford. Ieri, la jocul 1.000, a fost o victorie: 3-2 la Southampton.

Are 70 de ani şi priveşte fotbalul cu aceeaşi pasiune, oferindu-i şi mai mult, zi după zi. Pentru că Sir Alex Ferguson pare că nu îmbătrîneşte, ci devine mai tînăr cu fiecare clipă care trece. Este un fel de Benjamin Button, eroul filmului regizat de David Fincher.

VIDEO: Vezi AICI rezumatul partidei!

Ce îl împlineşte pe eroul scoţian
"Nimic nu mă face mai fericit decît să parchez maşina la centrul de pregătire şi să mai petrec cîteva ore minunate muncind alături de băieţi. Au fost atîţia jucători fantastici la Man. United", spune scoţianul, părintele spiritual al unor nume de legendă: Cantona, Keane, Schmeichel, Beckham şi Giggs.

"Am avut şase mari echipe"
Alături de ei, şi de mulţi alţi eroi, Sir Alex a escaladat Everestul fotbalului, ajungînd azi la partida 1.000 în Premier League: "Orice manager ar fi bucuros să-şi amintească o mare echipă pe care a creat-o. Eu am avut cinci sau şase asemenea dream-teamuri".

Cum a aşteptat acest meci? "Poate voi îl priviţi ca pe o ocazie specială, dar pentru mine este încă un joc pe care vreau să-l cîştig".

La Southampton, în deplasare, a suferit teribil pe bancă. L-a salvat însă alt mare atacant: Van Persie, olandezul cumpărat cu 30 de milioane de euro de la Arsenal, a înscris de 3 ori şi United a învins cu 3-2. Două goluri în ultimele 4 minute. Dedicaţie de la Robin pentru Sir Alex.

"N-am urmat exemplul nimănui. N-am citit niciodată vreo carte scrisă de un manager. Am fost mereu eu însumi, am mers numai pe drumul meu" (Alex Ferguson, manager Man. United)

"Dacă ar fi să ofer un sfat managerilor mai tineri, ar fi nu doar să înveţe din greşelile lor, dar să şi descopere motivele care le-au provocat" (Alex Ferguson, manager Man. United)

12 este numărul titlurilor cucerite de Ferguson la Man. United

26 de ani a antrenat Sir Alex pe Old Trafford: 1986-2012

Cifrele lui Fergie în Premier League
1.000 de meciuri
599 de victorii
233 de egaluri
168 de înfrîngeri
1.866 de goluri marcate
665 de goluri primite

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Ședința s-a încheiat! Cristiano Bergodi a plecat OFICIAL de la Rapid: „Mulțumim pentru momentele frumoase”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează