INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CUPA AFRICII

VIDEO Top 10 tineri jucători de urmărit la Cupa Africii! Ei sînt viitorii Drogba şi Toure

Bertrand Traore are doar 16 ani
Bertrand Traore are doar 16 ani

Articol de - Publicat sambata, 21 ianuarie 2012 00:00 / Actualizat sambata, 21 ianuarie 2012 17:33

În această seară, începe o nouă ediţie a Cupei Africii pe Naţiuni. De la startul competiţiei nu lipsesc jucători cu nume de la forţele Europei, dar sunt prezenţi şi tineri talentaţi

Chiar dacă din Guineea Ecuatorială şi Gabon, cele două ţări organizatoare ale turneului, lipsesc mari forţe ale continentului, precum Nigeria, Camerun, Egipt sau Africa de Sud, celelalte participante au în lot tineri jucători, unii dintre ei deja cumpăraţi de mari forţe ale Europei.

În afară de fotbalişti care s-au făcut deja remarcaţi, precum Andre Ayew, Daniel Opare sau Adel Taarabt, în Guineea Ecuatorială şi Gabon pot exploda şi alţi tineri sub 21 de ani.

1. Bertrand Traore (Burkina Faso, 16 ani, joacă la ASF Bobo) - deşi corectitudinea vîrstei fotbaliştilor africani este de multe ori pusă la îndoială, colegul de naţională al dinamovistului Kone nu pare a confirma această regulă nescrisă. A jucat şi la Academia lui Chelsea, însă nu a rămas acolo decît 6 luni. În prezent, este sub contract cu ASF Bobo, din ţara natală. Are deja o selecţie în echipa naţională.

2. Andre Biyogo Poko (Gabon, 18 ani, Bordeaux B) - cumpărat de Girondins de Bordeaux după un meci amical între echipa franceză şi selecţionata africană. În cadrul partidei de verificare, Biyogo a marcat printr-un procedeu tehnic de mare fineţe, o scăriţă peste portarul advers. Vezi aici video!

3. Younes Belhanda (Maroc, 21 ani, Montpellier) - talentatul mijlocaş este jucător de bază la formaţia franceză. Are peste 100 de partide jucate în tricoul lui Montpellier în toate competiţiile. Foarte tehnic, are de multe ori execuţii surprinzătoare.

4. Alhassane Bangoura (Guineea, 19 ani, Rayo Vallecano) - despre atacant s-a vorbit că ar fi în atenţia unor cluburi de prim-plan în Spania, cum ar fi Real Madrid. A marcat chiar în meciul său de debut în naţionala africană. A fost promovat în echipa mare a lui Rayo după ce a făcut spectacol la juniori: 23 de goluri în 25 de apariţii!

5. Sidy Kone (Mali, 19 ani, Olympique Lyon) - văzut drept noul Mahamadou Diarra de către Bernard Lacombe. A debutat, anul trecut, pentru seniorii lui OL, dar şi pentru echipa naţională, alături de care participă la primul turneu important.

6. Emmanuel Agyemang-Badu (Ghana, 19 ani, Udinese) - deşi nu a împlinit încă 20 de ani, mijlocaşul va trece de 30 de selecţii la turneul african. A avut o situaţie complicată pînă să ajungă în Peninsulă, jucînd în liga a cincea din Germania înainte să treacă la Udinese.

7. Emmanuel Mayuka (Zambia, 21 ani, Young Boys) - de cînd a plecat din ţara natală, în 2008, a marcat 33 de goluri pentru Maccabi Tel Aviv şi Young Boys Berna. Alături de el, în lotul Zambiei este şi un alt tînăr atacant, Evans Kangwa (17 ani). Iată clipul de prezentare al vîrfului zambian!

8. Abdelhamid El Kaotari (Maroc, 21 ani, Montpellier) - cel mai tînăr jucător din lotul Marocului este fundaş de bază la Montpellier, însă nu şi în echipa naţională. Cu toate acestea, îşi poate face loc în primul unsprezece al magrebienilor

9. Mohammed Abu (Ghana, 20 ani, Eintracht Frankfurt) - aparţine de Manchester City,  însă a fost cedat în Germania pentru a căpăta experienţă. Are patru selecţii în naţională. Vezi un clip dedicat tînărului fotbalist!

10. Olivier Bonnes (Niger, 20 ani, Lille B) - mijlocaşul defensiv a fost cumpărat de campioana Franţei după evoluţii foarte bune la Nantes.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (12)
zold8
zold8  •  22 Ianuarie 2012, 21:02
Postat de raul4steaua pe 21 Ianuarie 2012, 19:05

Antrenez in Franta pe Nantes, cine stie poate mai e pe la Montpellier pana fac eu rost de bani in 2-3 sezoane

La mine s-a vandut la Wolves in 2013-2014 pentru 7.75 mil. euro. Dar dupa un an au retrogradat si a plecat la Lens pentru 8 mil, moment in care a inceput sa joace... are rating de peste 7,30 in 3 sezoane, 3-5 goluri/sezon, 12-13 asisturi pe sezon, n-are accidentari grave. Valoare de piata 11 mil.

raul4steaua
raul4steaua  •  21 Ianuarie 2012, 19:05
Postat de zold8 pe 21 Ianuarie 2012, 18:14

1 si 2 nu gasesc, 3 e bun spre foarte bun, 4 si 5 praf, 6 si 7 buni dar nu deosebiti, 8 nu gasesc, 9 si 10 sunt de duzina. Deci nr. 3 e de luat, daca se poate.

Antrenez in Franta pe Nantes, cine stie poate mai e pe la Montpellier pana fac eu rost de bani in 2-3 sezoane

flaviulucianr
flaviulucianr  •  21 Ianuarie 2012, 18:52

m-am documentat si Drogba si Kalou vor juca si ei la Cupa Africii....Gyan de la Ghana fostul jucator al celor de Udinese poate sa reapara din nou in atentia cluburilor din Europa, daca va arata o forma buna...sper sa fie o Cupa a Africii spectaculoasa, dar cred ca sunt greu de oprit cele 2 echipe din drumul spre finala...

Vezi toate comentariile (12)
Comentează