INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

VIDEO Zeul Messi şi Barca 100% La Masia » Barca a avut pe teren cu Levante o echipă întreagă crescută la Academia sa

Articol de - Publicat marti, 27 noiembrie 2012 00:00 / Actualizat luni, 26 noiembrie 2012 21:28

Duminică, timp de 62 de minute, Tito Vilanova a încheiat proiectul pornit de Van Gaal: şi cu acest "11" fantastic a înscris 4 goluri într-un sfert de oră


Era minutul 13 pe "Ciutat de Valencia". Dani Alves tocmai suferise o nouă accidentare la bicepsul femural şi a fost înlocuit. Vilanova avea pe bancă un fundaş dreapta de rezervă: Montoya. El era ultima piesă care să completeze un puzzle perfect. Din acel moment, şi pînă în minutul 75, cînd brazilianul Adriano l-a schimbat pe Jordi Alba, Barcelona a avut pe teren 10 jucători şi un portar, o formaţie întreagă, ce au învăţat fotbal la Academia de juniori La Masia. Cea mai frumoasă echipă din lume realizată 100% acasă, în Catalunya. Condusă de Messi, Balonul de Aur în 2009, 2010 şi 2011.

Click aici pentru rezumatul VIDEO!

Xavi: "Visul lui Van Gaal e realitate"
Tocmai Marca, faimosul jurnal madrilen atît de apropiat de Real, a observat că "Van Gaal a iniţiat acest proiect extraordinar, de a promova propriii fotbalişti, idee continuată de Rijkaard şi, în special, de Guardiola, dar finalizată de Vilanova". Nici Xavi, "creierul" şcolii blaugrana, nu a uitat de actualul selecţioner al Olandei: "Îl îmbrăţişez pe Van Gaal. Astăzi, visul său a devenit realitate". În timp ce antrenorul Vilanova a completat: "Nu există mîndrie mai mare pentru un club".

În această formulă, Barcelona a marcat de 4 ori în 16 minute duminică, imediat după pauză ("dublă" Messi, Iniesta şi Fabregas). Şi s-a distanţat la 11 puncte de Real. Mai are un singur adversar în lupta pentru titlu: Atletico, aflat încă la 3 puncte în spate. Dar al doilea club din Madrid nu pare să aibă puterea de a rezista unei curse de maraton pe care Barca o face în sprint.

Un 11 antologic
Valdes - Montoya, Puyol, Pique, Jordi Alba - Xavi, Busquets, Iniesta - Pedro, Messi, Cesc


8 jucători din acel "11" crescut de Barca sînt catalani; plus argentinianul Messi, Pedro (născut în Insulele Canare) şi Iniesta (originar din provincia Albacete)

9 jucători din acel "11" marca La Masia au cucerit Campionatul European cu Spania în acest an (plus Messi şi Montoya)

"Este o mîndrie imensă pentru La Masia să avem 11 jucători crescuţi în casa noastră. Este rezultatul unui proiect excelent gîndit şi realizat de Barcelona"
Gerard Pique, fundaş Barcelona

Cifrele lui Messi
82 de goluri în 2012
10 "duble" în 2012-2013
59 de "duble" la Barca
80 de partide cu două sau peste două goluri
19 goluri în acest campionat
279 de goluri oficiale la Barca (349 de meciuri)
188 de goluri în Primera

"Te amo, Thiago"
Messi a găsit o cale inedită de a dedica reuşitele de duminică fiului său Thiago, născut pe 2 noiembrie la Barcelona. Înaintea meciului cu Levante, a scris pe un post-it cu pixul "Te iubesc, Thiago", a dezvăluit Mundo Deportivo. Şi-a ascuns hîrtiuţa sub o manşetă pentru încheieturi şi, imediat după primul gol, a scos-o din locul secret, lipind-o pe faţa manşetei (foto). Astfel încît mesajul lui Leo pentru Thiago a putut fi descifrat într-un detaliu obţinut de fotografi.

A egalat un record de 69 de ani
Tot duminică, Messi a mai reuşit o performanţă: a înscris 19 goluri în primele 13 etape. Cum nu se mai întîmplase de 69 de ani. Atunci, în prima parte a sezonului 1943-1944, doi jucători, Martin (Barcelona) şi Echevarria (Oviedo), aveau aceleaşi cifre. Cu "dubla" din acest week-end, Leo are 82 de goluri în 2012. Încă 4 şi depăşeşte recordul istoric de goluri într-un an calendaristic al lui Gerd Muller (85, la Bayern, în 1972).

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (40)
vlad_condurache
vlad_condurache  •  29 Noiembrie 2012, 15:23
Postat de sakazuke pe 27 Noiembrie 2012, 19:28

hala madrid............y tu a tomar fanta campeon...los titulos se cuenta en mayo no en dicembre :) sa nu uiti ultima liga castigata de real cu capelo,si atunci aveati 11 puncte in decembrie si....... te lasa sa completezi tu :)) hala madrid

SE CUENTAN!!!!

rsalexander
rsalexander  •  27 Noiembrie 2012, 23:53
Postat de sakazuke pe 27 Noiembrie 2012, 17:17

adevarul este ca nu sunteti pe articolele cu real si jucatorii lor, in general acolo posteaza ,,iubitorii"lui real, gen : tello.bogdan 80,x-tream,rsalexandr.dani_val,bandoleros etc...... madridisti infocati :),sunt mai preocupati de binele lui real ca de cel al lui barca incat spun si ne explica ce jucatori tre sa plece , ce antrenori trebuie sa avem......cum tre sa joace echipa.cine merita si cine nu sa joace, chestii de fani adevarati.....esto es pa mear y no echar gota... sunt sigur ca stii ce inseamna :))

Vezi ca totusi tu esti ala care scrie pe un articol intitulat "Zeul Messi si Barca...".... :)))

sakazuke
sakazuke  •  27 Noiembrie 2012, 19:28
Postat de sasquatchro pe 27 Noiembrie 2012, 17:43

Solo puedes saludar el proximo campeon... Porque vosotros estais unos campeones de mierda... Pricepusi? Sau vrei sa iti explicitez modulul in catalana?!

hala madrid............y tu a tomar fanta campeon...los titulos se cuenta en mayo no en dicembre :) sa nu uiti ultima liga castigata de real cu capelo,si atunci aveati 11 puncte in decembrie si....... te lasa sa completezi tu :)) hala madrid

Vezi toate comentariile (40)
Comentează