INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

Ce a decis Xavi după ce Laporta i-a cerut să continue la Barcelona și în sezonul viitor

Xavi mai are contract până în 2025. Dar el vrea să părăsească Barcelona în această vară Foto: Guliver/GettyImages
Xavi mai are contract până în 2025. Dar el vrea să părăsească Barcelona în această vară Foto: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat joi, 29 februarie 2024 20:01 / Actualizat joi, 29 februarie 2024 20:14

Xavi Hernandez, 44 de ani, a anunțat pe 27 ianuarie că demisionează la finele sezonului. Președintele Joan Laporta spera să-l convingă să rămână antrenorul Barcelonei până în 2025, la sfârșitul contractului, dar tehnicianul nu va mai da înapoi.

Miercuri, cotidianul spaniol Sport dezvăluia planul lui Joan Laporta. Împreună cu vicepreședintele Rafa Yuste, liderul Barcelonei ar încerca să-l facă pe Xavi Hernandez să renunțe la ideea sa, de a părăsi clubul la sfârșitul sezonului.

De ce ar fi vrut Joan Laporta să-l păstreze pe Xavi și în sezonul viitor

Două ar fi motivele pentru care Laporta ar dori să-l păstreze pe Xavi antrenor până la finele contractului, în 2025: jucătorii blaugrana îl susțin pe tehnician și conducătorii catalani se chinuie să găsească un înlocuitor valoros, potrivit cu stilul Barcei și care să fie și liber de contract.

De ce nu a jucat Pantilimon în finala Cupei Angliei la Manchester City? » „Frustrant. Și lui Mancini i-a părut rău
POVESTE
De ce nu a jucat Pantilimon în finala Cupei Angliei la Manchester City? » „Frustrant. Și lui Mancini i-a părut rău"

Roberto De Zerbi, de exemplu, curtat de iberici, are o clauză de reziliere cu Brighton estimată la 15 milioane de euro. Sumă pe care Barcelona nu vrea să o plătească.

Tot Sport vine însă și cu răspunsul pe care i l-ar fi dat Xavi lui Laporta. Negativ. „E deja luată decizia. Sută la sută. Nimic nu îl va convinge să se răzgândească", susțin jurnaliștii apropiați de Barcelona și de antrenorul în vârstă de 44 de ani. Acesta va lua un an de pauză. La fel, stafful său.

Cauzele supărării lui Xavi: lipsă de unitate și stabilitate, strategie doar pe termen scurt, probleme financiare

Sport a aflat și cauzele reale ale nemulțumirii, ale dezamăgirii antrenorului. Nu rezultatele l-au supărat cel mai mult, ci lipsa de unitate la nivelul structurii sportive a grupării.

Nu a apreciat nici strategia blaugrana, gândită pe termen scurt, și nici gravele probleme financiare ale Barcelonei. Pe acest fond, de nesiguranță, Xavi s-a temut că nu poate avea stabilitate.

Xavi: „Nu vreau să fiu o problemă pentru Barcelona. Soluția este să mă opresc"

Pe 27 ianuarie, după 3-5 cu Villarreal, Xavi a ținut un monolog la conferința de presă, surprinzând cu anunțul viitoarei sale plecări. „Am luat decizia în urmă cu câteva zile. E momentul oportun. Ca fan al Barcelonei, asta simt. Am gândit ca un suporter. Cred că e o decizie de bun-simț. Am pus clubul deasupra mea.

Sper ca asta să detensioneze situația. Eu mă simt responsabil pentru tot. Am făcut o treabă bună până acum, dar se termină la 30 iunie", a declarat tehnicianul.

A mai spus: „E timpul pentru o schimbare! Nu vreau să fiu o problemă pentru Barcelona. E ultimul lucru pe care mi l-aș dori! Soluția este să mă opresc".

Match Quiz Universitatea Craiova - Rapid

Te pricepi la Superligă? Plasează gratuit predicțiile tale pe Universitatea Craiova - Rapid și câștigă premiile puse în joc!

Citește și alte știri de fotbal internațional:

Încă un semn că Mohamed Salah va ajunge în Arabia Saudită la vară
MERCATO
Încă un semn că Mohamed Salah va ajunge în Arabia Saudită la vară
Reacția lui Pogba după ce a fost suspendat 4 ani pentru dopaj » „Trist, șocat, cu inima ruptă. Verdict greșit” + Ce va face francezul
ITALIA
Reacția lui Pogba după ce a fost suspendat 4 ani pentru dopaj » „Trist, șocat, cu inima ruptă. Verdict greșit” + Ce va face francezul

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează