INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

Yeray Alvarez, jucătorul lui Bilbao care a învins de 2 ori cancerul, a revenit pe teren de Ziua Mondială de luptă împotriva cancerului

Articol de Gabi JurcaJURNALISPORT - Publicat luni, 05 februarie 2018 09:48

Fundașul central al lui Athletic Bilbao, Yeray Alvarez, a bifat în partida de campionat cu Girona primul meci oficial după o absență de 9 luni. Meciul a avut loc duminică, chiar de Ziua Mondială de luptă împotriva cancerului, iar jucătorul de 23 de ani a fost titular și a evoluat tot meciul.

Pe când avea 21 de ani, Alvarez era considerat un fundaș cu potențial și avea tot viitorul în față. În decembrie 2016 a apărut prima mare problemă care i-a pus cariera în pericol. A fost diagnosticat cu cancer testicular și a fost supus în aceeași lună unei intervenții chirurgicale de îndepărtare a tumorei. Acesta a revenit pe gazon după doar două luni și a fost mai apoi titular până la finalul sezonului.

A doua mare problemă a apărut în luna iunie, când spaniolul a aflat că i-a recidivat cancerul. A ratat Campionatul European la tineret cu naționala Spaniei, fiind nevoit să urmeze tratament de chimioterapie. După 9 luni, fundașul a învins cancerul pentru a doua oară și a revenit pe gazon în meciul de duminică cu Girona, pierdut de basci, scor 0-2.

În conferința de dinaintea meciului, Alvarez a dat asigurări ca se simte bine și ca va putea evolua în partidele următoare.

“Am ajuns în faza finală a tratamentului și mă simt mai bine. Îmi doresc foarte mult să ajut echipa și să joc la fel de mult cum o făceam anul trecut. Vor veni meciurile, dacă nu acum atunci într-o săptămână sau o lună“.

surse: lequipe.fr, europapress.es, marca.com

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează