INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  MĂRTURISIRE

Zizou şi şerveţelul magic » Povestea transferului unei legende la Real Madrid

FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

Articol de - Publicat marti, 11 iunie 2013 00:00 / Actualizat marti, 11 iunie 2013 16:27

Zinedine Zidane, care a revenit în forţă la Real Madrid, avînd mînă liberă din partea lui Florentino Perez la transferuri, a povestit pentru Four Four Two cum a ajuns la începutul erei galactice să îmbrace tricoul celei mai titrate echipe din lume. Este, practic, povestea unui transfer, una amuzantă, dar reală, care a marcat viaţa atît a unei legende, campion mondial şi european, dar şi a grupării blanco.

"Eram la o cină cu preşedintele Perez, cu mai mulţi prieteni comuni. Am văzut un şerveţel circulînd din mînă în mînă, în jurul mesei. Şerveţelul s-a oprit la mine! "Vrei să joci la Real Madrid?" era scris pe bucata de hîrtie. Am răspuns, scurt şi clar: "Yes". Nu pricep nici acum de ce am scris în engleză şi nu în spaniolă sau în franceză", a rememorat Zizou.

Răspunsul favorabil l-a determinat pe Don Florentino să aloce 72 de milioane de euro pentru transferul superstarului de la Juventus Torino. Iar francezul a marcat un gol fabulos, în 2002, în finala Champions League, ultima din cele 9 din palmaresul madrilenilor, în victoria cu 2-1 cu Bayer Leverkusen.

"Înainte de a semna cu Real, cu ceva timp înainte, aş fi putut ajunge la Barcelona. Însă, visul meu a fost mereu să îmbrac tricoul lui Real Madrid"
Zinedine Zidane


Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (11)
dany_dinamovistu
dany_dinamovistu  •  12 Iunie 2013, 14:12

jucatorul meu favorit... cata eleganta avea... :)

gotal
gotal  •  12 Iunie 2013, 11:16
Postat de thumbzilla.. pe 12 Iunie 2013, 00:04

Fotbalist mare,dar nu a fost de nivelul lui Messi.

Messi inca nu e la nivelul lui Zidane. Zidane a demonstrat si ca trofee individuale dar si cu echipa nationala. Messi nu.

gotal
gotal  •  12 Iunie 2013, 11:13

A fost un jucator superb. Mi-a placut la Juve, mi-a placut la Real. Fabulos.

Vezi toate comentariile (11)
Comentează