INTERNATIONAL  »  CM 2010  »  SUA

Antrenorul » Bob Bradley

Articol de GSP - Publicat joi, 03 iunie 2010 00:00

Bob Bradley a avut o cariera de fotbalist modesta, activand doar patru ani ca jucator profesionist. Initial, Bradley a jucat pentru amatorii de la West Essex High School, pentru a jucat apoi la Princeton University timp de patru sezoane. 

S-a retras din fotbal la numai 23 de ani, dar a preluat imediat echipa de amatori Ohio University. In 1996, Bradley a devenit antrenorul second al juniorilor de la DC United. De aici, Bob Bradley a facut pasul cel mare, a ajuns antrenorul principal al Chicago Fire, echipa din MLS. La primul an aici, in 1998, Bradley a cucerit Cupa MLS si US Open Cup, fiind numit la sfarsitul sezonului drept “Antrenorul anului in MLS”.

In 2002, Bradley a ales sa antreneze echipa sa natala, Metrostars. In 2003, acestia au reusit pentru prima data in istoria clubului sa ajunga in finala US Open Cup. Dupa ce a fost demis de la Metrostars, Bradley a ajuns la USA Chivas, unde a rezistat mai putin de un an.

In 2006, dupa o campanie dezamagitoare a americanilor la Cupa Mondiala din 2006 imbinata cu refuzul lui Jurgen Klinsmann de a antrena nationala Statelor Unite ale Americii, U.S. Soccer l-a numit pe Bob Bradley antrenorul principal al SUA.

In turul doi al CONCACAF 2007, Statele Unite ale Americii au reusit o victorie cu 8-0, acesta fiind cel mai mare scor la care a invins vreodata nationala SUA. De asemenea, SUA a si castigat acest turneu.
In 2009, SUA a ocupat pozitia a doua la Cupa Confederatiilor, competitie pe parcursul careia SUA a invins Spania, punand punct seriei de 35 de meciuri consecutive fara infrangere si celor 15 victorii consecutive ale ibericilor.

Bob Bradley are un fiu, Michael Bradley, care evolueaza pentru Borussia Monchengladbach si care se afla in lotul SUA pentru Campionatul Mondial. Michael Bradley (22 ani)are 42 de selectii la nationala mare si 7 goluri marcate.

La EURO GSP, Pițurcă a prevăzut finala Champions League și dă de pământ cu 3 „grei” ai vremurilor noastre: „Au fost PANARAME!”

„E foarte grav ce a spus Șucu!” » A „citit” ce se întâmplă la Rapid: „Vine președinte cu Șumudică antrenor!”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează