INTERNATIONAL  »  CM 2010  »  BRAZILIA

Antrenorul » Carlos Dunga

Articol de - Publicat miercuri, 02 iunie 2010 00:00

Ca jucător, Dunga a preferat să joace inteligent şi să lase "artificiile". A fost pus la zid mereu, dar de fiecare dată şi-a luat revanşa pe teren.

I-a dat Braziliei acea doză de luciditate de care avea nevoie la mijlocul terenului. Cineva trebuia repare greşelile "mingicarilor", iar acela era Dunga, închizătorul pe care şi-l doreşte orice antrenor.

A condus Brazilia, din postura de căpitan, spre două finale de Campionat Mondial, reuşind să ridice trofeul în 1994. A jucat în Serie A, pentru AC Fiorentina, iar finalul carierei l-a găsit în Japonia şi Brazilia.

Imediat după retragere, Federaţia Braziliană de Fotbal i-a oferit postul de selecţioner. L-a refuzat. Şase ani mai tîrziu a acceptat provocarea, în ciuda gurilor rele.

A preferat să aducă jucători aflaţi pe val, renunţînd la unele staruri. Imprimarea unui joc tacticizat şi disciplinat în dauna celui liber şi spectaculos i-au atras multe critici.

Nimeni însă n-a avut ce să îi reproşeze după ce a cîştigat Copa America, Cupa Confederaţiilor şi a calificat Brazilia la CM2010.

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează