INTERNATIONAL  »  CM 2010  »  ARGENTINA - GERMANIA 0-4

Cauzele morţii anunţate a Argentinei » 10 contra Maradona

Articol de - Publicat luni, 05 iulie 2010 00:00

După umilinţa suferită cu Germania, cotidianul Clarin dezvăluie motivele ce au condus la eliminarea uneia dintre marile favorite la titlul mondial.

10 a fost numărul magic al lui Maradona. Jucătorul. 10 a fost numărul capricios purtat de Messi, urmaşul predestinat al lui Diego. 10 trebuia să fie şi nota perfectă pentru o Cupă Mondială rotundă a Argentinei. Pînă la urmă, 10 s-a transformat în numărul greşelilor sau al cauzelor eşecului din Africa de Sud (anunţat de presă!) suferit de Maradona. Selecţionerul. Cîteva dintre explicaţiile eliminării "pumelor" în sferturile de finală, după un răsunător şi fără circumstanţe atenuante 0-4 cu Germania, au fost trecute în revistă ieri de cotidianul Clarin.

1. Corp tehnic incapabil să rezolve situaţii delicate. Diego a făcut un curs intensiv şi s-a văzut. N-a avut idee de joc şi a nimerit rar schimbările. Nu a reuşit legătura şi tranziţia între apărare şi atac. I-a dat toată responsabilitatea lui Messi, dar Messi nu este Maradona.

2. A făcut prost lotul. Nu i-a convocat pe Cambiasso, Zanetti şi Riquelme şi a greşit cu fundaşii dreapta. A improvizat cu Jonas, la care a renunţat, apoi "a murit" cu Otamendi. Iar pe Garce l-a adus ca să fie spectator.

3. Apărarea dezordonată, fără ierarhii. A promis că Heinze va fi stoper. La Mondial l-a folosit fundaş stînga, fiind cel mai slab. A pariat pe Burdisso, renunţînd la Samuel, care n-ar fi vrut să intre nerefăcut cu Mexic.

4. Mijloc fără joc. "Masche plus 10", aşa a alăctuit echipa. Ba l-a pus pe Mascherano şi căpitan, deşi făcuse un sezon slab cu Liverpool. El a alergat enorm, dar n-a avut viziune. Pe Bolatti, mai sigur şi mai inventiv, l-a uitat aproape constant pe banca de rezerve.

5. Messi persecutat de deciziile selecţionerului. A primit mereu mingea departe de careu şi libertatea deplină conferită l-a copleşit, dovedind incapacitatea lui Diego. De aceea "Gheata de Aur" a Europei aproape că n-a călcat în careu şi a dezamăgit în Africa de Sud.

6. Atmosfera din vestiar. Imaginea de voie bună oferită este falsă. Tevez s-a înfuriat pentru că nimeni n-a ştiut de aniversarea lui Pastore, în timp ce toţi l-au sărbătorit pe Messi. Veron şi Jonas s-au plîns c-au fost excluşi din echipă, iar Samuel că n-a jucat cu Germania.

7. Moş Crăciun nu există! Maradona părea o figură divină pentru jucători. Fără plan de joc şi strategie, fără convingeri şi fără un mesaj clar nu se poate cîştiga însă un Mondial. A mizat totul pe motivaţie, dar jucătorii nu-s tîmpiţi. Nu mai cred în cadourile puse sub brad.

8. Un adversar superior. Germania a fost, fără dubii, peste Argentina. Rezultatul, 4-0, nu e deloc întîmplător. Strategia ofensivă cu două pase scurte şi una lungă a fost de ajuns pentru a distruge o echipă care nu şi-a regăsit niciodată drumul.

9. Schweinsteiger are dreptate. "Argentinienii sînt provocatori şi încearcă să obţină avantaje prin aroganţă şi discuţii cu arbitrii", spunea Bastian. Tevez a înscris cu Mexic din ofsaid clar, iar cu Germania, Higuain a marcat cu patru jucători în ofsaid şi toţi au protestat!

10. Nimic nu s-a schimbat. După jocul cu Uruguay din preliminarii, Veron a solicitat modificări "de la şef pînă la ultimul jucător". Trebuie regăsită identitatea pierdută cînd s-a renunţat la Basile pentru a-l pune selecţioner pe Maradona şi manager pe Bilardo. S-au dus 4 ani de vise!

6 eşecuri şi 18 victorii are Maradona în cele 24 de partide ca selecţioner al Argentinei

"Nu sînt aici ca să-l pun sau să-l dau afară pe Maradona. El trebuie să decidă"
Carlos Tevez, atacant Argentina

"Numai Diego poate alege dacă rămîne sau pleacă"
Javier Mascherano, căpitan Argentina

A sărit să-i bată pe nemţi!
Germanii aveau dreptate şi în privinţa lui Maradona, care nu ştie să piardă. Aşa i s-a întîmplat în 1990, după ce a fost bătut de nemţi în finala Mondialului italian, la fel a făcut şi sîmbătă, la Cape Town. Distrus de rezultat, Diego a ieşit din scenă în stilu-i caracteristic. Nu i-a iertat pe suporterii echipei lui Low, care au venit la marginea terenului să-l pozeze, şi i-a gratulat cu clasicul "hijo de ....". Ba chiar a vrut să sară la bătaie, însă a fost calmat de Dalma, fiica sa cea mică, pe umărul căreia a plîns apoi în hohote după meci, la vestiare.

Suporterii îi cer să plece
Imediat după ce Argentina şi-a încheiat traseul la Mondiale şi după ce Diego a dat de înţeles că ar putea renunţa, ziarele din ţară au lansat online sondaje pe tema "Credeţi că Maradona trebuie să continue ca selecţioner?" Rezultatul? Nici suporterii nu-l mai vor pe "El Pibe d'Oro"! 61 la sută dintre cei peste 70.000 care au votat pe site-ul Clarin au cerut schimbarea antrenorului. Rezultatele la Mondial sînt considerate normale (31,4%), bune (26,8%), proaste (14,8%), foarte proaste (12,8%), foarte bune (10,3%) şi excelente (3,9%).

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
visiniuverdeazuriu
visiniuverdeazuriu  •  05 Iulie 2010, 13:41

Toate bune, doar ca Sweinsteiger nu are dreptate. Si, apropo! Nemtii insisi au sprijinul arbitrilor (vezi golul de 2:2 al lui Lampard nevalidat in Ger-Eng 4:1). Normal ca ei nu apeleaza la arbitri, din moment ce nu au nevoie de asta pt a obtine avantaje nemeritate. Trisor a fost portarul lor, Neuer, care a luat repede mingea si a declansat contraatacul dupa acel gol al lui Lampard.

ciupi0812
ciupi0812  •  05 Iulie 2010, 10:55

daca sotul se plange ca nevasta l-a inselat, ce sa mai comenteze prietenii sau dusmanii?!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează