INTERNATIONAL  »  CM 2010  »  AFRICA DE SUD

Citeşte trei dintre cele mai interesante amintiri ale Mondialului!

Articol de GSP - Publicat sambata, 12 iunie 2010 00:00

CM '30. "Căpitanul" SS
Alexandre Villaplane, căpitanul Franţei la primul Mondial, s-a plictisit repede de fotbal. Fiind un pasionat gambler, a început sezonul 1934-35 pe gazon şi l-a încheiat la puşcărie, pentru că trucase cîteva curse de cai. Mai apoi a devenit infractor în toată regula. În timpul ocupaţiei s-a alăturat naziştilor, însă după război a fost condamnat la moarte pentru uciderea a cel puţin 10 luptători din rezistenţă.

CM '66. Păianjenul negru

În timpul turneului final din '66, un reporter l-a întrebat pe legendarul portar al ruşilor, Lev Iaşin, care e secretul prestaţiilor sale extraordinare. Acesta a dat un răspuns şocant: "Înainte de meci fumez o ţigară ca să mă calmez şi apoi beau un pahar de tărie, ca să îmi întăresc musculatura". Poreclit "păianjenul negru", Iaşin a participat la 3 Mondiale cu URSS, reuşind să ajungă în "sferturi" în 1958 şi 1962 şi în semifinale în 1966. A jucat 812 meciuri în carieră, iar în 480 dintre acestea nu a primit gol.

CM '74. Şi germanii greşesc

Arbitrul finalei din 1974 a trebuit să amîne startul partidei deoarece observase că fanioanele de la centrul terenului lipsesc. Turneul s-a disputat în Germania de Vest şi a fost cîştigat de gazde, care s-au impus cu 2-1 în faţa Olandei.

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (1)
glanetasu
glanetasu  •  12 Iunie 2010, 10:51

Pt. cei care-l injura pe Cornel Dinu, la meciul de adio al lui Lev Iasin in echipa lumii a fost selectionat si un jucator roman. Stiti cine?

Vezi toate comentariile (1)
Comentează