INTERNATIONAL  »  CM 2010  »  CONTROVERSELE MONDIALULUI

Controversele Mondialului » "Golul Fantomă"

Articol de - Publicat luni, 31 mai 2010 00:00

Finala CM 1966 » Anglia - RFG 4-2

În 1966, Anglia cîştiga singura Cupa Mondială din palmares pe teren propriu, învingînd RFG cu scorul de 4-2.

După 90 de minute, cele două echipe se aflau la egalitate, scor 2-2. Hurst a prins un şut puternic pe finalul primei reprize de prelungiri, balonul a lovit transversala, după decizia tuşierului, a intrat în poartă.

Nemţii au protestat vehement, încercînd să-i convingă pe arbitri că mingea nu a trecut linia porţii, dar a fost în zadar. În urmă cu patru ani însă, o analiză video a celor de la Oxford University a ajuns la concluzia că balonului îi mai trebuiau 6 centimetri ca să treacă linia.

Tuşierul Tofik Bakhramov a spus ulterior că el a crezut că mingea a lovit plasa, nu bara transversală. Pe patul de moarte însă, întrebat dacă a fost sau nu gol, sovieticul a răspuns simplu: "Stalingrad". Acesta se referea la bătălia dintre URSS şi nazişti din cadrul celui de-al doilea război mondial, cînd au murit aproape 2 milioane de oameni.

Englezii au cîştigat în cele din urmă partida cu 4-2, Hurst reuşind hat-trick-ul în ultimul minut. Chiar înainte de reuşita sa, suporterii începuseră să intre pe teren de bucurie.

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează