INTERNATIONAL  »  CM 2010  »  GERMANIA - ARGENTINA, SÎMBĂTĂ, 17:00, TVR 1 ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Diego Maradona: "Pentru germani, Mondialul s-a terminat"

Articol de - Publicat joi, 01 iulie 2010 00:00

Maradona plănuieşte deja sărbătoarea de după cîştigarea titlului suprem: "Jucătorii vor săruta întîi trofeul şi apoi eu".

Alt show marca Diego Armando Maradona. Înaintea "sfertului" de sîmbătă, selecţionerul Argentinei şi-a trimis mai întîi adversarul "la plimbare": "Nemţii au o echipă bună. Dar să fiţi siguri că ştiu foarte bine ce jucători să trimit în teren şi cum să-i motivez ca să-i facem praf. Pentru Germania, Mondialul s-a terminat!".

O dată dezlănţuit, Diego n-a mai putut fi oprit. Şi prin jurnaliştii prezenţi la conferinţa sa de presă s-a adresat naţiunii: "Dragi argentinieni rămaşi acasă, staţi liniştiţi! Sîntem 23 de bestii gata să dea totul pentru patrie şi pentru tricoul naţionalei".

Iar într-un final apoteotic a dezvăluit că plănuieşte deja sărbătoarea ce va urma cîştigării titlului suprem. "După ultimul fluier al Mondialului, fiecare dintre jucători va săruta trofeul. Şi eu o voi face ultimul", a anunţat Maradona.

Conturi de reglat
Maradona are toate motivele să fie pornit împotriva Germaniei. Ca jucător activ i-a bătut pe nemţi în finala CM din Mexic (1986), 3-2, dar a şi pierdut în faţa lor patru ani mai tîrziu, în ultimul act al Mondialului din Italia. Iar în Germania 2006 a asistat neputincios, din tribună, la o nouă înfrîngere a compatrioţilor cu nemţii, în "sferturi", la loteria penalty-urilor.

Îl motivează pe Messi
Ca să-i bată pe nemţi, Maradona ştie că are nevoie de un Messi nu doar în formă maximă, ci şi eficient. El a făcut pariu cu atacantul Barcelonei că nu va marca în "optimea" cu Mexicul pentru a-l ambiţiona. Messi n-a înscris însă, dar Diego n-a renunţat şi-au pus împreună un nou rămăşag: "Două goluri sau nimic".


"Să nu ne lăsăm provocaţi"
Bastian Schweinsteiger şi-a amintit ieri despre "sfertul" cu Argentina din 2006: "Incredibil la cîte tertipuri au apelat ca să ne enerveze. Atît înaintea, cît şi în timpul meciului. De data asta nu trebuie să ne mai lăsăm provocaţi". Nemţii au avut atunci un jucător eliminat, pe Frings, care a replicat după ce Cufre l-a lovit pe Mertesacker "sub centură".

Angela vine la meci
Cancelarul german Angela Merkel l-a anunţat pe managerul "naţionalei", Oliver Bierhoff, că sîmbătă va fi în tribună la "sfertul" cu Argentina. Merkel a procedat la fel şi la precedentul Mondial, cînd jucătorii antrenaţi atunci de Jurgen Klinsmann i-au eliminat pe sud-americani la penalty-uri, în aceeaşi fază a competiţiei.

S-a întregit familia Klose
Deşi nu plănuia să vină în Africa de Sud, nevasta lui Miroslav Klose, Silvia, a învins în cele din urmă temerile legate de securitate şi marţi a aterizat la Johannesburg. Iar ca să-i facă o surpriză şi mai plăcută soţului, i-a adus cu sine şi pe cei doi copii. Înainte de a merge să-i aştepte la aeroport, atacantul lui Bayern s-a delectat la pescuit.

Mihai Neșu, adevărul despre divorț: „Vreau să știe lumea” » S-a spus că soția l-a părăsit în urma accidentului

L-a rugat să nu joace, fiindcă are o presimțire rea, dar el a marcat în poarta Romei! Așa că a schimbat abordarea: „Hai să mai facem copii”


Comentarii (5)
cfrele
cfrele  •  01 Iulie 2010, 15:06

deutschland uber alles!

sadrix
sadrix  •  01 Iulie 2010, 04:15

Viel Glück an die Deutsche Mannschaft diesen Samstag gegen Argentina! Ihr werdet gewinnen!!! Jawohl!

rngade
rngade  •  01 Iulie 2010, 02:51

Sunt de acord cu Diego si consider ca o data cu meciul de sambata, Germania va incheia acest turneu dar, totusi nu prin trufia unor declaratii Argentina trebuie sa tina capul de afis. As paria ca in sfarsit, in acest meci va marca si Leo. Cred intr-o victorie la limita, 1-0 sau 2-1 a albicelestes.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează