INTERNATIONAL  »  CM 2010  »  URUGUAY - COREEA DE SUD 2-1

"Dubla" lui Suarez trimite Uruguayul în sferturi după 40 de ani » Killer instinct

Articol de GSP - Publicat duminica, 27 iunie 2010 00:00

Uruguayul e în sărbătoare, după victoria 2-1 în faţa Coreii de Sud.

O victorie logică a unei echipe extrem de bine sudate şi cu un trio ofensiv exploziv format din Forlana, Cavani şi Suarez. Atacantul lui Ajax a făcut legea ieri, iar cele două goluri ale sale au oferit prilejul sud-americanilor să acceadă în sferturile de finală după o aşteptare de 40 de ani.

La pîndă
Sud-coreenii au avut prima şansă a întîlnirii, însă şutul lui Park Chun-young din lovitură liberă a întîlnit bara. "Celestii" au revenit repede în joc şi la prima acţiune mai legată a oamenilor lui Tabarez, Suarez a marcat, profitînd şi de eroarea goalkeeper-ului asiatic.

A fost lovitura perfectă pentru ca uruguayenii să înceapă să domine tactic întîlnirea, lăsîndu-i pe Park Ji-sung  şi compania să ia iniţiativa. În minutul 32, Park Chu-young a avut şansa egalării, dar şutul său a trecut alături.

Greşeala lui Muslera
A doua parte a continuat după acelaşi scenariu. Uruguayenii au stat la cutie, căutînd lovitura de graţie. Totul părea interpretat ca la carte de cei 11 fotbalişti ai lui Tabarez. Insistenţa asiaticilor a dat roade în minutul 68, cînd Muslera a comis-o: a ieşit hazardat la o minge ce nu anunţa nimic, permiţîndu-i lui Lee Chung-yong să egaleze. Primul gol încasat de sud-americani la acest Mondial şi fiorii îi treceau pe şira spinării pe Forlan şi compania.

Salvatorul
Uruguayenii au ieşit la joc, arătînd că ştiu să şi atace, nu doar să încerce să apere un rezultat fragil. Cu 12 minute înainte de final, Suarez a inventat un şut din marginea careului de 16 metri, care a lovit bara înainte de a poposi în poartă. Opera fotbalistului de 23 de ani se încheiase, Uruguayul e printre cele mai bune 8 echipe ale lumii şi poate spera la mult mai mult, ţinînd cont de culoarul ce-l are la dispoziţie mai departe.

"Nu mi-a venit să cred cînd am văzut că mingea intră în poartă la al doilea gol. Momentul pe care îl trăim la acest Mondial este unic"
Luis Suarez, atacant Uruguay

"Golul egalizator al sud-coreenilor ne-a impulsionat să ne arătăm clasa în ultimele minute. Am jucat bine, dar poate ne-a ajutat şi norocul"
Oscar Tabarez, selecţioner Uruguay

Duminică, 5 finale pentru salvare! Dinamo și FCU Craiova sunt la mila rezultatelor » Toate CALCULELE în dreptul fiecărei echipe

„Vă spun în premieră, la Dinamo a fost o tentativă de puci în vestiar!” » Omul care l-a adus pe Kopic a dat tot din casă


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează