INTERNATIONAL  »  CM 2010  »  "SFERTURI" / URUGUAY - GHANA 1-1, 5-3 DUPĂ PENALTYURI

Gyanură » Uruguay merge în semifinale după un meci nebun!

Articol de - Publicat sambata, 03 iulie 2010 00:00

Africanii au fost otrăviţi de penaltyul ratat de Gyan în ultimele clipe ale prelungirilor, iar Muslera i-a dus pe sud-americani după 40 de ani în semifinale, unde vor înfrunta Olanda Vezi rezumatul partidei (video)


După 40 de ani, Uruguay dă buzna în semifinale, unde o aşteaptă Olanda. Graţiaţi de Gyan, care a ratat un 11 metri în ultimele clipe, celeştii au cîştigat la loteria penaltyurilor (5-3).

Africanii au fost otrăviţi de penaltyul ratat de Gyan în ultimele clipe ale prelungirilor, iar Muslera i-a dus pe sud-americani după 40 de ani în semifinale, unde vor înfrunta Olanda Vezi rezumatul partidei (video)

După 40 de ani, Uruguay dă buzna în semifinale, unde o aşteaptă Olanda. Graţiaţi de Gyan, care a ratat un 11 metri în ultimele clipe, celeştii au cîştigat la loteria penaltyurilor (5-3).

Scînteia s-a lăsat aşteptată, nimeni nu era dispus să rişte. Ba nu, a făcut-o Vorsah, dar ghanezul n-are ghinionul celuilalt "cinciar", Melo, ori Kingson are reflexe mai bune decît Julio Cesar. Mai rapizi şi mai incisivi, celeştii au preluat controlul. Sufereau totuşi la ultima pasă. Nu şi la şutul de la distanţă, cu care Suarez l-a testat pe Kingson. Africanii au replicat la fazele fixe. "Capul" lui Vorsah a trecut la doar o palmă de fericire. S-a dat tonul ofensivei.

Ghanezii sînt (Mun)tari
Şi Gyan a greşit ţinta, după o ieşire fulgerătoare pe contraatac, pe partea avertizatului Fucile. Intimidaţi de intrările tari, sud-americanii au cedat teren şi au visat "stele negre". Iar "foarfeca" lui Boateng a fost preludiul loviturii date chiar înaintea pauzei. Muslera a scăpat atunci, însă a plonjat tîrziu la "torpila" lui Muntari de la 30 de metri. 0-1 şi Africa sărbătorea.

Aţi uitat de Forlan?
Tabarez a mutat bine la vestiare şi l-a băgat pe Lodeiro, primul eliminat la Mondial. Şi-a revenit şi Fucile, care a scos o lovitură liberă. Forlan şi-a reamintit de grupe şi de finala Europa League, inventînd o execuţie direct sub transversală. Cu complicitatea lui Kingson, Uruguay egala. Ba chiar putea răsturna imediat situaţia dacă Suarez prindea colţul. Ghana era în corzi, suportînd tot mai greu presiunea celestă. Cornerele veneau ca viitura pe Siret, la fel şuturile spre Kingson. Tabarez insista pe atac, cu "El Loco" Abreu în locul lui Cavani. S-a tras cu toate armele şi calibrele într-o pleiadă de ocazii. Degeaba, au venit prelungirile!

Final nebun, cu scăriţă!
O luptă cu crampele şi suferinţa pentru africani, o alta cu tabela şi arbitrul pentru sud-americani, mai rezistenţi fizic în prima repriză. Scenariul s-a sucit dramatic în ultimul sfert de chin. Suarez a făcut penalty chiar în ultima secundă, henţ pe linia porţii, însă Gyan a fulgerat transversala! Au urmat alte penaltyuri: Gyan a transformat, Adiyiah a ratat şi "El Loco" a terminat ruleta cu "scăriţă". Ce nebunie!

Lugano s-a rupt
Căpitanul Uruguayului, Diego Lugano, a părăsit accidentat gazonul în minutul 38. Fundaşul lui Fenerbahce s-a lovit la genunchiul drept după un duel aerian în careul ghanez cu Vorsah şi nu a mai putut continua partida. Lugano a fost integralist în toate meciurile disputate de uruguayeni la acest turneu final.



Emoţii cu Fucile

Fundaşul stînga uruguayan le-a dat mari emoţii medicilor în minutul 41. După o săritură la cap cu Inkoom, Fucile a aterizat direct în cap şi a rămas inconştient preţ de cîteva zeci de secunde. După ce a primit îngrijiri de la doctorii echipei, Fucile a putut continua fără probleme meciul.

Uruguayenii au avut penalty
În minutul 103, Sebastian Abreu a solicitat lovitură de la 11 metri, după ce a fost agăţat în careu de ghanezul Pantsil. Atacantul sud-american a fost împiedicat de fundaşul african să joace mingea şi, deşi se afla foarte bine plasat, "centralul" portughez Olegario Benquerenca nu a acordat lovitură de pedeapsă, spre disperarea întregii bănci tehnice a trupei lui Tabarez.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (11)
cristianklasnici
cristianklasnici  •  03 Iulie 2010, 13:03

bai madalinacio, ce vb tu cu boateng 3 clase peste forlan... pai boateng nu o sa fie niciodata peste forlan, forlan este unul din cei mai buni atacanti din lume, are golul in sange... plus k unul e atacant si altul mijlocas deci nu prea suporta comparatia. oricum, si boateng e un jucator bunicel, de urmarit!

ticoloco
ticoloco  •  03 Iulie 2010, 12:26

ma refeream la digynho ...

ticoloco
ticoloco  •  03 Iulie 2010, 12:25

bai baiatule de unde reaq ai invatat sa scrii asa? Si mai spui si aberatii! In fine...ideea e ca si hent-ul si cartonasul rosu fac parte din jocul de fotbal. Cat despre faptul ca Ghana a jucat mai bine si totusi a pierdut nu inteleg ce atata ofuscare....asta se intampla mereu in fotbal, si de obicei castiga cel mai norocos..

Vezi toate comentariile (11)
Comentează