INTERNATIONAL  »  CM 2010  »  ITALIA - SLOVACIA, JOI, 17:00, TVR 1 ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Haos şi teamă în tabăra Italiei

Articol de - Publicat marti, 22 iunie 2010 00:00

Jucătorii îl acuză pe selecţionerul Lippi că face experimente la turneul final, folosindu-i pe alte posturi, şi că le inspiră frică şi disperare în teren.

După remiza jenantă cu Noua Zeelandă, au început să apară primele conflicte în lotul Italiei. Jucătorii dau vina unii pe alţii pentru nereuşitele campioanei mondiale, ba îl acuză şi pe selecţionerul Marcello Lippi de haosul din teren şi de teama resimţită în ambele meciuri.

"Mulţi evoluează pe alt post decît cel obişnuit, pentru că Mister face încă experimente. Însă schimbînd atît de mult, am ajuns să greşim şi să nu producem decît confuzie între noi. Nu este posibil să ne creăm aşa puţine ocazii şi să aşteptăm şuturile de la distanţă trimise de Montolivo", s-a revoltat Marchisio, folosit cînd în spatele vîrfurilor, cînd mijlocaş stînga.

Şi Iaquinta, mutat de pe extremă ca vîrf, se plînge: "Toată săptămîna am lucrat ca să evităm baloanele înalte, dar tocmai soluţia asta am ales-o în teren. Parcă sîntem disperaţi". Şi Montolivo, distribuit de voie, de nevoie în locul regizorului Pirlo, îl susţine: "Trebuie să începem să nu primim gol atît de rapid. Există teamă în jocul nostru". Iar Pepe a completat criticile: "Chiar nu pot să înţeleg de ce m-a scos Lippi la pauză. Nu cred că am jucat prost".

I-a băgat în şedinţă
Nici Marcello Lippi nu dă semne că ar controla situaţia. Selecţionerul italian şi-a băgat ieri jucători în şedinţă timp de 18 minute, în cantonamentul de la "South Downs College" din Centurion. Deranjat de critici, Lippi i-a ameninţat pe ziarişti că îşi vor mînca toate cronicile vitriolate dacă "squadra azzurra" se califică: "Aţi uitat că în 1982 am mers mai departe cu 3 remize? Nu regret nici o alegere făcută pentru că în ţară nu sînt fenomene ce ar fi schimbat lucrurile! Iar pe Pepe l-am scos la pauză întrucît nu a făcut ceea ce i-am cerut eu în teren".

Cannavaro îşi dă aere
Vinovat la ambele goluri primite la acest turneu final, Fabio Cannavaro n-a pus capul în pămînt, ba chiar i-a certat pe ziarişti pentru că au îndrăznit să-l critice. "Sînt lucruri ce se întîmplă. Unde am greşit eu? Sîntem aici ca să-mi faceţi un proces sau ce? Cu Paraguay, Alcaraz nu era omul meu, iar la celălalt gol, m-am trezit cu mingea în spate. Nu înţeleg de ce vreţi să mă scoateţi ţap ispăşitor", s-a certat căpitanul cu un cunoscut reporter RAIUNO.

A luat parte la un moment istoric în fotbalul românesc, acum lucrează pe TIR în Germania: „Patronii sunt foarte faini! Mai stau un an și mă întorc acasă”

„Traduceri avem?” » Cum se comportă „Hagi” Luțu la cursurile de director sportiv: „E disperat!”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează