INTERNATIONAL  »  CM 2010  »  URUGUAY - OLANDA, AZI, 21:30, TVR 1 ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Heitinga are misiunea să nu-l scape din ochi pe golgeterul uruguayan » Paznic la Forlan

Articol de GSP - Publicat marti, 06 iulie 2010 00:00

Olandezii îi acordă o atenţie specială lui Diego Forlan.

Principalul pericol din echipa Uruguayului, cu atît mai mult cu cît Luis Suarez e suspendat, atacantul lui Atletico va fi luat diseară în primire de John Heitinga. Acesta a primit sarcina să-l neutralizeze pe cel ce a marcat trei goluri la actualul Mondial fiindcă îl cunoaşte bine din perioada în care au evoluat împreună la Atletico Madrid.

"Voi fi paznicul lui Diego. Ştiu cum poate fi neutralizat", s-a lăudat robustul fundaş de la Everton. Tot el a precizat: "Îi cunosc bine valoarea lui Forlan. Este un superjucător, dar şi un superbăiat. Trage bine cu ambele picioare şi e total imprevizibil pentru un apărător. Nu trebuie lăsat să şuteze, chiar şi de departe, căci posedă una dintre cele mai puternice lovituri de pe planetă. Nu-l voi scăpa deloc din ochi, sînt deja foarte concentrat pe ce am de făcut".

Ca să-l atenţioneze că nu va avea viaţă uşoară, Heitinga (26 de ani) i-a trimis un SMS fostului său coechipier. "I-am transmis că va fi un duel cumplit şi-l voi face să sufere", a zis olandezul, care a completat: "Diego mi-a răspuns scurt «să o crezi tu!»".

Îşi răzbună tatăl?
Diego Forlan joacă diseară şi pentru tatăl său. Fost fundaş central, Pablo Forlan a evoluat contra Olandei în grupele Mondialului din 1974. A pierdut însă acel meci în faţa strălucitoarei "portocale mecanice" a lui Cruyff cu 2-0 ("dublă" Rep). Diego a zis: "Dacă voi da gol, i-l voi dedica tatălui meu, care va împlini 65 de ani pe 14 iulie. Aşa le-aş plăti şi o poliţă olandezilor, în numele lui".

Lugano, nerecuperat
Uruguayenii nu pot conta pe căpitanul lor, Diego Lugano. Acesta are probleme la ligamentele genunchiului, trebuind să fie înlocuit după ce un ghanez a căzut pe piciorul său în "sferturi". "Doctorii au făcut toate eforturile posibile ca să mă recupereze, dar este foarte complicat ca eu să apar pe gazon contra olandezilor. M-am resemnat deja", a indicat fundaşul lui Beşiktaş.

Miza pe atac
Olandezii au pregătit o strategie curajoasă. Van Marwijk vrea să înceapă cu nu mai puţin de 4 jucători ultraofensivi: Robben, Sneijder, Van der Vaart, Van Persie. Cu ceva probleme medicale, ultimul ar putea fi înlocuit de Kuyt.

După 12 ani
Olanda a ajuns în semifinale pentru prima dată de la turneul final din 1998, organizat de Franţa. Atunci, batavii au fost scoşi din cursă de Brazilia, 1-1 şi 2-4 la penaltyuri. Ulterior, aveau să piardă şi finala mică, 1-2 împotriva Croaţiei. Rivalii n-au mai urcat atît de sus de la Mondialul din 1970, cînd au fost eliminaţi de Brazilia (1-3) înainte de a ceda şi "bronzul", 0-1 cu Germania.

4 meciuri s-au mai disputat între Uruguay şi Olanda: 3 victorii, un eşec, golaveraj 6-3. Ultimul duel, 2-0 în 1980


Neînvinse

Ambele echipe se prezintă în semifinale fără eşec. Anterior, olandezii au cîştigat toate cele 5 partide disputate. În schimb, celeştii au înregistrat trei victorii şi două remize, una fiind transformată în calificare la penaltyuri, în "sfertul" cu Ghana.

Greu cu europenii
Uruguayenii au avut mereu probleme în partidele contra formaţiilor de pe "Bătrînul Continent". Parctic, ei nu au mai învins o echipă europeană de la Mondialul din 1970, unde au învins în "sferturi" fosta URSS cu 1-0 după prelungiri. De atunci au mai existat 14 dueluri, în care au înregistrat 7 înfrîngeri şi 6 eşecuri. La actualul Mondial, trupa lui Tabarez a întîlnit în grupă Franţa, cu care a remizat fără gol.

Mihai Neșu, adevărul despre divorț: „Vreau să știe lumea” » S-a spus că soția l-a părăsit în urma accidentului

L-a rugat să nu joace, fiindcă are o presimțire rea, dar el a marcat în poarta Romei! Așa că a schimbat abordarea: „Hai să mai facem copii”


Comentarii (3)
ciupi0812
ciupi0812  •  06 Iulie 2010, 11:05

sa-i dorim lui forlan sa scape cu viatza. heitinga este un macelar de talie mondiala

nicoroso
nicoroso  •  06 Iulie 2010, 08:49

Pentru "juv3tin" : te-ai gandit ca poate al 14-lea a fost egal?

juv3ntin
juv3ntin  •  06 Iulie 2010, 03:52

" De atunci au mai existat 14 dueluri, în care au înregistrat 7 înfrîngeri şi 6 eşecuri" :)) m-a facut sa rad asta :)) ati terminat facultate pentru a scrie asa ceva :)) prea tare!!! =)) va rog schimbati...

Vezi toate comentariile (3)
Comentează