INTERNATIONAL  »  CM 2010  »  SPANIA CAMPIOANĂ MONDIALĂ

Iniesta a promis că merge pe jos la Compostela, dacă Spania ia titlul » Pelerinaj de 170km

Articol de GSP - Publicat miercuri, 14 iulie 2010 00:00

Mijlocaşul spaniol a promis că va merge pe jos pînă la Santiago de Compostela dacă Spania va cîştiga titlul mondial. Acum trebuie să se ţină de cuvînt.

Erou după ce a marcat golul din finala Mondialului, cea mai importantă reuşită din istoria fotbalului spaniol, Andres Iniesta se află în plină fiesta. Firesc, se bucură total de momentul de glorie. Îl aşteaptă însă şi momente mai puţin plăcute. Mai precis, un drum lung şi anevoios, pe jos, pînă la Compostela, aşa cum a făgăduit înaintea plecării spre Africa de Sud.

A fost o idee "Marca". Cu cîteva zile pînă-n Mondial, cotidianul madrilen i-a provocat pe toţi cei 23 de jucători iberici să dezvăluie ce ar face dacă ar cîştiga titlul suprem. Fiecare şi-a scris "nebunia" pe foaie, introdusă apoi în cîte un plic, care a fost sigilat. Luni, la revenirea lor în ţară cu trofeul în mîini, "Marca" a desfăcut plicurile. S-au descoperit astfel promisiunile tuturor, unele ciudate, cum a fost cea a lui Iniesta: "Dacă vom ieşi campioni, o să merg pe jos pînă la Catedrala din Santiago de Compostela".

Există şi o remarcă: Andres nu a specificat cînd va face pelerinajul. Pînă la Catedrala Sfîntul Iacob din Santiago de Compostela sînt mai multe rute tradiţionale, cu puncte de pornire din mai multe oraşe europene. Mijlocaşul Barcelonei va alege, probabil, să acopere o distanţă medie, de 170 de kilometri.

Arbeloa, fără Coca-Cola
Alvaro Arbeloa este un mare consumator de Coca-Cola. Zilnic, el bea cel puţin de doi litri din această băutură răcoritoare. Tocmai de aceea a promis: "Dacă vom cîştiga, nu o să mai beau Coca-Cola timp de un an de zile".

Javi Martinez, salt dezbrăcat
Puştiul Javi Martinez (21 de ani) va face mai multe lucruri. "Îmi voi vopsi părul roz fosforescent şi voi sări cu paraşuta fără paraşută şi dezbrăcat complet", a zis mijlocaşul de la Athletic Bilbao. Colegul său Fernando Llorente a avut cam aceeaşi idee: "Voi sări cu paraşuta".

Ocolul pămîntului pentru Xabi Alonso
Jules Verne şi personajul său Phileas Fogg au fost sursa inspiraţiei pentru Xabi Alonso. Mijlocaşul Realului a indicat: "În cazul în care cucerim Mondialul o să fac ocolul pămîntului în 80 de zile". Rămîne de văzut cînd, fiindcă Mourinho nu l-ar învoi prea mult.

Reina, cu barbă
Responsabil cu veselia în lotul "Furiei roşii", Pepe Reina a făgăduit: "Dacă luăm trofeul nu o să mă mai bărbieresc pînă pe 31 august şi promit că-i voi cumpăra frizerului meu o trusă completă".

Xavi: "Să ne radem toţi"
O dorinţă comună a lui Xavi. "Să ne radem cu toţii, jucători şi ziarişti!", a cerut coordonatorul Barcelonei. Iker Casillas, din superstiţie, şi Puyol, căruia nu-i place să facă promisiuni, au evitat subiectul.

Albiol va învăţa engleza
Raul Albiol trebuie să se pună pe învăţat. Aşa se va ţine de cuvînt după ce a zis: "O să învăţ limba engleză dacă vom triumfa în Africa".

Tatuaje cu trofeul
Doi jucători au spus că vor face acelaşi lucru. "Îmi voi tatua trofeul Cupei Mondiale", au indicat şi Sergio Ramos, şi Capdevila.

Revenire la locul finalei
Jesus Navas a ţinut să omagieze Africa de Sud. "Dacă vom învinge, o să mă întorc în vacanţă la Johannesburg, cu familia şi cu logodnica mea". În schimb, David Villa se va duce la "Virgen del Carmen", pentru a-i mulţumi. La rugăciuni va pleca şi Marchena, la Compostela.

Haz cu Arbeloa
Peste un milion de spanioli şi-au sărbătorit "naţionala" pentru cucerirea titlului mondial. Aproape un sfert dintre ei s-au aflat pe străzile Madridului cînd jucătorii lui Del Bosque au defilat într-un autocar decapotabil. Pe drum a fost veselie, dar şi amuzament. L-a produs Arbeloa. Neatent la o frînă a vehiculului, dar şi puţin "afumat", fundaşul Realului şi-a pierdut echilibrul şi a căzut grămadă. S-a ridicat greu şi cu ajutorul lui Capdevila, care i-a pus apoi o găleată pe cap.

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează