INTERNATIONAL  »  CM 2010  »  JAF

Jaf la sediul FIFA din Johannesburg: şapte replici ale trofeului şi două tricouri au fost furate!

Articol de GSP - Publicat marti, 29 iunie 2010 00:00

Poliţia sud-africană a anunţat că investighează un jaf petrecut la sediul din Johannesburg al Federaţiei Internaţionale de Fotbal ( FIFA), organizatoarea turneului final al Cupei Mondiale, informează cotidianul AS.

"Ştim că a fost un jaf acolo, facem o investigaţie. Şapte replici ale trofeului Cupei Mondiale şi două tricouri au fost furate. Credem că spargerea a fost realizată de oameni care erau familiarizaţi cu sediul FIFA", a declarat şeful poliţiei locale, Bheki Cele, într-o conferinţă de presă la Pretoria.

De asemenea, Cele a menţionat că în total 316 de persoane din 27 de ţări au fost reţinute în Africa de Sud de la debutul Cupei Mondiale de fotbal până în prezent. "De la începutul turneului, 316 oameni au fost arestaţi pentru diferite infracţiuni. Dintre aceştia, 207 au fost cetăţeni din Africa de Sud şi 109 au fost străini", a precizat Cele.

"Sunt Naţiunile Unite ale delictelor. Fiecare dintre voi are un reprezentant aici"
, a continuat Cele adresându-se jurnaliştilor străini care au fost prezenţi la conferinţa de presă.

Potrivit şefului poliţiei din Africa de Sud, 90 la sută dintre reţineri sunt legate de zboruri şi majoritatea acestor cazuri ar putea fi din cauza neglijenţei proprietarilor, care au lăsat de exemplu telefoane mobile şi laptopuri nesupravegheate.

În timpul Cupei Mondiale, 225 ofiţeri de poliţie din 28 de ţări au fost deplasaţi în capitala administrativă a Africii de Sud pentru a coopera cu poliţia locală. "Succesul nostru până în prezent poate fi atribuit planului de securitate. Acesta e rezultatul unei organizări bine planificate a poliţiei şi al lucrului eficient, nu al norocului, aşa cum ar putea sugera unele persoane", a completat Cele.

Aproximativ 44.000 de ofiţeri suplimentari de poliţie au fost recrutaţi pentru a asigura securitatea la Cupa Mondială într-o ţară în care au loc 50 de crime, în medie, pe zi.

Mediafax

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
steaua1986forever
steaua1986forever  •  29 Iunie 2010, 17:22

ai tai poate...ai mei SIGUR NU.

cristianff
cristianff  •  29 Iunie 2010, 16:58

Eventual ai "nostri"...

vlad4fifa
vlad4fifa  •  29 Iunie 2010, 16:47

ba astia sunt fratii nostrii.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează