INTERNATIONAL  »  CM 2010  »  ITALIA - PARAGUAY, AZI, 21:30, TVR 1 ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Pirlo a fost reparat cu laser şi şocuri electrice

Articol de - Publicat luni, 14 iunie 2010 00:00

Pirlo a recurs la terapia folosită în sporturile nord-americane pentru a-şi vindeca în 10 zile ruptura musculară la gamba stîngă.

Mondialul îşi recuperează miraculos vedetele pe ultima sută de metri. După olandezul Robben şi ivorianul Drogba, a venit rîndul italianului Pirlo să primească verdictul favorabil al medicilor. Selecţionerul Lippi îşi poate folosi play-maker-ul în ultimele două jocuri din grupă, aşa că Andrea Cossu, mijlocaşul lui Cagliari luat ca al 24-lea în lot, a fost deja trimis acasă.

Pirlo s-a vindecat în timp-record de pe urma leziunii musculare de gradul doi la gamba stîngă suferită pe 3 iunie, în amicalul cu Mexic. Trebuia să fie apt abia pentru "optimi", dar a fost pus pe picioare în numai 10 zile. N-a mers la vraci, ca Robben, ci pe mîna doctorilor de la "naţională". Andrea a început cu şedinţe cu laser la clinica Sportlife din Brescia. Apoi, a apelat la ultima descoperire tehnologică, Arp, adică Recuperare Accelerată şi Performanţă.

Este vorba despre o terapie care combină laserul cu unde de şoc electromagnetice şi hipertermie. Aparatul, utilizat tradiţional în fotbalul şi hocheiul american, se bazează pe un generator de unde duble produse de curentul continuu. Astfel se stimulează contracţiile musculare, deseori dureroase, şi ţesutul muscular se regenerează într-un timp foarte scurt. Arp e deja folosit la Fiorentina şi Milan, ba chiar unii jucători l-au şi cumpărat pentru acasă.

Santa Cruz: "Batem uşor"
Paraguayenii sînt foarte optimişti înaintea debutului la Mondialul sud-african. Roque Santa Cruz are reţeta succesului. "Cu tot respectul pentru Cannavaro, pe care îl şi cunosc, vom învinge lejer Italia, cu unu sau doi la zero. I-am spus-o şi antrenorului Mancini. Avem cea mai bună echipă din toate timpurile şi visăm să facem istorie. Adică să ajungem cît mai departe, măcar în <sferturi>", a declarat în "Gazzetta dello Sport" vîrful lui Manchester City.

"Mourinho" sud-american
Selecţionerul Gerardo "Tata" Martino a închis complet antrenamentele Paraguayului în ultimele trei zile, preluînd modelul argentinianului Maradona şi al brazilianului Dunga. Cel supranumit "Mourinho al Americii de Sud" a vrut să-i deruteze pe italieni în privinţa formulei de început, lansînd în presă ştiri false şi zvonuri contradictorii privind situaţia accidentaţilor.

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează