INTERNATIONAL  »  CM 2010  »  ANGLIA - SUA 1-1

Portarul lui West Ham a gafat incredibil la golul egalizator al americanilor » Calamity Green!

Articol de - Publicat duminica, 13 iunie 2010 00:00

Titularizat de Capello în ultima clipă, portarul lui West Ham le-a ruinat britanicilor debutul la Mondial. Şi n-a fost singura alegere proastă a italianului.
Vezi rezumatul meciului Anglia - SUA 1-1! (video)

Un portar de duzină, Robert Green, titularizat surprinzător aseară de selecţionerul Fabio Capello, i-a stricat Angliei debutul la Mondialul sud-african. Doar 1-1 cu Statele Unite, e adevărat, în cel mai frumos meci de pînă acum al turneului final.  

Rooney şi ai lui au băgat cărbuni încă de la început şi, ajutaţi şi de amorţeala americanilor, au deschis imediat scorul. Heskey, preferat lui Crouch pentru că e un atacant mai puţin egoist, l-a servit prompt pe Gerrard şi 1-0.

Golul i-a relaxat pe englezi mai mult decît trebuia şi i-a trezit pe yankei, care, uşor, uşor au mutat jocul în jumătatea adversă. Dempsey l-a testat cu o lovitură de cap pe Green, a trecut de puţin pe lîngă egalare la centrarea lui Donovan, iar pe final de repriză a dat lovitura.

Mai întîi a întors doi fundaşi adverşi, apoi a tras pe jos de la 25 de metri. Un şut anemic, pe care l-ar fi apărat nouă portari din zece. Însă alesul de ultimă oră al lui Capello a fost tocmai al zecelea şi a scăpat balonul în plasă: 1-1.

La cabine, selecţionerul englez şi-a corectat încă o greşeală. După ce-l înlocuise în minutul 31 pe Milner, altă alegere neinsiprată, l-a schimbat şi pe  fragilul Ledley King. Aşa a început Anglia să aducă din nou cu echipa care a defilat prin preliminarii, calificîndu-se fără înfrîngere. Jocul a cîştigat o clasă în spectaculozitate, ocaziile s-au înmulţit, dar nimeni n-a mai reuşit să treacă mingea dincolo de linia porţii.

Milner n-a confirmat
Fabio Capello a făcut o mutare surpriză aseară. L-a titularizat pe flancul stîng pe mijlocaşul lui Aston Villa, James Milner, în locul mult mai experimentatului Joe Cole. Pentru selecţionerul englezilor pare să fi contat mai mult faptul că jucătorul lui Chelsea n-a prea jucat în sezonul recent încheiat la club, fiind multă vreme accidentat. Milner a luat însă repede un "galben", nici nu s-a descurcat prea bine, şi selecţionerul l-a înlocuit în minutul 31.

Urări de la fosta
Ashley Cole a primit un SMS chiar înaintea meciului de aseară cu SUA. Nu mică i-a fost mirarea să descopere că mesajul era de la fosta soţie, Cheryl, care-i ura "succes"! Cei doi nu şi-au mai vorbit deloc din 25 mai, de cînd ea a intentat divorţ pentru că fundaşul lui Chelsea o înşela.

Prezervative la jumătate de preţ
Lanţul de supermarketuri Tesco a ieftinit aseară prezervativele, oferindu-le clienţilor la jumătate de preţ. "Încercăm să-i ajutăm pe fani să treacă cît mai plăcut peste această noapte şi să n-aibă surprize peste nouă luni", a comentat un purtător de cuvînt. Un alt lanţ de supermarketuri, Sainsbury's, se aştepta la o creştere cu 500 la sută a vînzărilor de pizza şi bere şi cu 400 la sută a pungilor de gheaţă.

Mondialul în presă
Britanicii au anticipat

Deşi Wayne Rooney este vedeta Angliei, prima pagină a ziarelor din Insulă a fost acaparată ieri, înaintea debutului la Mondial, de Steven Gerrard. Iar căpitanul "naţionalei" Albionului şi-a răsplătit susţinătorii reuşind să marcheze primul gol în turneu pentru echipa sa.

Linişte şi pace
Incidentul din ultimul amical dinaintea Mondialului, cînd a înjurat un arbitru, l-a făcut pe Rooney să fie mai tăcut aseară în relaţia cu "centralul". Poate şi mai tăcut însă a fost în jocul echipei! Ţinut strîns în preajma careului american, contribuţia sa în faţa porţii a fost inexistentă. Nici măcar Howard nu-şi mai aminteşte că vedeta Angliei a trimis un şut la poartă în prima parte. Nici după pauză nu s-a descurcat mai bine. Putea înscrie dacă nu era oprit pentru o poziţie afară din joc şi, mai apoi, cu un şut de la distanţă. Şi cam atît!

4 tentative de a marca a avut Rooney, dintre care doar două au fost pe spaţiul porţii

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (10)
sergiusurdila
sergiusurdila  •  13 Iunie 2010, 12:42

Anglia nu are echipă care să emită pretenţii de campioană a lumii.Este foarte slab organizată în defensivă,au un atac consistent şi un mijloc creativ.Apărarea este slabă şi punctul lor slab.Portarul este de cascadorii râsului,slabă precizie. Cred că Anglia se bate cu Algeria pentru locul 2!

azimuthod1
azimuthod1  •  13 Iunie 2010, 11:04

Curioasa nu a fost gafa portarului ci maniera de joc a Angliei.In ultimile 10 minute parca s-a multumit cu egalul.Poate pt ca nu mi-a iesit mie pronosticul,respectiv 1,cred ca a fost un aranjament Anglia vs SUA!?

adymafia
adymafia  •  13 Iunie 2010, 10:20

cu asa portar, Anglia nu are sanse;)

Vezi toate comentariile (10)
Comentează