INTERNATIONAL  »  CM 2010  »  REFUZ PENTRU CM

Portugalia exclude varianta de a moderniza arenele pentru a candida la organizarea CM 2018 sau 2022

Articol de GSP - Publicat vineri, 12 februarie 2010 00:00

Guvernul portughez, care se confruntă cu probleme bugetare majore, a anunţat că nu ia în considerare să investească în modernizarea stadioanelor ce vor fi alese ca parte a candidaturii comune cu Spania pentru organizarea Cupei Mondiale din 2018 sau 2022, informează AFP.

"Federaţia Portugheză de Fotbal ştie că guvernul nu va asigura niciun tip de muncă sau de investiţii în stadioanele din Braga, Algarve sau în altă parte. Estadio Da Luz (Benfica), Alvalade (Sporting Lisabona) şi Dragao (FC Porto) au capacitatea necesară şi vor da cea mai mare demnitatea participării Portugaliei", a declarat presei secretarul de stat portughez pentru Tineret şi Sport, Laurentino Dias.

Portugalia şi Spania au depus la FIFA o candidatură comună pentru organizarea turneului final al Cupei Mondiale din 2018 sau a celui din 2022.

Statul portughez a contribuit semnificativ la construcţia sau renovarea a zece stadioane pentru Euro 2004. Deşi evenimentul a fost un succes din punct de vedere sportiv, cele mai multe dintre aceste infrastructuri sunt acum în deficit şi unii economişti au sugerat chiar demolarea stadionului din Aveiro.

Pe lângă Spania şi Portugalia, Anglia, Australia, Belgia şi Olanda (candidatură comună), SUA, Indonezia, Japonia, Mexic şi Rusia sunt ţările candidate pentru organizarea CM-2018 şi din 2022, în vreme ce Coreea de Sud şi Qatar vor candida şi ele, dar doar pentru ediţia din 2022.

Candidaturile Portugaliei şi Spaniei, precum şi cea a Angliei, sunt considerate favorite pentru turneul final din 2018, în timp ce SUA ar deţine cea mai bună cotă pentru obţinerea găzduirii competiţiei din 2022.

Mediafax

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
 •  12 Februarie 2010, 21:31

stim cu toti ce stadioane au portughezii...ce modernizari lear mai trebui?..si vor sa demoleze si stadionul aveiro care e o adevarata bijuterie...noi in romania deabia constrium un stadion de 100 de milioane de euro si ala vai de steaua lui...

 •  12 Februarie 2010, 18:16

stadionul celor de la braga e superb bravo constructorilor ;)

 •  12 Februarie 2010, 18:11

nici nu au nevoie

Vezi toate comentariile (3)
Comentează